Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Havi 140000 ft-os kereset...

Havi 140000 ft-os kereset mellett mernél gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Úgy hogy albérletben élünk és nem vagyunk fiatalok. Mernél így gyereket vállalni?
2015. máj. 15. 07:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
* Claritasa - nak szól.
2015. máj. 15. 09:54
 22/76 anonim ***** válasza:
20%

Figyu, nem az itt unatkozó anyák véleményére hallgass.

Sokan gyesen vannak otthon, csak az a szerencséjük, hogy a párjuk nagyon jól keres. Itt meg osszák az észt az olyan kiskeresetűeknek mint te.

Ha nagyon benne vagy a korban, akkor igen, vállalj, 1 gyerek belefér. Sőt, később javulhat a helyzetetek, találhattok jobb munkát, de ha sokat vártok a gyerekkel, később lehet nem jön össze. Ennyi.

Lényeg, hogy van állásotok, munkahelyetek.

Ne az olyanokra hallgass, akiknek csak a 120 ezres babakocsi jó, meg mindenből új a jó, meg a kiságy is 50 ezres legyen, meg társai.

Nem kell félmillió a baba dolgaihoz, sőt ingyen szülhetsz is. Nekem sem volt fogadott orvosom, de semmiben nem szenvedtem hiányt, nem voltak bunkók sem.

A gyerekvállalás sok embernek már divat és nagyon rá is görcsölnek anyagilag is.

Ennyi erővel, akik gyárban dolgoznak havi 70-100 ezerért, azok ne is vállaljanak soha gyereket.

Nem tudom mi lenne azzal a sok értelmiségi diplomással, ha nem lennének a szakmunkások. Csak őket is meg kellene fizetni, mert a sok okos diplomás éhen halna, mert nem termelne senki nekik semmit, ha ők nem lennének. A nagy intelligenciájukkal erre nem jöttek még rá, csak lenézik a másikat.

Na, meg sok az önző magyar.

Ugyanakkor az megint könnyen beszél, aki lakást meg házat kap a szüleitől v. épp nagyobb összeggel segítik őket, hogy tudjanak venni. Ezzel senki sem dicsekszik itt, hogy nekem a szüleim vettek házat és társai. Kíváncsi lennék sok emberre, hol lenne, ha a szülei nem segítették volna őket.

Persze tisztelet a kivételnek, de ők vannak itt kevesebben, sokan nagyokat mondanak csak itt.

Plusz Kérdező, ha vannak pótlékaid, túlóráid, akkor ezek emelik az alapod és akár 60 ezerre is kijöhet a csed és gyed.

Én 2010-ben bruttó 111 ezerrel mentem el szülni és akkor még adójóváírással kaptam 88-90 ezer Ft tgyást és közel ennyi gyedet is. Mivel a pótlékok miatt a bruttóm, vagyis az átlagom lett bruttó 130-140 ezer között. Szóval, erről ennyit.

Most a sok okos engem is lepontozhat, csak magukat minősítik vele.

Te is vagy a férjed is kérheti majd az adókedvezményt, ami plusz 10 ezer és a családi pótlék kb.12 ezer Ft.

Mielőtt valaki engem is leszólna, nem, nem minimálbérből élünk, 3 gyereket nevelünk, de én és a párom is anno ilyen alacsony bérrel kezdtük. De a helyzet javulhat.

Ennyi.

2015. máj. 15. 10:17
 23/76 anonim ***** válasza:
14%

ami kiesik az anya jövedelméből azt pótolja a csp és az apa által felvehető családi adókedvezmény

szal nem lesz kevesebb pénzük mint most

az anya más magzat után is igénybe tudja venni az adókedvezményt!

ha ügyesek akkor a terhesség 7-8 hónapja alatt előre be tudnak vásárolni a gyereknek és pl miért nem lehetne babadolgot pelust kérni a nagyiktól ?

másik dolog...

ha minden ember arra vár h az "ideális" körülmények létrejöjjenek akkor szerintem marha gyorsan ki fog halni az emberiség (ami nem olyan nagy gond ha Földanyát nézem :-D)

nem csak a pénzt kell mérlegelni, hanem azt is h melyik a jobb most fiatalon szülni és pl 40 évesen már "szabad" vagy a gyerekektől - vagyis h félre ne értsék: nem kell állandó felügyelet mert már nagyok

vagy vársz az "ideális" körülményre és esetleg csak 40 évesen szülsz..

pesze mindegyik mellet van pro és kontra érv is

mint ahogy a pénzügyi dolgokban is

mondjuk nem tudunk sokat a körülményekről ... pl merre laknak, milyenek a munka terén a helyi adottságok, mennyi idősek a szülők, stb.....

2015. máj. 15. 10:23
 24/76 anonim ***** válasza:
34%
Attól függ, a szülők mennyire tudnak segíteni, összkeresetként ez borzasztó kevés, messze nem elég egy gyerek normális felneveléséhez.
2015. máj. 15. 10:43
 25/76 anonim ***** válasza:
82%
A 20-as sértett kisebbségi komplexusos írása azért ne legyen már mérvadó! Miért kell minden kérdésbe belekeverni a diplomás-nem diplomás kérdést? 80 ezerből 3 ember, úgy hogy az egyik egy gyerek, nem tud normálisan megélni. Ez tény.
2015. máj. 15. 10:49
 26/76 anonim ***** válasza:
22%
utolsó, a 140 ezerből hogy lett 80 ezer?
2015. máj. 15. 10:58
 27/76 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy a kérdező állítása szerint 60 ezer az albérlet+ rezsi. Tehát megélhetésre marad 80 ezer. (7. válasz)
2015. máj. 15. 11:10
 28/76 anonim ***** válasza:
66%
Semmiképpen sem. Albérlet 60, étkezés mégegyszer ennyi. Marad 20.000ft minden másra, ez gyakorlatilag nyomorgás, szegénység..,,
2015. máj. 15. 11:11
 29/76 anonim ***** válasza:
30%
Hány évesek vagytok?
2015. máj. 15. 11:40
 30/76 anonim ***** válasza:
49%
Semmiképpen sem.
2015. máj. 15. 12:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!