Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Édesanyámat hogyan tudnám...

Édesanyámat hogyan tudnám gondnokság alá helyeztetni? A családi vagyon a tét! Kétségbe vagyok esve!?

Figyelt kérdés
Sajnos nem tudja józanul mérlegelni a pénz-és ingatlanügyeit, most lakoltatják ki a lakásából adósságok miatt. Van még 3 másik ingatlana, amiken szintén csak nő az adósság és nem hajlandó fizetni semmit azokra sem. Pedig most ki tudná fizetni az összeset a vétel árból amit a lakásáért kap!De nem akarja! Elobb utóbb azokat is elárverezik,s mindezt nem hajlandó belátni!Tévképzetei vannak, fura dolgokat mond, egyre jobban megijeszt, pedig csak 64 éves!Mit tehetek én, a lánya?? Szép szó nem használ. Így elveszitunk mindent !! Köszönöm ha valaki segit! 34 N
2015. máj. 26. 20:50
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
19%
Nem családi vagyon, hanem az ő vagyona. Semmi közöd hozzá. Keress egy tükröt és köpd szembe magad
2015. máj. 26. 21:12
 12/35 FüligJimmy88 ***** válasza:
93%

Nem kell itt hőbörögni a kérdésen, én is aggódnék a kérdező helyében, már csak azért is, mert ha így folytatja nem elég, hogy elveszítik mindenüket, még egy csomó adósság is a nyakukba szakadhat, nem is beszélve szegény beteg néniről, akin most még lehetne segíteni. Szóval baromira nem arról van itt szó, hogy fájna a foga az örökségre. Ha nem szorul gondnokságra, az úgyis kiderül, szóval ilyen módszerekre nem nagyon lehet építeni.

Tehát, kedves kérdező, neked csak azt tudom mondani amit már előttem mondott valaki: a háziorvoshoz kell fordulni ebben az esetben, ő tudni fogja, milyen lépéseket kell tenni. És ha valóban ilyen rossz állapotban van, akkor tényleg a gondnokság a legjobb megoldás, az ő érdekében is.

2015. máj. 26. 21:15
 13/35 A kérdező kommentje:
Igaz, az Ő házai. Meg a nővéréé. fele-fele. És éljen még legalább 100 évig kívánom Neki! De ha minden házat meg pénzt elveszit a hülyesége miatt, hova fog menni? Az utcára??! Mi meg öcsémmel lakhatunk egész életünkben albérletben,mikor lehetne sokkal szebb és jobb életünk?
2015. máj. 26. 21:16
 14/35 anonim ***** válasza:
17%
Ugyan milyen adósság? Negatív örökség nem létezik.
2015. máj. 26. 21:16
 15/35 FüligJimmy88 ***** válasza:
41%
14: de, sajnos létezik. Legalábbis nemrég még létezett, de hát a törvények elég gyakran változnak, nem tudom, most mi az aktuális tényállás. Az úgyis csak akkor lesz aktuális, ha ne adj isten hagyatéki tárgyalásra kerül a sor, de addig is simán az utcára kerülhet a néni.
2015. máj. 26. 21:19
 16/35 anonim ***** válasza:
16%

Pff tipikus magyar proli kérdés "kellenek a mamának az ingatlanjai, ezért bezáratjuk egy diliházba" .

Az csinál az ingatlanjaival amit akar, ha adóssága lesz, lemondhatsz az örökségről.

"Így elveszitunk mindent !! "

Nem, Ő veszít el mindent.

2015. máj. 26. 21:22
 17/35 anonim ***** válasza:
84%
Létezik, szóval nagyon nem mindegy! És nem kell mindjárt szerencsétlenről a legrosszabbat feltételezni! Én is aggódnék, ha valamelyik rokonom (vagy akár barát) elkezdene olyan mértékű hülyeségeket csinálni amiből nagy bajok lehetnek!
2015. máj. 26. 21:23
 18/35 A kérdező kommentje:
Az egyik házban már pár éve kikapcsolták a villanyt meg a gázt, az lakhatatlan, a másikban lakom én. Nemsokára idejönnek anyámék öcsémmel, mivel a jelenleg lakottból kirakják 1-2 hónapon belül. Van még egy nyaraló. Szerintem a kisebb lakást meg a nyaralót el kéne adni és abból a pénzböl megalapozhatnánk az életünket tesómmal.Anyukám meg lakna abban a lakásban ahol most én. Persze elötte ki lenne minden fizetve. De nem képes belátni hogy ez lenne az ésszerű,mindig veszekszik velem emiatt! Én már ezt nem birom
2015. máj. 26. 21:24
 19/35 acelsziv ***** válasza:
89%

Nem igaz, hogy mennyi féleszű idióta gyűlt itt össze. Vagy egy családi vagyon. Nem gondolom, hogy ezt a kedves mama kapirgálta össze a két kezével.. És ha felelős családanya akkor nincs is joga így elszórni mindent amiért talán nem is ő dolgozott.. A kérdezőnek jogos az aggálya azok alapján, amit leírt.

Kérdező: Téged egyszerűen minden söpredék legalja talált meg - tisztelet a kivételnek. Ne törődj velük, viszont konzultálj egy ügyvéddel, hogy mik a lehetőségek.

2015. máj. 26. 21:26
 20/35 anonim ***** válasza:
41%

"még egy csomó adósság is a nyakukba szakadhat"

Nemtudom felfogni mennyi inkompetens félbolond gyúlt itt össze.

Az örökségről le lehet mondani, ha nagyobb az adósság mint a várható érték akkor fogod és lemondasz az örökségről.

2015. máj. 26. 21:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!