Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha úgy érzem, hogy...

Mit tegyek ha úgy érzem, hogy apukám nem lát szívesen a házában?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, jelenleg kollégiumban lakok, de nyárra haza kell költöznöm. Eddig kb havonta jártam haza hétvégére és akkor is úgy éreztem, hogy apukám csak megtűr. Nem érzem úgy mintha otthon lennék, hanem vendégségben érzem magam és nem merek szinte semmit csinálni. Mikor utoljára otthon voltam, megkérdezte, hogy nyáron hol fogok lakni, mondtam, hogy hát úgy gondoltam, hogy itt. Kis szünet után azt mondta, hogy ja jó. Nem is tudtam mire vélni a kérdését, mert más opció nincs, nem tudok máshova menni, max ha kiveszek albérletet, de az meg felesleges mikor ott a nagy ház. Szerintetek mit csináljak? 21L

2015. jún. 6. 23:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
44%
Én is kaptam ösztöndíjat egyetem mellett, Vizsgaidőszakban néha elugrottam dolgozni, nyáron pedig végig dolgoztam, mert érezni akartam, hogy milyen a saját bőrömön tapasztalni, hogy pénzt keres az ember, legalább nem teljesen ismeretlenül csöppentem bele a munkába :D Aztán abból a pénzből finanszíroztam a következő évi albimat (nagy szerencsém volt vele, felújított, aranyos kis albérlet volt és maximum 20E Ft-ot fizettem rá, de csak télen :D ). Hiába volt pénze a szüleimnek, jól esett, hogy levettem ezt a terhet a vállukról :) Nem kell sajnálni az egyetemistákat, ugyanis ismerek egy testvérpárt, akiket szinte semmilyen pénzzel nem támogattak a szülei, tehát se lakhatást, se ételt nem befizettek, mert az egyik alkoholista volt, az anyuka meg megszökött... év közben, tanulás mellett is dolgoztak! Nehéz volt, de megcsinálták :)
2015. jún. 7. 00:42
 12/27 anonim ***** válasza:
79%

Nem a sajnálat,csak amíg megteheti hogy nem dolgozik,addig minek csinálja?

Anyám is ezt mondta...Azt mondta,addig örüljek,amíg bírják a melót,nehogy elmenjek nyáron dolgozni.Kell majd eleget amúgy is melózni...

2015. jún. 7. 01:57
 13/27 A kérdező kommentje:
Nem értem, hogy miért lyukadtunk ki a munkánál. Mellesleg minden nyáron dolgozok, suli mellett is vállaltam már diákmunkát, szakmai gyakorlaton is voltam, úgyhogy ezt a témát offoljuk szerintem :)
2015. jún. 7. 02:24
 14/27 anonim ***** válasza:
81%
Anyukádat nem említed. Nem lehet, h megismert vkit apukád, csak még nem akarja h talizzatok? És nem az, h nem lát szivesen, csak nem tudja, ha otthon leszel, h alakítsa a dolgokat? Lehet, h tök messze vok az igazságtól, de ez ugrott be elsőre.
2015. jún. 7. 08:03
 15/27 anonim ***** válasza:
80%

Apukádnak meg van a kialakult élete, szokásai, amit nehéz feladni.

Alkalmazkodnia kell neki, nem könnyű ez senkinek.

Nem hiszem, hogy nem lát szívesen, csak "bezavarsz" a megszokott napi rutinba.

Ezt tapasztalatból írom, én imádom a gyerekeimet, de ha hazajönnek 1 hétre vagy a másik lányom két munka között 1-2 hónapra, teljesen más az élet itthon és bizony "megkönnyebbülök" ha elmennek és visszatér napi megszokott kényelem.

2015. jún. 7. 08:10
 16/27 anonim ***** válasza:
52%

Gyere át :D

21/F

2015. jún. 7. 09:35
 17/27 anonim ***** válasza:
38%
Nekem is az a gyanúm, hogy rosszul érzed.
2015. jún. 7. 09:53
 18/27 A kérdező kommentje:
És szerintetek hogyan kérdezzek rá nála finoman? Vagy hogy mit tegyek, hogy ne zavarjam annyira? Ha akar oda hívni nőt, akkor el tudok menni a barátomhoz aludni, volt már erre példa, csak nem mertem megmondani őszintén, hanem azt mondta, hogy haverjai jönnek át és hangosak lennének... Az a baj, hogy nem mer velem őszinte lenni, pedig én nagyon alkalmazkodó vagyok.
2015. jún. 7. 10:09
 19/27 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem ne csinálj ebből nagy ügyet. Ülj le vele, mondd el, hogy kb. mit terveztél a nyárra, megfelel-e így neki. Kérdezd meg, neki van-e olyan programja, amikor jobb lenne, ha máshova mennél.

Írták már, és én is azt gondolom, hogy neki van egy megszokott életritmusa, amibe bezavar az ottléted. Magam is így vagyok a gyerekeimmel, de ettől még örülök, ha hazajönnek. Mi meg szoktuk beszélni, hogy ki mit tervez a nyárra nagyjából, hogyan egyeztessük össze. Felnőttek vagytok mindketten, nem ördöngösség ez, és főleg ne érezd rosszul magad, sztem apád is örül neked:-) Néhány év, és végleg kirepülsz otthonról, addig fölösleges albin törnöd a fejed.

2015. jún. 7. 11:07
 20/27 anonim ***** válasza:
Már pedig a kapcsolatotokban van valami gikszer és ezt csak úgy tudod megoldani, ha kinyitod a szád és beszélsz vele, mert mondjuk úgy lenne a legegyszerűbb, nem? Ha nem akar róla beszélni vagy pedig hárít vagy mondja, hogy nincs baj, szépen felsorolod neki, hogy miért érzed ezt úgy. Hátha eltudja magyarázni, hogy mi miért van vagy csak szimplán ilyen komor apud van és kész. Egyébként meg: huszonévesen igenis már illene dolgozni, hiszen örökké nem lehet a szülők nyakán lógni és anyuci pici fiát játszani, plusz akárhogy mondják, minden pénz jól jön. Igen, a mai világban elég keserves dolgozni, de ezt a szülők már egy ideje csinálják. Nem lehet elvárni, hogy eltartsák a gyereket x idő után. Az én szüleim is mondták, hogy ne menjek külön, ne menjek még dolgozni stb... viszont 23 évesen már egyenesen cikinek éreztem, hogy eltartanak, viszont amint bekerültem egyetemre, már diákmunkáztam is és segítettem, ahogy tudtam. Úgyhogy az, hogy majd a szülők addig eltartják a gyereket, amíg kiheverik a lelküket... na azt mindenki bízza a saját lelkiismeretére, hogy erről mi a véleménye.
2015. jún. 7. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!