Jártatok már úgy, hogy az általatok kiválasztott név nem tetszett a nagyszülőknek? Főleg, ha nem is hajlandók ezen a néven hívni a gyereket?
Igazából semmit.
Nekem egyik volt munkatársnőm volt ilyen elmebeteg.Mondjuk egyébként is utálta a menyét,ott tett keresztbe ahol csak tudott(el is váltak).
Nos az unoka és neve.A mama által favorizált név nem éppen gyakori,hm mondjuk szokatlan(kb olyan Eduárdó szintű,egy sorozatból szedte)Az igen reálisan gondolkozó menye nem akarta,hogy céltábla legyen a gyermeke,így egyszerű Andrásnak óhajtotta volna hívni.A mama nagyjelenetei után megkapta második névként,ami nagy hiba volt.Innentől kezdve hiába hívták azt a gyereket Andrisnak otthon,a játszótéren,oviban,majd iskolában a mama csak Eduárdókámnak volt hajlandó szólítani.Még az iskolai ünnepeken is...
A gyerek rosszul volt a névtől,később törölte is a második nevét,a mama felé se néz,aki persze most egyfolytában szapulja a menyét hogy ellene nevelte a hőn szeretett unokáját.
Az unokának már nem sokára saját gyermeke lesz és megfogadta,hogy a kedves mama közelében sem megy többet az életben.De a gyermeke sem.
Talán nyomtasd ki ezt a kis történetet a nagyszülőnek.
Én áldozat voltam. A Nikolett nevet kaptam, és a nagypapám úgy döntött neki a Nikoletta jobban hangzik, ezért valami orvosi kis könyvre (talán oltási?) az oviban ezt irattata...azután sok helyen így szerepelt és kiskamaszként nagyon zavart...lehet pont ezért undorodom attól, ha valaki lenikolettáz, és sokan hülyének nézenk, hogy miért zavar, pedig két külön név...
Szóval tudom, hogy milyen, és ne hagyd magatokat!! Ha Peti hát legyen Peti és kész!!
Amúgy nekünk is van a párommal névterv és anyunak nemigen tetszik, de szerintem elfogadná...de egy darabig biztosan hangoztatná. :)
Kitartás!
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!