Ötlet?! Nagykorú vagyok de a szüleimmel élek akik megtiltoták h dolgozzak.
De röhögnék ha a kérdező annyit elfelejtett volna mondani, hogy egy éjszakai bárban táncol egy rúdon, és az ősök emiatt nem akarják :D
Nah komolyra fordítva, előbb-utóbb úgyis megtudják + nem olyan rossz az ha nem engednek. Gondolom nem akarják, h elkallódj és ezt válaszd további tanulás helyett... stb.
Nem értek egyet azokkal, akik szerint örülni kell, ha a szülők eltartanak, míg tanulsz, ugyanis a suliból kikerülve tapasztalat nélkül nincs garancia arra, hogy valaki egyből kiszűrje az állásajánlatok közül a valós ajánlatokat, illetve hogy azok közül találjon is munkát, főleg, hogy egyre több a csaló hirdetés, és minden második mögött a nagy Zepter áll, ami köztudottan átver. Az ő csapdájukba rengeteg fiatal esik bele álláskeresőként. Mivel én középiskolában suli mellett plusz tanfolyamra jártam (és megérte, mert évfolyamelsőként és osztályelsőként érettségiztem le, és a diplomához már a nyelvvizsga rég megvan), csak emiatt nem dolgoztam annyi idősen, mert ennek úgy gondoltam, később lesz haszna, és lett is, de ha lett volna még plusz időm, akkor megcsináltam volna a jogsit is, mert kedvezményesen csinálhattuk meg a suli támogatásával, de ütközött a nyelvtanfolyammal, és dolgoztam is volna, de az is ütközött volna. Viszont főiskolásan már nem értettem szüleim nagy ellenkezését, hogy én dolgozni akarok, hiszen volt időm rá. Sokkal jobb lett volna, ha korábban elkezdhettem volna dolgozni és nem ellenzik, mert elég jól tudok a pénzzel takarékoskodni, és könnyebb lenne lakáshoz jutnom, ha hamarabb kezdhettem volna gyűjteni. Zsebpénzt se kaptam gyerekként, csak akkor, ha ötöst kaptam, vagy ha kirándulás volt, vagy még általánosban tábor.
Szerintem a diákként elkezdett munka igenis hasznos, megtanítja az embert, milyen dolgozni, az már a saját pénz, amiért az ember megdolgozott, más, mint amit a szülőktől kap, én az első fizetésemnek nagyon örültem, az nem ugyanolyan pénz volt, mint azelőtt a szüleimtől kapott pénz. Nem fog az ember csak azért nem továbbtanulni, mert már dolgozik. Egyébként ha most érettségiznék, nem főiskolára mennék, hanem szakirányú tanfolyamra, mert hasznosabb tudást ad, mint a felsőoktatás, és már abban dolgozhatnék, amit tanultam. De most már végigcsinálom, csak ahhoz, hogy a szakmámban elhelyezkedhessek, ez kevés lesz, és gyakorlatilag időt pocsékoltam azért, mert nem volt alkalmam megfelelően tájékozódni, mert a szüleim csak a felsőoktatást voltak hajlandók elfogadni, mást nem. Azt ne mondjátok, hogy ez is hasznos, mert az első szaktanfolyam ugyanúgy állami támogatású, mint az első diploma, de ha a munkahelyemnek kellene a diploma is, ők fizetnék a képzésemet, így viszont nekem kell majd fizetnem, ha dolgozni akarok a szakmámban, és ez nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!