Mit tegyek ha úgy érzem, hogy apukám nem lát szívesen a házában?
Annyira felhúzom magam néhány válaszolón sokszor. Miért természetes az, hogy ha valaki elmúlt 18 éves, akkor húzzon el otthonról??? Akkor minek vállal a szülõ gyereket???Jó nyilván nem kell otthon élni, míg 30 éves nem lesz az ember. De komolyan ha valaki nappali tanulmányokat folytat, az szerintem simán az a kategória, hogy még otthon él! Valaki meg írta, hogy ösztöndíj az nem egyenlõ fizu, mert h abból nem lehet örökké megélni..stb.Pl nekem míg tanultam több pénzem volt, mint mikor utána elhelyezkedtem! Most nem azt mondom, h ne dolgozzon nyáron, de ez már nonszensz, ami itt folyik.
Kérdezõ csak azt tudom tanácsolni, hogy ülj le beszélgetni apuddal.
Miért lenne púp az apja hátán? Sok apa nem tud mit kezdeni a felnőtt lányával, ráadásul ritkán is találkoznak. Ha még a lány is gátlásos (mint a kérdező) az apjával, akkor nehéz feloldani a helyzetet. Ha nem akarná az apja, hogy odamenjen, akkor elküldené, egy felnőtt férfitól azért kitelik ennyi:-)
21 évesen, ha még tanul, ráadásul dolgozik is mellette, nem kell eltartani, nem tudom, miért ne lakhatna otthon nyaranta. Meg kell beszélni apuval a terveket, akár a hosszútávúakat is, jobban belevonni az életébe, simán el tudom képzelni, hogy apa azért is görcsöl be, mert úgy érzi, kirekesztődött a gyerek életéből, és már csak szállásadónak használják.
Ha tudsz a barátodnál aludni akkor egyezzetek meg h pl. minden pénteken nála alszol. Ezt meg mondod apukádnak, h apu hazajövök nyárra, de péntekenként a Józsiéknál fogok aludni.
Akkor így apukád tudja, hogy péntekekre szervezheti magának, amit akar, legyen az kanbuli vagy egy csaj.
Ha pedig van félretett pénzed és nincsenek anyagi gondjaid miért nem mész el a szünet közepén egy hétre nyaralni? Van annyi fesztivál, vagy kempingezzetek a barátoddal vagy akármi. Ezt is közölheted előre apukáddal, hogy július végén elmegyünk a Józsival egy hétre xy fesztiválra, és akkor is lesz egy hete amikor szervezheti magának a szokásos programjait otthonra.
Nagyszülőhöz is elmehetnél egy hétvégére, egyetemista unokának is szoktak örülni ám:)
Illetve én egyetemi csoptársaimmal is jártunk egymáshoz 1-1 hétvégére, mert az ország különböző pontjairól jöttünk és így érdekes volt megnézni más városokat a helyi lakos pedig ugye elvitt a legjobb helyekre:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!