Hogyan költözhetnék el itthonról?
20 éves vagyok, nincs szakmám csak érettségim. Szeretnék továbbtanulni, de tavaly kiderült, hogy súlyos beteg vagyok ezért kihagytam egy évet. A pontjaim alapján valószínű nem fognak felvenni idén...úgyhogy jövőre újrateszem a felvételi tárgyakat. (2db emelt érettségiről van szó, az alap tárgyaim 5-sek)
Az a lényeg, hogy úgy érzem amíg itt lakom, a szüleimmel, addig semmi sem fog sikerülni. Egyrészt nehéz a betegségem miatt, mert sok mindenben hátráltat, másrészt ők sem támogatnak, sőőőt még vissza is húznak.
Nem szeretek itt lakni, idegesítenek, nem támogatnak, kinevetnek, nem értenek meg a szüleim.
Hogyan tudnék elköltözni itthonról? Van egyáltalán esély rá? Ha itt maradok bele fogok őrülni!
Ha netán sikerülne a továbbtanulásod, miként gondolod a megélhetésedet ? A helyzet ugyanaz, mint most, amíg nem csinálsz semmit. Most ki tart el? Ki fedezi a lakhatásodat, netán gyógyszereidet, stb?
Érthető, ha nem érzed jól magadat az otthoni környezetben. De egy önálló élethez sajnos bizonyos feltételeknek meg kell lenniük. Ha nem sikerül megoldani, marad az otthoni élet, és ott kell megtalálnod azt, hogyan enyhíts a meglévő problémákon.
jelenleg a szüleim, de szerencsére a gyógyszeremet az OEP, különben nem tudnánk kifizetni.
Biológus szeretnék lenni a jövőben, itthon nincs is túlzott jövője, de nem fogok lemondani a régi álmaimról az SM miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!