Közös vagy külön kassza?
Figyelt kérdés
A párom bevétele jelenleg 120 ezer Ft, az enyém jövö hónaptól 300 ezer Ft lesz.
Nem vagyunk házasok, külön számlánk van.
Ilyen esetben menjen minden a közösbe, vagy a kötelezö költségeken túl nálam maradhat a fizetésem?
22N
2015. máj. 21. 19:36
21/24 anonim válasza:
én 120-at adnék a közösbe,180-at pedig lekötnék minden hónapban a számlámon.ha házasok lennétek,akkor más lenne,de addig így csinálnám.mi pár hónapot éltünk együtt házasság előtt(5-öt),addig úgy csináltuk,hogy feleztük a közös kiadásokat,mint rezsi,kaja,tisztítószer stb,ami maradt,azzal mindenki maga rendelkezett.amikor összeházasodtunk,akkor közös számlát nyitottunk,és azóta is közös kasszán vagyunk.mondjuk nekünk nem sok eltérés van a fizetés között,és azonos egzisztenciánk volt házasság előtt
22/24 anonim válasza:
Érdekes, én még olyat soha nem hallottam, hogy ha a férfi keres több száz ezret, akkor a nő mondaná,hogy csak annyit adjál a közösbe, amit én keresek, mondjuk, 60 ezret, a többit meg drágám nyugodtan tedd el a sajátszámládra, hiszen az a tiéd! Föl is lennének háborodva a nők, ha a férfi nem teszi az utolsó fillérig a keresetét, hiszen a közös, ugye?
23/24 anonim válasza:
Szerintem keresetarányosan osszátok meg a közös költségeket, és a maradékkal mindenki gazdálkodjon. Tudom, hogy ez így neked hátrányos, de gondolj bele, ha a lakás költsége mondjuk 40 ezer, (ha albérlet, akkor nyilván több) kaja egyebek 60 ezer, akkor ez ha felezitek fejenként 50 ezer Ft neki marad 70 ezer neked meg 250 ezer. Keresetarányosan ő fizet kb. 33 ezret te 66 ezret és mindjárt arányosabb kicsit. Esetleg csinálhattok közös megtakarítást is, pl. nyaralásra, amibe mindenki annyit ad bele havonta, amennyit tud.
24/24 anonim válasza:
Szerintem gáz, ha belerak 120 ezret ő is meg a párja is.
Akkor magyarán neki nem marad egy ft-ja se?
Szerintem mondjuk adjon bele ő 70-et, a többit meg álld te.
így neki is marad 50, neked meg nyilván még így is jóval több. Szóval keresetarányosan. Bár nem tudom mennyi a kiadásotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!