Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tudok leszokni a drogokról...

Nem tudok leszokni a drogokról (diszkó-drogok) teljesen kifordultam magamból. De nem bírok leállni. Anyám nagyon aggódik, szerinte megváltoztam, nem merem elmondani, hogy mi a gond. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2009. máj. 26. 12:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Mondd el édesanyádnak, akármennyire is nehéz! Lehet, hogy először kiborul, leszid, de végül mindenképpen segíteni fog megoldást találni. Mindenekelőtt szakítsd meg a kapcsolatot azzal a társasággal, akikkel együtt drogoztál, vagy bulizni jártál! Ha továbbra is elmész/ találkozol velük, sosem fogsz leszokni! Végül egy elvonót javasolnék.

A sulinkban egyszer voltak drogprevención, és leszokóban lévő dorogsok mesélték el az élettörténetüket. Ők itt vannak rehabon: [link]

Ez nem egy kórház, nem kapsz nyugtatókat, semmi olyasmit, ami nem használ a szervezetednek. És nem kell vallásosnak lenni, hogy ide bekerülj.

2009. máj. 26. 12:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
szerintem menj el egy jó pszihologushoz,és ö majd megmondja mennyire veszélyes helyzeted. de ha uyg látod jonak akkor menj el egy elvonokúrára.nem tudom ez nálad mennyire jelent függöséget,tehát hoyg napi szinten kellen már,vagy csak hoyg várod hétvégéjet,mikor tuodo hyg magkapod az adagod.anyuddal ,ha kiskorú vagy mindenképp beszéld meg,mert uygis kell az ö beleegyezése. ha nagykorú vagy ,akkor meg azért,mert joga van tudni mi van veled.aaz már jó jel nagyon,hyog felismerted a problémát,milött még nagyon elmerültél volna a drogok világában. sok sikert
2009. máj. 26. 12:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Drogról egyedül szinte lehetetlen leszokni, biztos, hogy szükséged lesz segítségre. Vannak ilyen telefonos segélyvonalak, ha semmiképp nem akarsz szólni a szüleidnek, próbálkozz olyannal! De előbb-utóbb úgyis megtudják a szüleid is, és szerintem jobb, ha tőled tudják meg, mint ha másoktól hallják vissza.
2009. máj. 26. 12:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
az elsö kommentezö által ajánlott link jónak tünik,és igaza van ,mindnek elött szakitsd mega kapcsolatodat mindnekivel akitöl drog származhat.2 kommentezö voltam.
2009. máj. 26. 12:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben voltam, mint te, az, hogy felismered a problémát már a kezdő lépés. Én nem tudtam kilépni a körből, vlhogy vlki mindig betalált, végül fogtam magam és leléptem külföldre melózni. Pénzem is lett, a drogokkal is leálltam, sőt azóta családom van és egy rossz emlék az egész.

Így megfutamodni is egy megoldás, sokszor bejön, érdemes megfontolni. Sok sikert, ha van kedved dumálni, írj!

2009. máj. 26. 12:53
 6/10 anonim ***** válasza:
81%
A külföld másoknak is bejött, de ott is félő, hogy ugyanazokat az embereket fogod keresni, ill. bevonzod őket. Szilárdan el kell határoznod, hogy le akarsz szokni, vess számot az életedről, és gondolkozz el rajta, hogy mikor lesz lakásod, mosógéped stb. tűzz ki ilyen célokat, és ne hagyd elfolyni a pénzt a semmibe. Keress új hobbíkat, mert ha leszoktál, minden üresnek és unalmasnak fogsz találni, le kell kötnöd magad valamivel, és a kiürült lelkedet helyrehozni
2009. máj. 26. 13:08
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Hívd fel a réveseket, nagyon aranyosak, ők fognak ajánlani valakit a közeledben aki segít!

RÉV Szenvedélybeteg-segítõ Szolgálat

9025 Gyõr, Bálint Mihály utca 54, telefon/fax: 96/529-555

E-mail: gyor.rev@freemail.hu

Ha akarod, írok eg yprivát ímélcímet.

Jelenleg az alábbi nyolc városban mûködik RÉV: Budapest, Debrecen, Eger, Gyõr, Kecskemét, Szekszárd, Székesfehérvár, Szombathely.

Anyukádnak mindenképpen mondd el, ő szült, ő fog most issegíteni. Ő van legközelebb. Ne félj hogy veszekszik vagy valami,(nem fog) egyrészt az kisebb rossz mintha nem állsz le, másrészt úgyis sejt vmit, sokkal jobb lesz a vviszonyotok otthon, ha kimondjátok az igazat, ez a burkolt feszültség csak megmérgez mindkettőtöket.

Mással is előfordult örülni fog hogy kimondtad, és melléd fog állni. Szükséged lesz rá.

Ha nem mered elmondani sehogy, akkor írj neki ímélt vagy levelet.

Ne költözz most el, úgyis gondjaid vannak, a költözés még egy teher lenne. inkább keríts elő egy régi barátnőt, akiben megbízol, és mondd el neki mi a baj. Hogy ne engedjen olyan helyre ahol kísértés van.

Mindenképp szólj anyádnak, minél előbb annál hamarabb túl leszel rajta.

2009. máj. 26. 13:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ez szornyu es szomoru!!!

A hazi orvosodhoz menjel el, kerjel tole segitseget, adni fog cimet hova menjel tovabb!

Anyukadnak szoljal, a legrosszabb, hogy homokba dugod a fejedet, es nem kersz segitseget tole!

Minel elobb kerjel segitseget, hogy ne rosszabbodjon a helyzeted.

Kezdjel el sportolni, kondi terembe jarni, nyelvet tanulni, es mellozd a hetvegi bulikat, ne jarjal most diszkoba se!!!

Mennyi idos vagy amugy?

2009. máj. 26. 13:54
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon sajnalom a helyzetedet.

Konnyet csaltal a szemembe mert latom h te menekulni akarsz ebbol az allapotbol es valtoztatni az eleteden.

Igaza van az egyik valaszolonak,jo kezdet ha mar felismered h ez nem jo es valtoztatni akarsz rajta.

Sokakon eppen ezert nem lehet segiteni mert nem engedik,nem latjak be h veszelyes jatekot uznek.

Egyedul tenyleg nem fog menni,mindenkeppen kerj segitseget.A link az elso valaszolotol tenyleg jo,rengeteg drog ambulancia mukodik mar orszag szerte.

Ne erezd magad gyengenek h megkeresed valamelyiket es segutseget kersz mert eppen ez mutatja h milyen eros vagy.

Sztem edesanyadnak is mond el.Most nagyon sok szeretetre es torodesre lesz szukseged es hidd el h edesanyad pont azert aggodik mert szeret teged es barmit megfog tenni h segitsen neked.

Mindenkeppen keruld azokat a helyeket ahol betudod szerezni a drogot.Probalj meg vmi elfoglaltsagot keresni.

Biztos van hobbid vagy vmi amibe tehetseges vagy.

Sok sikert kivanok neked!

2009. máj. 26. 18:49
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Hali, Én meg pont külföldön csúsztam bele egy partis bandába, dobáltam is majdnem 2 évig keményen. Azt hittem mindig így lesz, mert imádom, és nem bírok leállni, akkora volt a pszichikai függőség. Én is amiatt hagytam abba hogy haza kellett jönnöm az egyetem miatt, itt meg nem mertem kockáztatni. Még kapcsolatom is lett volna, de azt mondtam, hogy "igen is vannak céljaim, és nem fogom őket elcseszni holmi felszínes boldogság miatt". Az van, hogy az összes partis barátnőm (számszerint 5) szintén leállt a cuccról, ők is belátták, hogy ha élni akarsz, nem kell hozzá ez. Tehát sajnos nem tudom, hogy segítségért hova tudsz fordulni, illetve hogy ezek a szervezetek tudnak-e segíteni rajtad, ha benned nincs meg az elhatározás. Szerintem az első az, hogy levegő változás kell, a régi arcokkal szakísd meg a kapcsolatod, és találj magadnak egy olyan célt az életben, ami segít elterelni a figyelmed és csak a megvalósítása javadra válik. Pl. tanulj, vagy írj, vagy fessél, ami téged kielégít, és profitálsz is belőle. Ha az heti ekiadagod árát nyelvórákra költöd, máris jobb lesz a világ... Tapasztalatból mondom, hogy nem lesz könnyű, sokáig eszedbe fog jutni, de ha sok idő eltelik, akkor csökken az ereje a köteléknek. Másoknak is sikerült, neked mért ne menne? Sok sikert!
2009. máj. 26. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!