Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A kérdésem örökbefogadottakhoz...

A kérdésem örökbefogadottakhoz/neveltekhez szól, arról, volt e olyan, akinek negatívak a tapasztalatai?

Figyelt kérdés
Én magam az előbbi vagyok és úgy látom mindenki csak az örökbefogadás jó oldalát ismeri. De! néhány ember, aki így nevelkedett súlyos traumákon ment keresztül. Szeretném felnyitni az emberek szemét és csinálni egy Skype videókban összevágott "dokumentumfilmet" a dologról. A kérdésem az, van e köztetek olyan, aki részt szeretne ebben venni?

2015. jún. 3. 23:22
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
53%

Pedig sok igazsága van a kérdezőnek. Nagyon ritka, amikor jó nevelőszülőkhöz kerül a gyerek.

Az igaz, hogy ha már megszületik, akkor talán jobb nevelőszülőknél, mint állami otthonban.

De talán az ihlette a kérdezőt, hogy itt a GYK-n a sok bigott abortuszellenes azt mondja, hogy szüld meg és add örökbe! Nekik viszont nincs igazuk.

2015. jún. 4. 10:30
 12/31 anonim ***** válasza:
78%
11 Mi az hogy nagyon ritka? Hány esetet néztél meg, amiből levontad ezt a fantasztikus következtetést? Kezdjük ott, hogy az örökbefogadáshoz eleve megvizsgálják az örökbefogadó szülőket, így máris nagyobb a valószínűsége, hogy normális emberekről van szó, mint egy sima gyerekcsinálásnál, ahhoz ugyanis nem kell semmilyen vizsgálat. Utána, ha valaki örökbe fogad továbbra is ránéznek a családra, megint egy jó pont. Hány eset van, amikor a vér szerinti szülő bánik nagyon rosszul a gyerekével, akár meg is öli? Rengeteg. Örökbefogadott esetében még soha nem hallottam ilyet, persze attól még lehet, hogy előfordult, de biztosan nem gyakori. Évtizedekkel ezelőtt, amikor még nem voltak ilyen szigorú szabályok az örökbefogadásnál, előfordult, hogy valaki rabszolgaként tartotta a nevelt gyereket, de ez manapság már lehetetlen. Eleve nehéz gyerekhez jutni és rengeteg szempontnak meg kell felelni ahhoz, hogy valaki örökbe fogadhasson.
2015. jún. 4. 11:21
 13/31 anonim ***** válasza:
84%

én sem értem.

Nem kell ahhoz örókbefogadottnak lenni, hogy szar legyen a gyerekkorod.

Nekem közeli házaspárról van első kézből infóm, aholis az örókbefogadott gyereküknek olyan élete van, amiről más csak álmodna. Szeretik, nevelik, imádják és maximalisan támogatják.

2015. jún. 4. 11:24
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
MIt akarsz elérni, kérdező? Azt gondolod, hogy lehet így általánosítani. Apukámat is örökbefogadták anno és nagyon jók a tapasztalatai. Másokat is ismerek, akik boldogok. Nem általános jelenség, amiről írsz.
2015. jún. 4. 11:26
 15/31 anonim ***** válasza:
65%
Én is csak olyat ismerek (egy utcában laktunk, folyton együtt játszottunk), aki imádta a nevelőszüleit, és még most is őket tekinti igazi szüleinek, lassan negyvenéves fejjel. Elhiszem, hogy voltak nehézségeid, de ez nem a rendszer hibája, a rendszer többnyire nagyon is jól működik.
2015. jún. 4. 11:31
 16/31 anonim ***** válasza:
77%
Kislányom barátnőjét örökbefogadták, majd pár év múlva mellé még egy kisfiút. Kapásból mondok neked 20 olyan gyereket az oviba, akiknek a vér szerinti szüleiknél nincs olyan életük mint ennek a két picinek. Mivel az anyuka jó barátnőm, tudom min mentek keresztül, alkalmassági vizsgálatok, stb.
2015. jún. 4. 11:45
 17/31 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, miért nem írod le, mi a problémád?

Én örökbefogadott vagyok, de ezt több, mint 40 évesen egy fatális véletlen folytán tudtam meg. Hihetetlenül jó szüleim voltak (sajnos, már régen nem élnek). Annyi kedvességet, szeretetet, amennyit én kaptam, nem sokan kaptak, sokan a vérszerinti gyerekeikkel sem ilyen jók. Végtalenül hálás vagyok nekik még haló porukban is...ami jó az életemben, azt mind nekik köszönhetem.

Abban az időben még sajnos az ilyen gyereket zabinak, lelencnek stb. csúfolták, valószínűleg ezért titkolták a szüleim, hogy ezzel is védjenek.

Viszont itt szeretném megemlíteni, hogy az örökbefogadó és a nevelőszülő az két teljesen különböző kategória. Az örökbefogadó szülő nevére veszi a gyereket, édes gyerekeként neveli, és ehhez egy fillér állami támogatást nem kap. A nevelőszülő általában hivatalos munkavállalóként, pénzért neveli a rábízott gyerekeket.

2015. jún. 4. 11:55
 18/31 anonim ***** válasza:
én örökbe fogadó vagyok , igazából már minden lényegeset leírtak előttem, nem szeretném továbbragozni, csak érdekel engem is a válaszod hogy mégis mi ellen kampányolnál?
2015. jún. 4. 14:16
 19/31 anonim ***** válasza:
0%
11-es, szerinted jobb lett volna abortálnia a kérdezőt?
2015. jún. 4. 14:45
 20/31 anonim ***** válasza:
9%

#19, ezt egyetlen egy valakinek van kompetenciája és joga eldönteni, az illetőnek önmagának.Tehát ezt a kérdésedet a Kérdezőnek kellene címezned, és megmondja a tényt.

Egyébként alapvetően egyetértek a Kérdezővel, ennek az éremnek (is) bizony két oldala van.

Amit tényleg hagyjunk, az az olyan példákra hivakozás, ahol a gyerek még kicsi, ugyanis ott még tényleg teljes szokott lenni a harmónia az esetek 9x%-ban. A mérvadó az, amikor a gyereknek már megjelenik a saját személyisége, és egója, tehát a kamaszkor és utána. Mert ugye az a tény a tudomány mai állása szerint, hogy egy ember tulajdonságainak kb 60%-a genetikusan meghatározott, és kb 40% a szocializáció... innentől kezdve tisztán szerencse kérdése, hogy az örökbefogadó(k) és az örökbefogadott(ak) mennyire passzolnak egymáshoz.

Egy másik hajlamosító tényező, hogy egy nőnél (családnál) a gyerekvállalási szándék, és a kivitelezett örökbefogadás között általában 5-8 év eltelik... (próbálkozás, majd kivizsgálás, majd meddőségi kezelések, majd... stb) Ez az idő pedig sajnos kiválóan alkalmas arra, hogy az örökbefogadni szándékozók masszív légvárakat építsenek "az én gyerekem majd ilyen LESZ" címmel... mint ha ez legalábbis 100%-ban rajtuk múlna... holott valójában olyan mondjuk 20%-ban múlik... (még mindig 60% genetika, és a maradék 40 fele-fele mondjuk a család, illetve az egyéb szocializációs színterek - óvoda, iskola, barátok, stb)

Na, kb...

2015. jún. 4. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!