Barátnőm elvárja, hogy ugyanúgy rajongjak a gyerekéért, mint ő. Másnak se megy?
Barátnőmnek van egy kamasz fia(16 éves) aki eléggé elkényeztetett, ha jóba akarok vele lenni, kénytelen vagyok megvenni neki bármit, amit épp megemlít, hogy: milyen jó lenne, ha...
Barátnőm folyton róla áradozik, ha a nevét nem hallom naponta kb 200x, akkor egyszer sem.
De már ott tartok, hogy feláll a szőr a hátamon, ha meghallom a gyerek nevét, tudom, ez nem normális tőlem.
Nem jól tanul, egész nap heverészik az ágyon, nem csinál meg maga után semmit, a párom mindenben kiszolgálja őt, ellenben már próbál "csajozni"
A haverjaival beszéli meg, mit kapott tőlem, és jókat röhögnek rajta(m) (nyitva maradt a facebook chatja, és egy pillanatra láttam a beszélgetést)
A párom szeret engem, sokszor elgondolkodom a kapcsolaton, ha nem keresem, azonnal keres, hogy mi van velem, eltűntem?
De őszintén szólva semmi kedvem már az egészhez.
Csak a gyerek körül forog minden, én olyan másodhegedűs vagyok, anyagbeszerzőként vagyok csak jó, nem is tudom, mikor mentünk el valahová együtt már, mert mindig van valami a gyerek miatt.
Holott a kapcsolat elején hangoztatta a párom, hogy nem kell a gyereknek apa, van neki, ő szeretné magát jól érezni, meg kapcsolatra vágyik...
Kedves kérdező, nem irigylem a barátnődet, van egy ügyesen manipuláló saját kamaszgyereke, és van egy nyafli sértett óvodása a te személyedben. Felnőtt férfival ugyanis nem lehet ezt eljátszani, amit a kamasz megtesz, és nem is néz bele más magánchatelésébe, hogy mit mondanak/csinálnak mások a háta mögött. Azért ha te biztos vagy abban, hogy rólad szólt a vihorászás, akkor nem csak egy pillantást vetettél rá...
Tanulj meg a kölöknek nemet mondani, azzal, hogy most más, fontosabb dologra kell a pénz (de ne úgy, mint egy durcás kis nyomi, mert akkor jogosan röhög ki...) Szervezz közös programot a pároddal, addig engedjétek át a srácot a haverokhoz. Beszéld meg vele, hogy szereted őt, vele akarsz lenni, semmi bajod a gyerekkel, de számodra nem ő a legfontosabb.
Ha a sarkadra állsz, és férfiként viselkedsz, rövid időn belül ki fog derülni, működik-e a kapcsolat.
"és van egy nyafli sértett óvodása a te személyedben"
"durcás kis nyomi"
Ezért szeretek itt kérdéseket feltenni, mert fix, hogy valaki ilyen kedves szavakkal kezd el személyeskedni. És a végén egymás k. anyázásában köt ki az egész. GYK...
"Kedves" válaszoló, szerinted ezek már nem bejárt utak, amiket ajánlottál?
Mivel nem élek velük együtt, munkám miatt, a párom úgy neveli a gyerekét, ahogy neveli, ezért nem tudok teljes mértékben beleszólni a nevelésébe.
Nem kell beleszólni a nevelésébe, pont ez a lényeg. Nem vagy az apja a gyereknek, a nevelés a párod felelőssége ekkora gyereknél. Neked annyit kell tenned, hogy nem hagyod magad manipulálni, nem ugrasz az első sóhajra. Mi az, hogy meg KELL venni a gyereknek bármit, amit megkíván? Te nem veszed meg, ha nem látod ezt számára fontosnak, és jobb helye is van a pénzednek. Ha programot szerveztek, nem hagyod, hogy a kölök keresztbe tegyen. Sose lesz tekintélyed egy kamasz előtt, ha azt látja, hogy dróton rángathat.
Tudom, hogy sarkosan fogalmaztam, abszolút szándékos volt, legalább elgondolkodsz. Nem bántani akartalak egyébként, még ha ez nehezen is hihető, két fiú kamaszkorán vagyok már túl szülőként:-)
Nem, nem sarkosan fogalmaztál, hanem tapló, bunkó, provokáló gyökér módon.
Ha nem ismered a körülményeket, akkor ne sértegess, semmi olyat nem írtam, amik alapján levonhatsz bármilyen következtetést is abból, miért cselekszem úgy, ahogy.
Ha te is csak olyan vagy, hogy a frusztrációdat akarod kiélni az oldalon, akkor jobb, ha eltűnsz a kérdésemből.
A te válaszodon csak annyiból gondolkodtam el, hogy valószínű egy bunkó ember írta....
Kérdező, én ugyanígy vagyok a férjem gyerekével.
Nem velünk él, de amikor kéthetente jön hétvégén, az maga a pokol. Ő még kicsi ugyan, ovis, de már most agresszív dühkitörései vannak, nekem támad, megüti az apját, és persze követelőzik, hogy neki ez kell meg az kell.
És ha meg merészelem említeni a férjemnek, hogy hát bizony neveletlen és agresszív a gyereke, vigye pszichológushoz, akkor én vagyok a rossz, gonosz mostoha, aki "pszichopatának" állítja be az ő szeme fényét. És mindenre az a válasz, hogy "hát a gyerekek ilyenek", egyszerűen nem érti meg, hogy nem MINDEN gyerek ilyen, csak az övé, és csak azért, mert nincs megnevelve.
Én is már ott tartok, hogy hiába szeretem a férjemet, beadom a válópert és lelépek. Sajnos azt hiszem, ilyen esetben nem nagyon van mit tenni, mert a legtöbb szülő elfogult, ha a gyerekéről van szó. Akárhogy tombol meg őrjöng is a gyereke, a férjem ellágyulva nézi, hogy "jaj, milyen cuki". Én meg ki tudnék rohanni a világból, ha csak meghallom a gyerek nyafogós hangját, vagy meglátom a sunyi kis vigyort az arcán.
Leírtam, amit akartam, a te dolgod, hogy ebből mi megy át neked.
A reakciód pedig csak alátámasztja azt, amit írtam:-)
Sok sikert!
Az rendben van, hogy egy anyának a gyereke az első, de az nincs rendben, hogy már a magánéletek is a már szinte felnőtt "gyerek" körül forog.
Az meg megint nincs rendben, hogy még nem is vagy a család tagja, de máris elvárják, hogy bármit megvegyél a srácnak.
Nőként mondom, hogy a leírásodból nagyon úgy jön le, hogy kellett nekik egy fuvaros, aki ide-oda viszi őket, egy madár, akit le lehet húzni anyagilag.
Ha ez a nő szeretne téged, nem az lenne a legfontosabb, hogy vegyél meg mindent a gyerekének, hanem azért szakítana időt kettőtökre, egy kis romantikára.
A gyereknek el lett tolva a nevelése, anyuka meg nagyon rosszul áll az egészhez. Persze, egy anyának legyen első a gyereke, de ez nem azt jelenti, hogy azonnal ugrok megvenni a 742. baromságot is, mert a gyerek éppen elfingotta magát. Így kell tökéletesen nevelni egy elkényeztetett, semmirekellő gyereket.
Sajnos kérdező, ha anyuka így áll hozzá, nem valószínű, hogy ez valaha változna.
(Csak úgy mellékesen: ha meg azt írta volna a kérdező, hogy nem vesz meg minden szir-sz**rt a gyereknek, akkor meg az lenne, hogy mekkora tapló. Így nyafi, meg "fél" a gyerektől- pedig szerintem csupán próbálja elkerülni a balhét. A legtöbb gyk-s nem menne át azon a bizonyos szövegértelmezési teszten.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!