Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon kitolnék a gyerekekkel...

Nagyon kitolnék a gyerekekkel ilyen nevekkel?

Figyelt kérdés

Kelta és skandináv mitológia fanatikus vagyok, olyan szép neveik vannak egyes hősnőknek, istennőknek, vagy akár az akkoriban élt hétköznapi emberekkel.

Mennyire meredek ilyen neveket adni egy kislánynak?

Például Hekja vagy Slania

2015. máj. 7. 11:36
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
89%
Nekem ezek nagyon furcsán hangzanak. Talán a Slania még nem lóg ki annyira a mostanság divatos furi nevek közül, de akkor szerintem inkább a fonetikus változatát kellene adni, mert azért szerintem kicsit rossz lesz neki így megtanulnia a nevét leírni, hogy nem azokat a betűket írja, amiket ejt.
2015. máj. 7. 12:01
 22/46 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem te még nem vagy érett a gyereknevelésre.

Szegény gyerek...

2015. máj. 7. 12:04
 23/46 anonim ***** válasza:
91%
nekem a szuperhösök tetszenek, de nem lesz vasember v hulk :D
2015. máj. 7. 12:05
 24/46 anonim ***** válasza:
79%

A Slania szerintem szép, ez nem is olyan nagyon bonyolult. A Hekja viszont...háát, ne haragudj, kérdező, de nekem olyan, mint egy nemi betegség, vagy egy fogamzásgátló neve lenne.

Amúgy, még mindig inkább ezek, mint egy Dzsenifer.

2015. máj. 7. 12:17
 25/46 anonim ***** válasza:
80%

Nem bántásból mondom. De én elsőre arra asszociálnék, hogy kisebbségi a gyerek.

Meg egy komoly cégnél szerinted komolyan fogják venni?

Hogyha ilyen nevet szeretnél neki adni, adj mellé valami magyaros hangzásút is, aztán eldönti hol melyiket használja.

2015. máj. 7. 12:26
 26/46 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem is szép a Slania, a Hekja nagyon kemény hangzású, azt inkább nem adnám neki.

Ha neked tetszik, miért ne, azért második keresztnévnek adj egy szép hangzású magyar nevet, ami ismertebb. A gyerek majd eldönti, melyiket használja szívesebben.

Az én nevem viszonylag különlegesnek számított annak idején (ma már több van belőle), sose csúfoltak miatta, én pedig nagyon szeretem, nem szeretek még a nevemmel sem "12 egy tucat" lenni.

2015. máj. 7. 12:28
 27/46 anonim ***** válasza:
70%
Hát nem tudom..én a japán kultúráért vagyok oda mégse jutott eszembe a gyerekemet Dajszukénak vagy Szakurának nevezni...igen tudom, direkt írtam fonetikusan.
2015. máj. 7. 12:38
 28/46 anonim ***** válasza:
22%

Az a baj,hogy nem,hogy egy ovis,még sok felnőtt se tudja hova rakni ezeket a neveket.Viszont ha kifogsz valami skandináv mukit,akkor simán adhatod ezeket a neveket.

Azért szerintem is inkább ezek a nevek,mint a "Janifer"-cigányasszony nem tudta kimondani a Dzsennifert-,meg Endzsela és hasonlók.

2015. máj. 7. 12:38
 29/46 anonim ***** válasza:
86%

Én meg trónok harcát szeretem, akkor nevezzem majd a gyerekemet mondjuk vérebnek?

Normális nevet adj neki, ha nem akarod, hogy amikor szegényke bemutatkozik valakinek, akkor azt gondolják magukban az emberek, hogy "na, ennek is valami beteg egy anyja lehet". Szeretem a formabontó dolgokat, de sose erőltetem másra. Attól, hogy te érdeklődsz a mitológia után, a gyereked nem biztos, hogy szeretni fogja...

2015. máj. 7. 12:58
 30/46 anonim ***** válasza:
82%

Én is rajongok a kelta és a skandináv mitológiáért, de alapvetően hidegrázást kapok attól, ha egy magyar gyereknek idegen hangzású neve van- lásd a korábban említett Dzsenifert, de ami nem feltétlenül a kisebbség körében elterjedt, ismerek is olyat, az is tud számomra visszatetsző lenni: pl a Ricsárd népszerű név, de engem borzasztóan irritál. Még az angol neveket sem szívesen látom magyarban, az északi mitológia meg még idegenebb, hiszen azzal jelentősen kevesebb a kontakt.

Nem arról van szó, hogy a név rossz vagy csúnya hangzású lenne (a Slania egész szimpatikus), de a kicsi gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni, a név egy nagyon könnyű felület a gúnyolódásra, piszkálódásra. És a vezetéknévvel együtt sem árt összecsengenie, pl a Kovács Hekja, elég furán hangozna. De ha a vezetéknév is kicsit skandinávosabb hangzású, máris jobb a dolog. Azért gondolj bele, hogy neki egy életen át kell viselnie, állásinterjún ezzel kell bemutatkoznia, a név sok esetben meghatároz minket, és nem veheted biztosra azt sem, hogy ő is ugyanúgy szeretni fogja az északi mitológiát, és ezáltal a nevét.

2015. máj. 7. 13:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!