Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha úgy érzem, hogy...

Mit tegyek ha úgy érzem, hogy apukám nem lát szívesen a házában?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, jelenleg kollégiumban lakok, de nyárra haza kell költöznöm. Eddig kb havonta jártam haza hétvégére és akkor is úgy éreztem, hogy apukám csak megtűr. Nem érzem úgy mintha otthon lennék, hanem vendégségben érzem magam és nem merek szinte semmit csinálni. Mikor utoljára otthon voltam, megkérdezte, hogy nyáron hol fogok lakni, mondtam, hogy hát úgy gondoltam, hogy itt. Kis szünet után azt mondta, hogy ja jó. Nem is tudtam mire vélni a kérdését, mert más opció nincs, nem tudok máshova menni, max ha kiveszek albérletet, de az meg felesleges mikor ott a nagy ház. Szerintetek mit csináljak? 21L

2015. jún. 6. 23:59
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Utolsó! Ahogy azt leírtam, dolgozok, nem vagyok eltartva.
2015. jún. 7. 12:10
 22/27 anonim ***** válasza:
43%

Annyira felhúzom magam néhány válaszolón sokszor. Miért természetes az, hogy ha valaki elmúlt 18 éves, akkor húzzon el otthonról??? Akkor minek vállal a szülõ gyereket???Jó nyilván nem kell otthon élni, míg 30 éves nem lesz az ember. De komolyan ha valaki nappali tanulmányokat folytat, az szerintem simán az a kategória, hogy még otthon él! Valaki meg írta, hogy ösztöndíj az nem egyenlõ fizu, mert h abból nem lehet örökké megélni..stb.Pl nekem míg tanultam több pénzem volt, mint mikor utána elhelyezkedtem! Most nem azt mondom, h ne dolgozzon nyáron, de ez már nonszensz, ami itt folyik.

Kérdezõ csak azt tudom tanácsolni, hogy ülj le beszélgetni apuddal.

2015. jún. 7. 13:54
 23/27 anonim ***** válasza:
33%
Űgy tűnik igencsak púp vagy apád hátán, ha ezt már te is érzed a viselkedésén. Mondjuk segíthetnél otthon a házimunkában, főzhetnél is néha, ez most más mint csak hétvégente hazajárni.
2015. jún. 7. 16:23
 24/27 anonim ***** válasza:
65%

Miért lenne púp az apja hátán? Sok apa nem tud mit kezdeni a felnőtt lányával, ráadásul ritkán is találkoznak. Ha még a lány is gátlásos (mint a kérdező) az apjával, akkor nehéz feloldani a helyzetet. Ha nem akarná az apja, hogy odamenjen, akkor elküldené, egy felnőtt férfitól azért kitelik ennyi:-)

21 évesen, ha még tanul, ráadásul dolgozik is mellette, nem kell eltartani, nem tudom, miért ne lakhatna otthon nyaranta. Meg kell beszélni apuval a terveket, akár a hosszútávúakat is, jobban belevonni az életébe, simán el tudom képzelni, hogy apa azért is görcsöl be, mert úgy érzi, kirekesztődött a gyerek életéből, és már csak szállásadónak használják.

2015. jún. 7. 16:51
 25/27 anonim ***** válasza:
65%
szerintem szívesen lát téged. próbáld kitalálni hogy mit szeretne. segíts neki: készíts reggelit ilyesmit. Ennek biztos örülni fog. Szervezzetek közös programokat. Ő azt látja, hogy már nagylány vagy és nincs rá szükséged. Szerintem leginkább ez zavarja.:) Utazz el a Balatonhoz:)
2015. jún. 7. 17:45
 26/27 anonim ***** válasza:

Ha tudsz a barátodnál aludni akkor egyezzetek meg h pl. minden pénteken nála alszol. Ezt meg mondod apukádnak, h apu hazajövök nyárra, de péntekenként a Józsiéknál fogok aludni.

Akkor így apukád tudja, hogy péntekekre szervezheti magának, amit akar, legyen az kanbuli vagy egy csaj.

Ha pedig van félretett pénzed és nincsenek anyagi gondjaid miért nem mész el a szünet közepén egy hétre nyaralni? Van annyi fesztivál, vagy kempingezzetek a barátoddal vagy akármi. Ezt is közölheted előre apukáddal, hogy július végén elmegyünk a Józsival egy hétre xy fesztiválra, és akkor is lesz egy hete amikor szervezheti magának a szokásos programjait otthonra.

Nagyszülőhöz is elmehetnél egy hétvégére, egyetemista unokának is szoktak örülni ám:)

Illetve én egyetemi csoptársaimmal is jártunk egymáshoz 1-1 hétvégére, mert az ország különböző pontjairól jöttünk és így érdekes volt megnézni más városokat a helyi lakos pedig ugye elvitt a legjobb helyekre:)

2015. jún. 8. 21:38
 27/27 anonim ***** válasza:
Nem 18 évesről van szó, hanem egy 21 éves lányról, aki nyugodtan mehetne, csak nem akar, mert... nem és kész :D És igenis, ha menni kell, akkor menni kell dolgozni és nincs rá kifogás, hogy hjaj nappalis, akkor már nem is lehet, mert szintén az a válasz, hogy: csak azért nem, mert nem és kész :D Ez már lustaság és eltartatás :) Na de Ő dolgozik elméletileg, úgyhogy talán ebből nem lehet panasz. Van, aki 16 éves korától dolgozik, de gondolom afelett elsiklotok, bele se gondoltok, hogy milyen nehéz lehet és vannak, akik maguktól önállósodnak, nem kell őket munkába rugdosni, csak a mai fiatalság elkényelmesedett, anyuci pici fia hordából áll... Kíváncsi vagyok, hogy vajon sikerült-e neki leülnie és megbeszélni a dolgot az apukájával vagy még mindig gondolkozik egy sort... mindenki írta neki, hogy beszéljen, de még rágódott rajta, húzta az időt és nem tudta mit tegyen. Remélem az írások hatására összekaparta magát és leült csevegni vele egy sort és kiderült mi a helyzet.
2015. jún. 12. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!