Azt már látom, hogy sokan alkoholistának nevezik a férjeket egy két doboz sör miatt. De mennyit ihat egy feleség, ami még úgymond elmegy?
"Valamiért megiszod, szóval nincs rendben 1-2 dolog, amit piával próbálsz orvosolni"
Vaaaaaagy csak a sör finomabb, mint az üdítőként reklámozott cukros vizek, de nem olyan unalmas mint az ásványvíz. Tudom hihetetlen, de én pl azért iszok sört, mert finom :D Ünnepekkor meg valami édes fehérbort, a jobbaknak olyan ízük van, mint a mazsolának, és mézédesek, imádom.
Ha problémáim vannak, akkor csak annál rosszabbul érzem magam minél többet iszok, szóval kétlem hogy azért innék mert azzal akarom megoldani a bajaim. Csak szeretem az ízét.
Beszéljünk már arról, h miért iszik vki piát!
Általában fiatalok, mikor szórakozni mennek, gátlásoldás, bátorságerősítés céljából...
És akik nem alkalomszerűen, hanem minden nap megisszák az adagjukat, azzal a címmel h ez nekik jár? Miért pont alkoholt? Miért nem vmi üdítőt? a pia stresszoldásként kell nekik. Egész nap be vannak szabályozva a munkahelye, rohanás mindenfele, napi rutin, este otthon lazulni szeretnének, kiengedi a napo "gőzt". Vagyvannak akiket negatív gondolatok nyomasztanak h ők milyen semmirevalók, milyen Sz*r az életük, hogyelrontották, hogy őketsenki se szereti, a világ a hibás...nem bírják elviselni ezeket a negatív gondolatokat, ésa piával elnyomják.
Mit lehetne a pia helyett? Pszichológus? Sport? Vagy agykontroll mindenkinek magának, kizárni a negatív gondolatokat? Minden gondolatot megvizsgálni h az most hasznomra vagy káromra van..?
A piálása tudatalattival van kapcsolaban...!
A piálás egy asok én védő mechanizmusnak...:
Jaj, hagyjuk mar...itt mindenki feher lepelbe burkolozott tokeletesseg, aki szentkent eli az eletet.
Gyik-on kb. legalabbis ebben a temakorben, szinte mindenki antialkoholista. Ertem en a sz*r gyerekkorotokat, apam is alkoholistaval nott fel, megsem ennyire alszent, mint itt egyesek. Csak azert mert meg sirva fakadtok a pia latvanyatol, mas meg iszik, nem kene hulye kovetkezteteseket levonni. Mert kb. ugy irtatok le a kerezot, mint egy sullyedo hajot, aki mar a csaladjat sem fogja rovid idon belul ellatni. Valoban nevetsegesek vagytok, sajnalom...
De ha az íze miatt elkezdek egy sört inni, attól is hangulatba kerülhetek. Nem részegség, nem spicc, csak kis lazulósba. Tehát tök mindegy, hogy ízlik, mert ha csak azért iszom, mert ízlik, akkor is hat rám.
Mondhatom azt, hogy nem vagyok édesszájú/nagyétkű/kajafüggő, csak ízlik a sajttortás Boci csoki. Attól még el fogok hízni.
sóvárgás, azaz leküzdhetetlen, kínzó vágy az ital után kontrollvesztés, ha elkezd inni, akkor nem tudja abbahagyni
tolerancia, az alkoholhoz hozzászokik a szervezet, vagyis egyre többet kell inni azonos hatás eléréséhez megvonás, az ivás felfüggesztését követő órákban-napokban heves testi tünetek alakulnak ki (remegés, izzadás, szapora szívverés, hányinger)
Érezte már valaha, hogy sokat iszik, és abba kellene hagynia az ivást?
Aggódott már valamelyik barátja, ismerőse, családtagja amiatt, hogy Ön túl sok alkoholt fogyaszt?
Érezte már magát rossznak vagy bűnösnek az ivási szokásai miatt?
Kezdte már a reggelt egy feles elfogyasztásával, csak hogy megszabaduljon a másnaposságtól, vagy hogy megnyugtassa az idegeit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!