Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kismamák, mit csináltok, ha...

Kismamák, mit csináltok, ha apuka épp a szülés előtt ijed be? Hogy lehet visszarántani a földre? Voltatok ilyen helyzetben? Mit mondanátok neki?

Figyelt kérdés
2010. febr. 24. 23:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%

Már a szülés pillanatában?!

Kinemszarjale, mit pánikol az apuka, szerintem ilyenkor a kismamának kisebb gondja is nagyobb annál, ijedt-e az apuka vagy mi van vele! Nem gondolod???

Ha az én férjem csinálna ilyet, kizavarnám valahová jó messze, legalább engem ne idegesítsen, ha már segíteni nem tud!

Szerencsére az én férjemmel ilyet nem csinált, igaz én nem is szerettem volna, ha benn van szüléskor (a folyosón izgult, aztán örült a babának). :D

2010. febr. 24. 23:25
 2/15 anonim ***** válasza:
48%
Én be sem engedtem volna a szülésemkor, még ha térden állva könyörög akkor sem. Amilyen szülésem nekem volt, az maga volt a pokol, nem hogy még ott tüsténkedett volna.
2010. febr. 24. 23:40
 3/15 anonim ***** válasza:
53%

:)))) Hogy szedje össze magát!

A megasztáros Pál Tamás miután megszületett a fia beült a kocsiba és és elhajtott az autópályán az ellenkező irányba , mint monta megijedt a felelősségtől! Szerintem ez nagyon gázzz!

2010. febr. 24. 23:44
 4/15 anonim ***** válasza:
51%

ha egyszer oda kerül a sor,velem ne jöjjön be...legyen kinn a folyoson,vagy ahol akar,de nem jöjjön be,ismerem annyira hogy elájulna,rosszul lenne,őt kellene pátyolgatni...

majd ha megszültem,lemosták a babát,akkor jöjjön:D

2010. febr. 25. 07:22
 5/15 anonim ***** válasza:
nekem császár volt, szóval eleve nem jöhetett be, de ha természetesen szülök, akkor sem engedtem volna (szerencsére ő sem erőltette). sztem ez egy tök hülye szokás, és sokan csak azért mennek be, mert most ez a "menő", meg a haver/szomszéd/sógor is bent volt, mikor született a gyereke...szóval a kérdésre válaszolva: nem kell kitenni a helyzetnek, akkor nem fog pánikolni, és nincs ügy.
2010. febr. 25. 08:38
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem egyértelmű a kérdés. Közvetlen szülés előtt ijedt be, azon, hogy melletted kell lennie a szülés alatt? Vagy mondjuk a 38. hétben vagy és az apai felelősség miatt ijedt be? Légyszi írd meg.
2010. febr. 25. 10:54
 7/15 anonim ***** válasza:

Szerintem sem egyértelmű.

Jó sokan tiltakoztok az apás szülés ellen. Én sem akartam, ő ott akart lenni. Nem volt fogadott doki, mondta, hogy már csak azért is ott akar lenni, nehogy valami olyan legyen aminek nem kellene.

Pl. egyik ismerősünk szült és nem jött a fogadott doki időben, az ügyeletes meg "visszatolta" a gyerek fejét...

2010. febr. 25. 17:57
 8/15 A kérdező kommentje:

Ezek szerint tényleg nagyon félreérthetően tettem fel.

Nem a szülésre vonatkozik a kérdés, hanem az egész gyerek témára, kapcsolatra, az életünkre, a felelősségre.

2010. febr. 25. 22:20
 9/15 anonim ***** válasza:
10,54 vagyok. Hát ilyen nekünk is volt, meg gondolom sok mindenkinek. Te tudod, hogy milyen a kapcsolatotok. Mi mindig az vagyunk a másiknak, akire éppen szüksége van, ezt nem tudom másképp fogalmazni. Tehát barát, szerelem, szex, anya, apa, társ, gyerek, stb. Így én akkor próbáltam rettentő nyugodtnak tűnni (miközben én is ugyanazokat éreztem) és elmondani neki, hogy idáig is volt valahogy, ezután is lesz, mert együtt mi mindent meg tudunk csinálni és biztos fantasztikus lesz, hogy lesz belőlünk egy kis ember, kettőnkből, stb stb stb. Tudod. Aztán másnapra elmúlt neki is a para. De igazán akkor múlik el, szerintem, ha már benne vagy a helyzetben, hiszen nem tudod (ha első gyerek), hogy mi vár rád, se te, se ő. Ha meg ott lesz a bébi, akkor már nem lesz idő ilyeneken gondolkodni :-) meg nem is fogsz akarni, se ő, mert a világon a legfantasztikusabb dolog, ha gyereked van!!! :-))) Sok boldogságot, gyors és könnyű szülést kívánok! /2 éves fiú mamija/
2010. febr. 26. 08:30
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm 10:54-es, hát nagyon remélem, hogy nálunk is ilyen jól megoldódik majd a helyzet... én is nagyon higgadt és nyugodt vagyok, vagy próbálok annak látszani :-) Persze közben kikészít, hogy pont most pánikol, de én is hiszek benne, hogy nekünk kell okosnak lenni.

Nemsokára nem lesz időnk ilyeneken gondolkozni!

2010. febr. 27. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!