Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem vallja be magának...

Miért nem vallja be magának hogy nem tud, és nem is akar leszokni a cigiről? Olyan gyerekes ahogy hiteget engem, de legfőképpen magát. Nem értem ez mire jó?

Figyelt kérdés
Nem olyan nagy probléma,de nem értem ebbe mi a jó neki? Még tavaly derült ki hogy babát várok,és én azóta egy száll cigit sem szívtam a babánk most 5hónapos. A férjem azt mondta ez egy jó ok ő is leteszi. Aztán még sem tudta. A következő időpontnak a gyerek születését jelölte meg,akkor sem ment. Majd legközelebb a költözésünk időpontjához kötötte. Mondanom sem kell még mindég cigizik. Mindég azt mondja hogy fokozatosan szokik le,és hogy egyre kevesebbet szív. Csak az a baj hogy több mint egy éve leszokóban van! Szerintem ez annyira nevetséges,soha nem mondtam neki hogy szokjon le. Ő magától akarta,de ha egyszer nem megy neki miért kell magát is becsapni?
2010. júl. 26. 10:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nem én tűzöm ki a dátumokat,egyébként azt mondta hogy könnyebb lesz neki hogy én sem cigizek.
2010. júl. 26. 12:19
 12/13 anonim ***** válasza:

Sajnos én is így vagyok. Állandóan kitűzögetem a dátumokat, aztán nem sikerül, mert rájövök nem is akarom. Tény és való, hogy ha ezt néhányszor megfogadja az ember és tudatja is a párjával, akkor nevetségessé válik a dolog és gyengének tűnik a próbálkozó.

Én már rájöttem, hogy inkább emésztem magam, és tűzögetem az időpontokat, de nem mondom el a páromnak, tehát nem kap hideglelést tőlem már a 100.próbálkozás után.

Egyébként én egyrészt magam miatt teszem az ígéreteket, mert nagyon szeretnék nemdohányzó lenni, másrészt azért mert párom sosem dohányzott és szeretném ha büszke lenne rám. Az igazság az, hogy amikor kitűzöm az időpontot, akkor komolyan is gondolom, úgy érzem sikerülni fog, de ahogy eljön az az időpont, akkor mintha már nem is lenne fontos a leszokás.

Én is nevetségesnek és főleg gyengusznak érzem magam miatta. Igaz nemrég 3 hétig sikerült megállnom, de jött egy kis stressz helyzet és újra dohányzom.

Szerintem a párod neked és önmagának is szeretne megfelelni, de a leszokás kemény küzdelem, addig amíg tényleg nem döntötte el fejben. Én például abban a 3 hétben teljesen jól éreztem magam, nem voltak elvonási tüneteim, hanem büszke voltam magamra, azt hittem egy szál nem fog rontani a helyzeten. Sajnos de.

2010. júl. 26. 12:55
 13/13 anonim ***** válasza:

12:01-es vagyok!

Köszi!

Amúgy én személy szerint csak akkor bíztatnám, ha látom, hogy nyűglődik és beszélgetés után megkér hogy segítsek/segíts ("és én mit tehetnék, hogy elérd a célodat?" - kérdéssel rávezetheted, hogy megkérjen): leül, mellette van a cigi és nyúl érte, de meggondolja magát (filózik), majd megint nyúl érte, de mégsem...stb

Ha csak leülne simán és gondolkodás nélkül elvenné a cigit, hát az nem jó jel, akkor esélyed sincs támogatni és ő ezt már legbelül eldöntötte

Első esetben egy csomó praktikát bevethetsz, mikor észreveszed, hogy filózik:

- odadobsz neki egy zacsi szotyit / tökmagot, miközben elveszed a cigit az asztalról,

- ölébe ülsz és egy szexis pillantás után lesmárolod :).. a többit a fantáziádra bízom...

- kezedet nyújtod, és megkéred hogy menjetek el sétálni / futni / biciklizni /strandolni egyet :)

- pozitív megerősítés: "milyen jó illatod van", milyen más így csókolózni veled hogy már nem cigizel (mire rákérdez miért, Te meg: olyan selymesebb --vagy valami hasonló)

- ha kaját esztek, akkor megkérdezni, hogy érez- egy bizonyos ételt, pl.: bazsalikumot , vagy előállni azzal, hogy amióta nem dohányzol jobban érzed az ételek ízét, és sokkal ízletesebbek a kaják...(ennek háttere, hogy a dohányosok nem mindig érzik az ízeket)

- többször megemlíteni neki, hogy mióta nem cigizel, könnyebbnek és tisztábbnak érzed magad, a bőröd szebb lett..stb.

- vagy igyon vizet az üvegéből / egyen répát / ropit, ha úgy érzi, hogy rá kell gyújtania.

- vagy párnacsatát rendeztek

- vagy kérdezd meg, szerinte önálló személyiség, önálló akarattal? Tényleg csupán csak egy 2*5*8cm-es doboztól akar függni egész életében? Ennél még nagyobb a férfiassága, nehogy már a férfiasságánál kisebb dolog vezérelje! XDDDD

- vidd el egy boncolásra, ha el tudod intézni XDDD Ezt megyei kórházban kellene megkérdezned, vagy ha van ismerősöd az még jobb) de ez csak akkor jön be ha nyúlbéla XD és egy disznóvágáson is rosszul lesz/volt.

- Csernus Imre könyve valamelyik korai kiadásban? alkoholos/narkós függőségekről ír (nagyban hasonlít a cigihez...) vedd meg neki, olvasgassa...

- " ha nekem sikerült, neked is fog" aztán egy kicsit fényezni, hogy miben jobb nálad : Látod ezt is megbarkácsoltad én nem is tudtam volna... (ne nagyon mert még a végén elszáll) :))))

Vagy a gyerekesebb változat: hobbiboltban beszerezhetők apró mágnesek. Ragassz rá valami vicceset (pl.: smiley), és ha egy napig nem gyújt rá, akkor egyet kitehet a hűtőre. Ha 10 összegyűlik akkor megleped valamivel / vagy beváltja valamire (pl.: masszázs, 6dbos sör kiszerelés -csak nehogy most meg alkoholista legyen :)))...stb).

Ha rágyújt akkor valami mérges sötét figurát tegyetek a hűtőre, és ha 5 összegyűlik akkor bünti jár érte, amit te válthatsz be nála (olyanokat amiket nem szokott otthon megcsinálni: házimunkák, ebédfőzés, takarítás...stb.)

De ezek a tippek csak akkor jönnek be igazán, ha ő kér meg rá, hogy segíts neki, és ha nem úgy tekint rád, mint egy szülőre (=ejnye, bejnye), hanem mint egy segítőre...egy mentőövre

Remélem tudtam segíteni egy kicsit...

2010. júl. 26. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!