Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnénk? A szüleim...

Mit tehetnénk? A szüleim minket hibáztatnak, amiért minden pénzük elmegy, sőt még adósságba is verik magukat.

Figyelt kérdés

Együtt lakunk, 4 gyermekünk van a férjemmel. A szüleimmel folyamatosan azon megy a vita, hogy ők minden hülyeséget megvesznek a gyerekeknek, ha kell, ha nem. Utána persze mi vagyunk a rosszak, mert nem marad pénzük és akkor jön a hitel, hitelkártya. Mégis, hogy a csodában oldjuk meg ezt a helyzetet?

Hogyan tudnánk velük megértetni, hogy ne helyettünk akarjanak a gyerekekről gondoskodni, hanem "csak" mint nagyszülők.

A költözés kizárt.

2015. máj. 2. 12:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
69%

miért ne vállalhatnának annyi gyereket, amennyit szeretnének? Ha a nagyszülők nem tudnak gazdálkodni, és erőn felül költenek az unokákra, ezt akkor is megtennék, ha két utcával messzebbre, vagy a szomszéd városba kéne vinniük az ajándékokat.

Amíg morogva bár, de elfogadjátok a dolgokat, nem fogják abbahagyni az ajándékozást. Kedvesen, de határozottan mondjátok meg, hogy ezeket nem fogadjátok el. Ha leteszik az ajtó elé, vigyétek el a helyi családsegítőbe. Nem lesz egyszerű, sírnak majd a nagyszülők és a gyerekek is, de más megoldás nincs. Inkább ezért sírjanak, mint azért, mert elárverezik a házat.

2015. máj. 2. 14:00
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem akarnak valamit kompenzálni a nagyszülők? Az én szüleim is ezt csinálják. A legutóbb egy játék aksis autót vettek hitelre a kisfiamnak, aki még ülni sem tud. Én vittem vissza a boltba, kértem vissza a pénzt, és adtam vissza a szüleimnek, mert nem értik meg, hogy nincs rá szükség.

Leültünk, megbeszéltük, hogy az a bajuk, hogy messze lakunk, keveset látják. Most sűrűbben megyünk, és nincsenek drága ajándékok. :)

2015. máj. 2. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!