Havi 140000 ft-os kereset mellett mernél gyereket vállalni?
ugyan már, miért szégyen, ha a szülők segítenek. másoknak a szülei lakást vesznek. ha a szülei nem tudják lakással, semmivel támogatni, akkor miért ne adhatnának legalább egy kis pénzt a gyerekre. nem gondolom ezt szégyennek, én is örömmel adnék, ha a gyerekem rászorulna. és a mai világban nem nehéz rászorulni.
az lenne a szégyen, ha a kevés jövedelmük miatt még a szüleiknél élnének. legalább elköltöztek.
és a gyerekkel járnak támogatások (családi pótlék, adókedvezmény, stb.) ha a létminimum alatt vagytok, akkor talán még valami.
Attól is függ, hogy hol? Mert pl Győrbe és vonzás körzetébe nem.
Amúgy ha kijönnénk a fizuból igen, esetleg még segítség is lenne. Azt max a gyerek 1 éves korától vissza mennék dolgozni (gyed extra)
Így nem vállalnék ! És úgy sem , hogy mint írod már nem vagytok fiatalok , de még mindig a szülők támogatására szorultok !
Az albérlettel nincs baj , mi is és még nagyon sokan oda alapítottak családot .. Ami már gondot okozhat , az az ambíció hiánya . Tessék törekedni egy jobb életre , s nem beletorődni , hogy tőletek ennyi tellik . Ha nem boldogultok itt , akkor szerencsét kell(ene) próbálni országhatáron túl .. S aztán gondolni gyermekvállalásra .
Gyereket úgy érdemes vállalni , hogy az ember a tőle telhető legjobbat tudja és akarja neki biztosítani . A szeretet nem elég , abból nem lehet megélni , ruházkodni , stb stb ..
Mi is albérletbe vállaltunk gyereket ( Bp - en ) de a párom keresete egymagában volt legalább 160000.- Az általad leírt körülményekkel egyenlőre nem vállaltunk volna . Nem fogom a kiadásunkat részletezni , legyen elég annyi , hogy a mi gyermekünknek aki sportiskolába jár , havonta 20000.- csak a suli ( edzés + étkezés ) ... És akkor még nem fizettünk lakbert , nem ettünk , nem ruházkodtunk . Jó , most könnyen írom ezt , mert a párom külföldön dolgozik , s én is külföldi munkára megyek egy hónap múlva ... De mielőtt ezek a dolgok nem voltak , akkor is biztosítani tudtuk minden kiadásunkat , s átlag szinten éltünk , tehát nem voltak filléres problémáink .
lehet
csak meg kell majd gondolni minden kiadást
de szerintem nem olyan vészes a dolog
max nem 100e babakocsit veszel a gyereknek meg nem a legdrágább pelust és szoptatsz ameddig tudsz :-D
havi 80e szerintem elég 3 főre
nem kell elszállni :-D
értem, hogy nehéz, és értem, hogy mi a gondod a dologgal. de leendő nagyszülőként inkább segíteném a gyerekemet, mint hogy ne legyen egyáltalán unokám.
mi lehet annál fontosabb, mint hogy a család folytatódjon. én ezért igen sok áldozatot képes lennék meghozni. és a gyerekemet biztatnám, hogy vállaljon, akkor is, ha csak családi összefogással tudjuk megoldani. mire való egyébként a család? oldja meg mindenki a maga baját? felnőttként is szorulhatunk segítségre. én segítenék, hogy legalább egy gyereket tudjanak vállalni. szégyen, hogy emberek ennyit keresnek becsületes munkával, de nem az ő szégyenük.
Igen utolsó, de örökös lemondásban , matekolásban sem lehet èlni, hogy sosem azt veszem meg amire igazán vágyom , hanem csak beérem valamivel jobb híjjàn ... Neeem !
Azaz biztos valakinek menne , de én nem lennék boldog így !!!! Az nagyon elkeserítő lehet , hogy mindig mindenből a legolcsóbbat veszi valaki , mert jobbra nem futja !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!