Miért nem vallja be magának hogy nem tud, és nem is akar leszokni a cigiről? Olyan gyerekes ahogy hiteget engem, de legfőképpen magát. Nem értem ez mire jó?
A férjed nem akar leszokni a cigarettáról de tudja vagy sejti és érzi hogy te viszont ezt szeretnéd a baba miatt ezért téged hiteget hogy majd meg lefog,mindeközben teljesen úgy hangzik mintha ő is akarná pedig igazán nem akarja.
Szerintem.
Szerintem meg csak így akarja elérni, hogy azt mondd: ami nem megy nem kell erőltetni
Én direkt azt csinálnám, hogy leülnék vele erről beszélgetni, meg alkalomadtán, mikor cigit vesz, beszólogatni, hogy nem lesz sok, vagy hogy hogy haladsz? (neked kell tudni, melyik hat nála ösztönzően) Hány szállal szívsz el naponta? Tudod egy év bőven elég lett volna arra, hogy letedd, miért nem tetted le? Mit tehetnénk, hogy sikerüljön az ígéretedet megtartani? Tapasz vagy valami más?...stb
AMúgy érdemes az ilyenre odafigyelni, mert észre se veszed, de az életetek többi része is ilyenné válik... egy családi nyaralás, ami elmarad, egy ígéret amit nem tart be, majd még egy....
A dohányzásról leszokás fejben történik.Amíg nincs valós elhatározás a szándék mögött, addig nem is fog menni.
Nyomásgyakorlásra sem. A párod majd ha valóban eldönti, hogy leszokik, akkor le is fog szokni.
Három évig fontolgattam a leszokást, amíg megszületett az elhatározás, akkor egyszerűen nem gyújtottam rá.
Biztosan vannak más módszerek, nekem ez vált be.
Úgyhogy az egy év arra, hogy kemény legyen az elhatározás, lehet, hogy nem is elég.
Nem tanácsolnám, hogy bármikor azt mondd, hogy ami nem megy...
Egy kis biztatás azért elkelne: "meglátod, egyszer csak sikerül".
Amúgy ezt én soha nem értettem, hogy miért kell megtervezni, meg ígérgetni: majd jövő héten elkezdek fogyókúrázni, majd szilveszterkor leteszem a cigit, majd ha ez történik akkor majd én ezt csinálom...stb...
Ezen mit kell tervezgetni?
Egyszerűen nem gyújtok rá többé, nem iszok alkoholt, vagy felveszem a cipőm és elmegyek futni, vagy nem eszek zsírosat... nemde?
Úgy ahogy Te is (kedves kérdező) letetted a cigit, olyan erővel ő is letehette volna, nemde?
Ne haragudj, hogy ezt írom, de az ilyen emberek gyengék, és mindig lesz valami kifogásuk: meló, stressz, munkanélküliség, unatkozás, "már megszoktam", "így jöttél hozzám, tudtad, hogy cigizek", "esik", "havazik", kék az ég, beborult...stb
Szerintem nyugodtan beszélj vele, hogy mondja el valójában mit akar, és ne ámítsa önmagát, mert így Te is csalódni fogsz benne...
Nem kellene semmilyen dátumhoz kötni, hogy akkor-ekkor fogok leszokni. Egyszer csak nem kell rágyújtani.
A támogatás abban ki is merül, hogy "meglátod, sikerül".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!