Édesanyámat hogyan tudnám gondnokság alá helyeztetni? A családi vagyon a tét! Kétségbe vagyok esve!?
Figyelt kérdés
Sajnos nem tudja józanul mérlegelni a pénz-és ingatlanügyeit, most lakoltatják ki a lakásából adósságok miatt. Van még 3 másik ingatlana, amiken szintén csak nő az adósság és nem hajlandó fizetni semmit azokra sem. Pedig most ki tudná fizetni az összeset a vétel árból amit a lakásáért kap!De nem akarja! Elobb utóbb azokat is elárverezik,s mindezt nem hajlandó belátni!Tévképzetei vannak, fura dolgokat mond, egyre jobban megijeszt, pedig csak 64 éves!Mit tehetek én, a lánya?? Szép szó nem használ. Így elveszitunk mindent !! Köszönöm ha valaki segit! 34 N2015. máj. 26. 20:50
21/35 A kérdező kommentje:
Nem veszem fel a rosszindulatú válaszokat, mert tudom hogy nem olyan vagyok. Pont hogy nem akarom bezáratni sehová! Ha gondnokság alá vetetném, akkor is lakhatna otthon, csak én intézném a pénzügyeit. Köszi azoknak akik normálisan válaszoltak. Elmegyek akkor a háziorvoshoz. Sajnos van neki pszichiátriai kórelőzménye.Ez nem most kezdődött.
2015. máj. 26. 21:29
22/35 anonim válasza:
Háziorvos kérdező! Néhány kommentelőnek meg pszichiáter!
23/35 anonim válasza:
Persze lemondhat. De nem jobb az, ha megelőzi a bajt valahogy? Nyilván más megoldást is szívesen fogad a gondnokság alá vétel lehetőségén kívül. Mert azért lássuk be az elég nagy probléma ha az anyuka a nemtörődömség miatt utcára kerül. Nem gondolhatja az idesereglett bunkók tömege, hogy ha valakinek bajban van az anyja az hagyja a fenébe... Pff.
24/35 anonim válasza:
" csak én intézném a pénzügyeit. "
Anyád megtudja hogy ki akarod túrni a vagyonából és remélem közjegyzőnél kitagad az egész örökségből.
25/35 anonim válasza:
Természetesen módosítanom kellett rajta, de azt látjátok, különben nem megy át a trágárság szűrőn!
Hát ilyen nők kommentelnek itt.
Kérdező ezt feltétlenül vedd figyelembe!!
26/35 anonim válasza:
Amíg nem tisztul meg az oldal ezektől a moslékoktól, addig sok jóra nem lehet számítani.
27/35 anonim válasza:
Nem tudom miért vagytok ilyen rosszindulatúak. Miért kéne pislognia egy tartási szerződésnél? Ez is egy megoldás, lehet javasolni. Teljesen normális ha nem akarja tétlenül nézni, hogy minden tönkremegy. Amúgy is örökölne, ha mást nem is a köteles részt igen.
28/35 anonim válasza:
Gondolom édesanyád nem jön ki a nyugdíjából. Mi lenne, ha az öcséddel segítenétek kicsit anyagilag? Elvégre nem kevés pénzre vársz, akkor havonta valamennyivel segíthetnéd.
29/35 A kérdező kommentje:
Szoktam neki segíteni ez nem is kérdés. Csak bosszantó hogy nyomorog miközben meg tele van házzal...
2015. máj. 26. 22:16
30/35 anonim válasza:
Nincs negatív örökség, nem létezik. Sose volt, nem is lesz. Az örökös csak az örökség ertekeig felelős. Ha pl van egy 10 milliós ingatlan, amit örökölte, meg melle 20 millió a hitel, akkor a kedves örökös nem kap semmit - az ingatlan fedez 10 millát, az állam/hitelező meg bebukta a másik tízet. Ellenben ha 20 milla értékű az ingatlan és van mellé 10 millió hitel, akkor választhat az orokos: lemond az oroksegrol és így se haza se adósság, vagy kifizeti a 10 millát, hiszen az örökség több, mint az adósság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!