Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Édesanyámat hogyan tudnám...

Édesanyámat hogyan tudnám gondnokság alá helyeztetni? A családi vagyon a tét! Kétségbe vagyok esve!?

Figyelt kérdés
Sajnos nem tudja józanul mérlegelni a pénz-és ingatlanügyeit, most lakoltatják ki a lakásából adósságok miatt. Van még 3 másik ingatlana, amiken szintén csak nő az adósság és nem hajlandó fizetni semmit azokra sem. Pedig most ki tudná fizetni az összeset a vétel árból amit a lakásáért kap!De nem akarja! Elobb utóbb azokat is elárverezik,s mindezt nem hajlandó belátni!Tévképzetei vannak, fura dolgokat mond, egyre jobban megijeszt, pedig csak 64 éves!Mit tehetek én, a lánya?? Szép szó nem használ. Így elveszitunk mindent !! Köszönöm ha valaki segit! 34 N
2015. máj. 26. 20:50
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem menj ügyvédhez, biztos tud tanácsot adni.
2015. máj. 26. 20:53
 2/35 anonim ***** válasza:
73%
Először is ki kell hagyni a családi vagyont az egészből, mert akkor kilóg a lóláb. A háziorvosnál kell felvetni és elindítani a dolgot, lesz majd orvosszakértői vizsgálat és megy a dolog a maga útján.
2015. máj. 26. 20:55
 3/35 anonim ***** válasza:
56%

Az, hogy anyád elkölti a pénzét meg a vagyonát, jogában áll, ez nem ok arra, hogy gondnokság alá helyezzék.

Az meg, hogy te félted a majdani örökségedet, végképp nem.

A "tévképzetek!" meg "fura dolgokat beszél" esetleg lehet ok, de nem feltétlen.

Ha ön- vagy közveszélyes a viselkedése, akkor lehet hozzá orvost hívni, de - nagyon extrém esetektöl eltekintve - nem lehet senkit kezelésre kényszeríteni, ha nem egyezik bele. Éppen ezért igen nehéz valakit gondnokság alá helyeztetni.

2015. máj. 26. 20:57
 4/35 A kérdező kommentje:
Ez a gondnokság alá helyezés csak a legvégső megoldás lenne, próbálok valami humánusabb módszerhez folyamodni hogy hassak rá.De nem tudom hogyan?? Ez a árverezés is azért történik, mert ahelyett hogy eladta volna már régen az egyik ingatlanát inkább ült a babérjain és nem tett semmit. Én csak mi hármunk jövőéért aggódom, Édesanyám Öcsém meg én. Nagymamám hagyott ennyi ingatlant rá.
2015. máj. 26. 21:01
 5/35 anonim ***** válasza:
16%

FELHÁBORÍTÓ a kérdésed!

Ha anyád költekezik, az az ő dolga!

2015. máj. 26. 21:04
 6/35 A kérdező kommentje:
Pont hogy nem költi el hanem nyugdijából tengődik...Ha 5 évig nem veszi át a vételárat a lakásáért akkor az államé lesz...a többi házunk meg szépen elárverezik azokat is mert nem fizeti ki...fel nem foghatom mért nem gondol a gyerekei és a saját jövöjére
2015. máj. 26. 21:05
 7/35 anonim ***** válasza:
25%
Ha aggódsz a jövődért, akkor ne az örökségre fend a fogad, hanem kezdj el tenni a jövődért.
2015. máj. 26. 21:06
 8/35 anonim ***** válasza:
31%

"a többi házunk ..."

Nem, az Ő házai. Még élhet simán 20 évig.

Nagyon komoly pszichiátria indok kell a gyámság alá helyezéshez. Szerencsére a leendő örökösök vagyonféltése ehhez nem elég.

2015. máj. 26. 21:08
 9/35 anonim ***** válasza:
32%

Koncra gyűlnek a martalócok.

Ugye, kedves kérdező?

2015. máj. 26. 21:10
 10/35 A kérdező kommentje:
Nem az örökségre fenem a fogam, hanem a csak reálisan gondolkozok. Ő nem olyanokat mond hogy nincs is adósság, meg hogy az én nagymamám nem is az anyja volt stb. ezekből is gondolom hogy nincs teljesen mentálisan képben. De hogy vigyem el orvoshoz ha p nem akar menni? Én segiteni szeretnék Neki hogy okosan használja fel a pénzét és ne herdálja el a házakat.
2015. máj. 26. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!