Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon kitolnék a gyerekekkel...

Nagyon kitolnék a gyerekekkel ilyen nevekkel?

Figyelt kérdés

Kelta és skandináv mitológia fanatikus vagyok, olyan szép neveik vannak egyes hősnőknek, istennőknek, vagy akár az akkoriban élt hétköznapi emberekkel.

Mennyire meredek ilyen neveket adni egy kislánynak?

Például Hekja vagy Slania

2015. máj. 7. 11:36
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
55%
Nekem is tetszenek a kelta és skandináv mitológiai nevek, de csak az állataimat nevezem el így, mert itthon túlzottan idegennek tűnne. Még nem eldöntött, hogy a jövőben nem valamelyik Skandináv országban fogok-e kikötni, de a magyar gyökerek miatt akkor sem adnék túlzottan meredek nevet a gyereknek, csak olyat, aminek van magyar megfelelője is. A csúfolódással viszont én a helyedben nem törődnék. Rengeteg személyt ismertem, akit csúfoltak, és egyet sem a neve miatt, ugyanakkor a különleges nevű barátaimat/ismerőseimet sosem piszkálták. Kizárólag személyiségen múlik, hogy kit fognak csúfolni, és kit nem, és ha a te gyerekedet tényleg piszkálni akarják, fogják is, teljesen mindegy, hogy hívják. A mostanában születő generáció pedig sokkal vegyesebb lesz nevek tekintetében, jönnek vissza a régi nevek, divatba jöttek a külföldi nevek, a nagy magyar nevek, filmekből/könyvektől/mitológiából merített nevek, a kitalált és külön engedélyeztetett nevek, bárhogy nevezed el a gyereked, nem fog kitűnni a sokszínűségből az óvodában.
2015. máj. 7. 17:00
 42/46 anonim ***** válasza:
60%
Manapság? Ebben a globalizált világban? Ahol szaladgálnak a Dzsonok? Ugyan :)
2015. máj. 8. 08:17
 43/46 anonim ***** válasza:
29%

Ha annyira ilyen nevet akarsz adni valakinek, nevezd el a háziállataidat, de ne szegény gyereket.

Az iskolában majd õ lesz a furanevū, azon fognak nevetni, hogy a tanár nem tudja kibetūzni, a társai nem tudják megjegyezni, kicsúfolják, kérdezgetik milyen név ez....te erre lehet, hogy boldogan válaszolnál, de a gyereked nem lesz kelta fanatikus, õ nem fog ilyen örömmel válaszolgatni.

Én nagyon szeretem a Harry Pottert és a japán kultúrát, mégse fogom Hermione Tsukiyakinak keresztelni a babám.

2015. máj. 8. 10:50
 44/46 hugyosgalacsin ***** válasza:
56%
én ismertem egy ember akit achilles-nak hívnak, nem volt vele semmi gond...
2015. máj. 10. 22:41
 45/46 anonim ***** válasza:
0%
Nekem volt Melánia nevű osztálytársnőm középsuliban és őt pl. Malűriának csúfolták.Mondjuk igen érdekes volt a viselekdése is.
2015. máj. 11. 18:38
 46/46 anonim ***** válasza:
56%
*Maláriának
2015. máj. 11. 18:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!