Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Önutálat (önGYŰLÖLET! )....

Önutálat (önGYŰLÖLET! ). Depresszió. Önócsárolás. Önbizalomhiány. Egy kétségbe esett kamasz kéri segítségeteket! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok, egy olyan lány,aki nagyon szeretne csőnacis stílusú, menő, egyenes hajú lány lenni. Lehet hogy furán fogalmazok,bocsánat.Na szóval. Gyúlölöm magam. Csak a hibákat látom magamban.Durva,vastag szálú, iszonyatosan sok hajam van, ha kivasalom,akármit rakok rá, csúnya lessz, szétáll, száraz lessz ésatöbbi. Persze most van pár ötlet amit használni fogok. A testem: katasztrófa! Nagyon aránytalan testem vvan, nemtudom másképpen leírni:Nagyon kicsi törzs/hát, a lapockáim kicsúcsosodnak,úgynézek ki, mint egy "akasztott ember". utána a fenekem kidudorodik, és jönnek a lábaim. Alapból nem vastag a lábam, és nagyon hosszú, de gyűlölöm a vastag bokám, a fiús (vastag) lábszáram és a nagyon csúnya, nagy térdem.Egy nagy állat vagyok.175 centis,és 58 kg. Ez talán nem sok. De mikor a tükörbe nézek, nem látok mást, csak egy nagy állatot. Egyszerűen már nem megy.Ráadás az arcom: ha összekötöm a hajam,így nagyon aránytalan lesz a fejem, ilyen mini az egész batár testemhez képest.Rengeteget vagyok depressziós, és a környezetemben lévők már csak a szemüket fogatják meg elmennek tőlem, mert folyton csak magam ócsárolom. Egy téren vagyok csak boldog:lovagolok.Olyankor mindig elfelejtek minden rossz dolgot ami körülvesz. Ezek mellett sajnos nincs az a hátterem, ami segíthetne.A családom katasztrófa, az apámtól félni kell, a kishugom pedig nagyon tudja hogy kell apámat szörnyeteggé formálnia csak mert elkell árulnia mindent. Nincsen szobám, és a szobának egy olyan sarkában kaptam helyet, ahol nincs semmi hely,bevan oda zsúfolva minden.Ezért szörnyen klausztrofóbiás vagyok. Lehet,eltértem a témától,de már nagyon ott vagyok, hogy a pszihológus sem segít.Tisztában vagyok azzal is, hogy változni fog a testem, sokkal fejlettebb vagyok a korosztályomnál. De akkor is, egyszerűen már nemtudok tükörbe nézni. Szörnyen depressziós vagyok mostanában, a 4.6os átlagom 4.2-re csökkent,rossz a magaviseletem és mindenki csak ordibál velem.Kérlek ne írjátok mennyire egy nagy kamasz vagyok. Tisztában vagyok vele, a szüleim folyton hangoztatják.Egyszerűen csak segítségt szerettem volna kérni:mit tegyek?Köszönöm a válaszokat,és bocsánat hogy ilyen hosszúra sikeredett.
2010. febr. 22. 18:09
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
77%

175cm/58kg ? erre egy szavad sem lehet, szinte tökéletes. persze azt nem tudom így leszűrni,h. ténylegesen milyen alakod lehet, de ha lovagolsz, biztosan nem rossz a helyzet.

figyelj, hidd el nekem,h. értek a divathoz (nem arra gondolok, amit a tizenéves proli tinilányok hisznek divatnak), és az egyenesített, minden nap vasalt haj nem igazán menő az igazán divatos, igényes berkekben, a dús, vastag szálú haj viszont annál értékesebb. sztem csak simán használj rá hidratáló balzsamot és pakolást. csőnacit nyugodtan hordhatnál, mert hosszú, vékony lábaid vannak, magas vagy, ilyen alkatra való, nem a 160 akárhány centis kis libákra.

ha a lovagolás az, amiben megtalálod az örömöt, akkor koncentrálj arra, ne a környezetedre, próbálj meg eredményeket elérni ebben a sportban. ez is az értékeid között van, ebben te jó vagy, ezt értékeld, nem mindenki képes a rendszeres sportra, vagy arra,h. megtalálja azt, amit szeret.

a 4,2-es átlag nem vészes, ne ess pánikba, csak figyelj,h. ne rontsd le mondjuk 4es alá :)

szívesen adnék neked még tanácsokat, vagy ajánlanék divattal kapcsolatos weboldalakat, amik inspirálhatnának, ha esetleg érdekel mélyebben a téma. írj privát üzenetet, vagy esetleg emailt, ill. küldhetnél magadról nyugodtan egy képet is, h. valóban reálisan megítélhessem,h. tényleg olyan rosszul nézel-e ki, mint hiszed, bár tuti,h. nem :]

2010. febr. 22. 18:35
 12/37 A kérdező kommentje:
sok választ köszönöm,szeretném egybevegyíteni az én válaszaimat:igazából mindenki aztmondja,milyn nőies és csinos vagyok.túlérő.és engem ez igazán zavar mert rajtam nem úgy áll az a ruha,amiben jól érzem magam,másban nem is vagyok jól. igen,önértékelési zavarom van. sajnos a pasikhoz ennyit tudnék hozzáfűzni: a helyesebbek rám se néznek,a cigányok viszont folyton a nyomomba vannak. volt egy komoly kapcsolatom egy erdélyi fiúval, de sajnos a kor és a távolság nagy különbsége véget vetett ennek.még annyi,hogy rettentően szégyellem a rossz átlagomat.főleg apukám miatt,aki kitünő tanuló volt mindig is. én csak alsóban. most pedig kivan akadva ha elmondom neki,hogy hoztam egy négyest, közben nem is tudja, hogy második félévben még nem is volt egész az utolsó hétig egy ötösöm,sőt még egy négyesem se.és rettentően szégyellem azt,ami vagyok.
2010. febr. 22. 18:43
 13/37 anonim ***** válasza:
jobban nem tudom leírni, mint az utolsó válaszoló, tehát csak annyit mondanék, hogy hallgass rá!:)..sok sikert!
2010. febr. 22. 18:46
 14/37 anonim ***** válasza:
szóval azóta nem utolsó...18.28as :)
2010. febr. 22. 18:48
 15/37 anonim ***** válasza:

húú,a 18:28-as váalszoló gyönyörűen megfogalmazott mindent:)elismerésem.

nekem sajnos most nincs időm regéynt írni, de annyit azért akarok mondani, hogy a jegyeiden tudsz változtatni.sőt, akár kitűnő is lehetsz.önértékelési zavar nem kell hogy összefüggjön a tanulással.ha más dolgod nicns, vedd előa tankönyved és tanulj.tudom, vannak akik ezt stréberkedésnek tartják, pedig szerintem egyáltalán nem az, ha úgy fogod fel a tanulás akár jó is lehet.én mindig si azért tanultam, emrt engem midnen érdekelt, matektől a nyleveken át az irodalomig minden.szerintem ez idővel változni fog, sőt már most is alakulóban van, hogy melyik tantárgy az én világom.

15L

2010. febr. 22. 18:50
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

25/L vagyok.

Nem olvastam el az összes kommentet, de ezt tudom neked mondani:

Ki mondja meg, hogy hogy kell kinézni? Mihez akarod magad igazítani? Sz.rd le mások véleményét! Próbálj igazodni ahhoz, amid van. Ez persze nem olyan könnyű, mint mondani, de szembe kell néznünk azzal, hogy nem úgy nézünk ki, ahogy mások elvárják! De miért is várják el? Senkinek nem kell megfelelned! Neked kell jól érezned magad és nem másoknak! Itt a te boldogságod a tét! Ha valaki szeret, ő is attól lesz boldog, hogy te az vagy!

Ilyen a tested, igen. Csőnacis, egyeneshajú akarzs lenni? Biztos, hogy egy plázak.rvára akarsz hasonlítani, akikből 3millió van? Örülj neki, hogy van egy egyedi kinézeted, amiből kihozhatsz egy teljesen egyedi művet! Hogy ez nem olyan, mint a magazinokban? Frászkarikát nem! minden csak azon múlik, hogy megbékélsz-e, vagy tovább ostorozod magad! Hoidd el, nem a haj, meg az alkat csúnyít, hanem az, hogy ha süt rólad, hogy szenvedsz magadtól! Vegyél fel egy jó cuccot, egy vidám színt, nyáron egy virágos ruhát, hallgass valami jó zenét és f.ssál a szájába azoknak, akiknek ez nem tetszik! Ki kérte, hogy tesszen nekik?

Érdekes, hogy a leírásod átment a szobád leírásába. Természetes, hogy vágysz egy helyre, ahol nem vagy állandóan szem előtt, ahol kicsit magad lehetsz, ami a tiéd teljesen. Erre szerintem mindenképp szükség lenne. Nem tudom mennyire megoldható, de valamilyen szinten ki kellene sajátítanod magadnak egy részt a helyiségből. Akár függönyökkel, tolóajtókkal, paravánokkal. Segítene abban, hogy egy kicsit magadba mélyedj és ne érezd azt, hogy akámit csinálsz, mindig szem előtt vagy.

Hidd el, nem vagy. Az embereket is addig érdekli a cs.sztetés, ameddig rólad is sugárzik, hogy cs.szteted magad. Amint azt mondod a világnak, hogy le van sz.rva minden, én vagány vagyok, belőlem egy van, és jól érzem magam, mások is leszállnak rólad, mert ez a gondolkodás olyan, mint egy pajzs, amiről lepereg minden rossz.

Csak mélyedj el magadban, hogy megéri-e tartósan, akár eg életen át bántani magad ilyen gondolatok miatt, egy ilyen apróság miatt, mint egy 10x10 centis, nem annyira perfekt testrész, vagy bőrfelület. Azt akarod tényleg, hogy a hajad irányítsa az életed és megmondja, mit tegyél, és hogyan érezd magad! Mondd meg neki te! Hogy márpedig akárhogyan áll, kihozod belőle a maximumot, és azzal megelégszel!

Csak gondold el azt a nevetséges dolgot, hogy a hajad, meg a feneked, meg a lábad iránytja a gondolkodásod!

Szabadulj fel! Sajnos ezeken nem lehet váloztatni, hidd el, nekem is megvolt a magam baja a testemmel! kerestem egy hobbit, ami csak az enyém (ez neked nagyon jó lenne a szoba dolog miatt), kitűztem magam elé egy-két célt. És lassan felfogtam, hogy ezek fontosabbak, mint a hajam, fenekem, lábam, hasam (iszonyú hasam van). Mert a hajad, meg testrészeid ellenére bárki lehet belőled, és lehet őrült boldog életed! de ha beleragadsz a sárba és sajnálod magad, lehet, hogy elcs.szed az esélyt erre! A 4.2-es átlag még nagyon jó!

Döntsd el, mi akarzs lenni, vagy hová akarsz továbbtanulni menni, álmodozz a jövőről, de akár a legvadabb formában, amit valaha képzeltél.

Ha látod magad előtt a célod, egy haj meg egy fenék nem állít meg!

Huhh, hosszú lett, de remélem, kicsit segít.

Szia!

25/L

2010. febr. 22. 18:57
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

"nagyon szeretne csőnacis stílusú, menő, egyenes hajú lány lenni"

Szóval beolvadni a csordába és ugyanolyan lenni, mint minden második egyenkiscsaj...

13 éves vagy, kamaszkor elején, valamin muszáj folyamatosan haldokolnod. Ne aggódj, ki fogopd nőni és megszereted magad majd, ha nem az lesz az egyeteln mérce hogy ugyanolyan akarj lenni mint az össze többi liba az osztályban.

2010. febr. 22. 19:09
 18/37 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenki válaszát, elfogok gondolkozni a dolgokon,és megpróbálok valamit kihozni magamból.
2010. febr. 22. 19:23
 19/37 anonim ***** válasza:
Végig se bírom olvasni! Véleményem szerint még az ellenségeid is szebbnek találnak, mint te magad magadat. Súlyos önértékelési zavaraid vannak. KÓROS!!! Remélem hamarosan fogsz találkozni egy fiúval, aki minderre rácáfol, megszeret és szépnek, kedvesnek fog találni. Addig is:próbáld meg magadat szeretni úgy, ahogy vagy!!!
2010. febr. 22. 19:23
 20/37 anonim ***** válasza:

szia!

Én is pont ilyen voltam 13 évesen. Az volt a hobbim, hogy sorban nagyító alá vettem a dolgokat, amik miatt szerencsétlen voltam :D

Én se voltam megelégedve a súlyommal, tök gáz ruhákba jártam, a hajam se volt valami fantasztikus, ráadásul pont ahogy Te írtad, csak a cigány meg a ragyás pasik ragadtak rám :DD

Most 18 éves vagyok, tele önbizalommal, és bátran mondhatom: jó csaj vagyok! tudom, hogy ezt manapság el kéne hallgatnom, és igazából ki se szabadna mondanom, de: szép és okos vagyok és nagyon szerencsés! :D

Tudom, hogy nehéz elhinni, de meg fogsz változni. Nagyon. Nagyonnagyon. Tapasztalat: a szürke kislányokból gyönyörű nők válnak. És fordítva. Nekem volt olyan osztálytársam, (több is) akit mindig nagyon irigyeltem, h "szebbek, mint én". Aztán most? Pffff :D

Akármiben fogadok, h 2 év múlva sokkal szebbnek fogod látni magad (mert az is leszel :D)

Amúgy meg nem ismertem még olyan 13 éves lányt aki meg lett vna elégedve önmagával

18.L

2010. febr. 22. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!