A kérdésem örökbefogadottakhoz/neveltekhez szól,
arról, volt e olyan, akinek negatívak a tapasztalatai?
20 Örökbefogadni mindenki csecsemőt akar, nem véletlenül. A környezetemben hihetetlen sok vér szerinti szülő, gyerek, testvér van akik szóba sem állnak egymással, jellemben eegyáltalán nem hasonlítanak, úgyhogy megkerdojeleznem ezt a 60-40 %-os arányt, szerintem ez egyénenként változó. Egy biztos örökbefogadni egy gyereket szép és nemes dolog, esélyt adnak valakinek a jobb életre. Ezzel szembemenni baromság és elkepzelni de tudom, hogy a kérdező ezt hogyan gondolhatta. Mellesleg ismerek olyan embert akit örökbe fogadtak, majd rabszolgakent tartották, mégsem beszél olyanokat, hogy az örökbefogadás hülyeség.
2015. jún. 4. 17:53
Nézd #21, én a Kérdező helyében nem tudok nyilatkozni... egyébként én nem az örökbe FOGADÁSRÓL, hanem az örökbe ADÁSRÓL beszélnék le max embereket... mert ugye ez nagy kettő... örökbe fogadni azt lehet, akit már örökbe adtak...
2015. jún. 4. 17:59
22 tehát ha valaki nem tart igényt a saját gyermekére, akkor azt te lebeszelned arról, hogy örökbe adja. Biztos klassz élete lenne egy olyan anya mellett aki nem akar gyereket. Mások viszont, akik orokbefogadnak mindent megadnanak neki, mert minden vágyuk, hogy gyerekük lehessen.
2015. jún. 4. 19:21
Ha az igazi szüleid neveltek volna és bántak volna veled úgy ahogy akkor a gyerek vállalás ellen kampányolnál?
2015. jún. 4. 20:18
Kedves #23, az már nem egy valós döntési helyzet, ha valaki nem akarja a gyerekét nevelni, arra nyilván nem lehet rákényszeríteni... a valós döntési helyzet ebben a témában sokkal korábban van... úgy a terhesség 12. (fiatalkorúnál 18.) hetéig. Utána már kényszerpályák léteznek csak...
2015. jún. 4. 20:52
Kedves #24, nem tudom, a Kérdező mikor mi ellen kampányolna, de a szülés ellen Magyarországon tök felesleges, azt megteszi bármelyikünk helyett az élet:
[link]
3. oszlop
2015. jún. 4. 21:14
27/31 A kérdező kommentje:
azt hiszem vannak félreértések. Én nem az örökbefogadást ítélem! sőt. én is akarok majd + sok családot ismerek, akik jó nevelik örökbefogadott gyerekeiket. Az ellen szeretnék fellépni, hogy bizonyos örökbefogadók ne használhassák gyerekeiket cselédnek ne éheztethessék őket és molesztálhassák őket szexuálisan csak azért mert mindenki azt hiszi, hogy egy örökbefogadó alapból egy hős. Értitek már? nem gyűlöletet akarok, hanem tudást és menekvést azoknak a gyerekeknek akik szenvednek. Az intézetet is ismerem, reagálva arra hogy ott rosszabb és azt mondom a kettőt nem lehet hasnolítani. mindegyikben máshogy rossz.
28/31 A kérdező kommentje:
+ miért hiszitek azt, hogy kampányolok egyáltalán? Miért van az, hogy gyakorin mindenki az ellenséget látja a kérdezőkben... :(
29/31 A kérdező kommentje:
ha meg a történetem esetleg érdekel valakit mielőtt könnyen ítélkeztek és a pofámba töröltök minden dolgot írjatok rám és szívesen megosztom bárkivel és akkor talán eljut az agyakig hogy mit is szeretnék, és ezer
bocsánat mindenkitől ha a kérdésből mást vettetek le.
kérdező én szívesen meghallgatom a történeted, viszont minden rosszindulat nélkül te meg azt értsd meg, hogy amit írsz, zaklatás-éheztetés-cseléd ezek a problémák nem kifejezetten az örökbe fogadottak problémái, ezek általános problémák... ezek ellen millióan lépnek fel mindenféle felhívással, kisfilmekkel stb... nem írod hány éves vagy pedig ez engem nagyon érdekelne, már csak azért is, mert ahogy írták jelenleg elég sok mindennek kell megfelelnie egy örökbe fogadó szülőnek, régen nem tudom milyen vizsgálatok voltak, de én úgy gondolom jelenleg ha arányokat néznék mennyi zaklatás van vér szerinti gyermek és mennyi örökbe fogadott gyermek esetében, magasan a vér szerinti nyerne! Ha találsz a filmedhez embereket nem mondom, hogy ne csináld meg , de nem tudom mennyi értelme lenne :)
tényleg érdekel a történeted, ha lesz időd megírhatnád...
2015. jún. 5. 07:39
Kapcsolódó kérdések: