Édesanyámat hogyan tudnám gondnokság alá helyeztetni? A családi vagyon a tét! Kétségbe vagyok esve!?
Nem kell itt hőbörögni a kérdésen, én is aggódnék a kérdező helyében, már csak azért is, mert ha így folytatja nem elég, hogy elveszítik mindenüket, még egy csomó adósság is a nyakukba szakadhat, nem is beszélve szegény beteg néniről, akin most még lehetne segíteni. Szóval baromira nem arról van itt szó, hogy fájna a foga az örökségre. Ha nem szorul gondnokságra, az úgyis kiderül, szóval ilyen módszerekre nem nagyon lehet építeni.
Tehát, kedves kérdező, neked csak azt tudom mondani amit már előttem mondott valaki: a háziorvoshoz kell fordulni ebben az esetben, ő tudni fogja, milyen lépéseket kell tenni. És ha valóban ilyen rossz állapotban van, akkor tényleg a gondnokság a legjobb megoldás, az ő érdekében is.
Pff tipikus magyar proli kérdés "kellenek a mamának az ingatlanjai, ezért bezáratjuk egy diliházba" .
Az csinál az ingatlanjaival amit akar, ha adóssága lesz, lemondhatsz az örökségről.
"Így elveszitunk mindent !! "
Nem, Ő veszít el mindent.
Nem igaz, hogy mennyi féleszű idióta gyűlt itt össze. Vagy egy családi vagyon. Nem gondolom, hogy ezt a kedves mama kapirgálta össze a két kezével.. És ha felelős családanya akkor nincs is joga így elszórni mindent amiért talán nem is ő dolgozott.. A kérdezőnek jogos az aggálya azok alapján, amit leírt.
Kérdező: Téged egyszerűen minden söpredék legalja talált meg - tisztelet a kivételnek. Ne törődj velük, viszont konzultálj egy ügyvéddel, hogy mik a lehetőségek.
"még egy csomó adósság is a nyakukba szakadhat"
Nemtudom felfogni mennyi inkompetens félbolond gyúlt itt össze.
Az örökségről le lehet mondani, ha nagyobb az adósság mint a várható érték akkor fogod és lemondasz az örökségről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!