Közös vagy külön kassza?
A párom bevétele jelenleg 120 ezer Ft, az enyém jövö hónaptól 300 ezer Ft lesz.
Nem vagyunk házasok, külön számlánk van.
Ilyen esetben menjen minden a közösbe, vagy a kötelezö költségeken túl nálam maradhat a fizetésem?
22N
"Félek, hogy ha bedobok mindent a közösbe, egy esetleges szakításnál mehetek, amerre látok egy fillér nélkül :("
Szomorú, hogy ehhez ma így kell hozzáállni. Elvileg arról az emberről van szó, aki mellett le szeretnéd élni az életedet...
Még a legjobb barátnőmmel is közös kasszán voltunk, amikor egyetem alatt kettesben laktunk egy albérletben. De ahány ember, annyi szokás.
Együtt élünk évek óta:
Minden hó elején összeírunk minden kiadást, és megfelezzük kettővel.
Ezt mindenki odaadja, azon felül pedig mindenkinek marad a sajátja.
Ha nem vagytok hazasok akkor kulon.
Ha hazasok vagytok akkor kozos.
Tegyetek a közösbe a fizetésetek arányában ugyanannyit, a többi pedig maradjon mindkettőtöknek saját pénznek, tartaléknak.
Ez nem érzelmi kérdés, akármi történhet.
Ez attól függ, hogy mennyire gondoljátok komolyan a kapcsolatotokat a jövőre nézve. Ha már most attól félsz, hogy mi lesz ha külön mentek és nem lesz tartalékod, akkor szerintem minden hónapban tegyél félre magadnak. De ilyen alapon a házasság sem biztos, mert lehet, hogy 20 év múlva elváltok. Tehát mindig, minden esetben fent áll a különválás lehetősége.
Mi az összeköltözésünk pillanatától közös kasszán voltunk. (21 voltam, azután költöztem hozzá, miután lett munkám) 1 éve voltunk együtt, de már az első fél év után tudtuk, hogy szeretnénk összeházasodni. Tehát közös terveink, céljaink voltak már akkor.
Ha az egyik fél szinte a dupláját megkeresi a másik fizetéséhez képest, szerintem kicsit furán jön le, hogy az egyikőtök elmehetne külföldre is nyaralni, a másik pedig a Balatonra egy kempingbe. Akkor mi van? Nagyvonalúan állod az útját meg a szállását külföldre, vagy sátrazol inkább vele, míg tudod, hogy ennél jobb helyen is lehetnétek? Vásárláskor nézitek majd a blokkot, és külön szeditek mi a párodé, és mi a tiéd, vagy osztotok, szoroztok, hogy akkor ki mit fizet ki? Egy komoly, élettársi kapcsolatban én elképzelni sem tudnék ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!