Süket (vagy vak) szülők gyermekeinek tapasztalatai érdekelnének. Esetleg olvassa olyan, aki süketen (vagy vakon) nevel gyermeket? Mesélnétek erről? Egy műsorról jutott eszembe a kérdés és elgondolkoztatott a dolog.
ez hülyeség: "Ha valaki vak akkor nem hiszem hogy ilyen oldalt böngészne"
vannak vakokat segitő programok. felolvasó programok.
a billenyüzettel tökéletesen lehet kezelni az ilyen oldalakat és a gépet is , bár erre is vannak szabványok, ilyen oldal pl.: a [link] .
ott fent találsz egy vakok és gyengén látok részt.
az olyan formában jeleniti meg az oldalt hogy egyszerüen megtalálja az infokat. ez nem azt jelenti hogy más oldalt nem tudna megnézni csak meg kell várni míg felolvassa az "hülyeségeket" is.
" Esetleg olvassa olyan, aki süketen (vagy vakon) nevel gyermeket? "
Olvasgasd picit ezt a mondatot...:D Jó?
1. voltam
vannak programok, amik felolvassák a szöveget...
egyik ismerősömnek siket volt az anyukája.. jelbeszéddel beszélgettek, megértették egymást..
sztem úgy érti, hogy a gyerekük süket vagy vak
így van kérdező?
A kérdés főleg arra vonatkozott volna, hogy mi a helyzet a süket szülőkkel, mert maga a műsor is ezt taglalta. De ennek kapcsán jutott eszembe, hogy a vakoknál is sok megoldani való nehézség lehet (és hogy senki ne akadjon fenn: a teljesen "egészséges" szülőknek is kell gondokkal küzdeniük).
Én is hallottam már ilyen vakokat segítő programokról, ezért nem is gondoltam, hogy lesz, aki kiakad egy olyanon, hogy azt írtam: "vak ember olvassa".
Na de mindegy is, mert a kérdést egyáltalán nem ezért tettem fel. Konkrét tapasztalatok érdekeltek volna, pusztán kíváncsiságból.
Frenák Pál táncos, koreográfus szülei siketek, otthon jelnyelvvel kommunikáltak.
Itt egy interjú, róla, vele:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!