Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Önutálat (önGYŰLÖLET! )....

Önutálat (önGYŰLÖLET! ). Depresszió. Önócsárolás. Önbizalomhiány. Egy kétségbe esett kamasz kéri segítségeteket! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok, egy olyan lány,aki nagyon szeretne csőnacis stílusú, menő, egyenes hajú lány lenni. Lehet hogy furán fogalmazok,bocsánat.Na szóval. Gyúlölöm magam. Csak a hibákat látom magamban.Durva,vastag szálú, iszonyatosan sok hajam van, ha kivasalom,akármit rakok rá, csúnya lessz, szétáll, száraz lessz ésatöbbi. Persze most van pár ötlet amit használni fogok. A testem: katasztrófa! Nagyon aránytalan testem vvan, nemtudom másképpen leírni:Nagyon kicsi törzs/hát, a lapockáim kicsúcsosodnak,úgynézek ki, mint egy "akasztott ember". utána a fenekem kidudorodik, és jönnek a lábaim. Alapból nem vastag a lábam, és nagyon hosszú, de gyűlölöm a vastag bokám, a fiús (vastag) lábszáram és a nagyon csúnya, nagy térdem.Egy nagy állat vagyok.175 centis,és 58 kg. Ez talán nem sok. De mikor a tükörbe nézek, nem látok mást, csak egy nagy állatot. Egyszerűen már nem megy.Ráadás az arcom: ha összekötöm a hajam,így nagyon aránytalan lesz a fejem, ilyen mini az egész batár testemhez képest.Rengeteget vagyok depressziós, és a környezetemben lévők már csak a szemüket fogatják meg elmennek tőlem, mert folyton csak magam ócsárolom. Egy téren vagyok csak boldog:lovagolok.Olyankor mindig elfelejtek minden rossz dolgot ami körülvesz. Ezek mellett sajnos nincs az a hátterem, ami segíthetne.A családom katasztrófa, az apámtól félni kell, a kishugom pedig nagyon tudja hogy kell apámat szörnyeteggé formálnia csak mert elkell árulnia mindent. Nincsen szobám, és a szobának egy olyan sarkában kaptam helyet, ahol nincs semmi hely,bevan oda zsúfolva minden.Ezért szörnyen klausztrofóbiás vagyok. Lehet,eltértem a témától,de már nagyon ott vagyok, hogy a pszihológus sem segít.Tisztában vagyok azzal is, hogy változni fog a testem, sokkal fejlettebb vagyok a korosztályomnál. De akkor is, egyszerűen már nemtudok tükörbe nézni. Szörnyen depressziós vagyok mostanában, a 4.6os átlagom 4.2-re csökkent,rossz a magaviseletem és mindenki csak ordibál velem.Kérlek ne írjátok mennyire egy nagy kamasz vagyok. Tisztában vagyok vele, a szüleim folyton hangoztatják.Egyszerűen csak segítségt szerettem volna kérni:mit tegyek?Köszönöm a válaszokat,és bocsánat hogy ilyen hosszúra sikeredett.
2010. febr. 22. 18:09
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
65%

Ne sajnáltasd magad.

Majd kinövöd.

2010. febr. 22. 18:15
 2/37 anonim ***** válasza:
87%
Írtam Neked priviben. Nézd meg azt! L/17.
2010. febr. 22. 18:15
 3/37 anonim ***** válasza:
100%
Lehet,hogy segíteni nem tudok,de elmondom az én tapasztalatomat.18 éves vagyok és elég sok ideje élek azzal,hogy széles vállam és csípőm (homokóra alakom)van.Ehhez vastagcsontú vagyok.Tehát nem az a törékeny kiscsaj aki a pasiknak általában kell.Elégedetlen vagyok és ezzel megpróbálok együtt élni.Az egyetlen dolog amit formálni tudsz (mert a tested még formálja magát) az a belsőd.Új embereket kell megismerned a saját vagy idősebb korosztályból,esetlen olyanokat akik ugyanígy elégedetlenek magukkal szépen lassan rájössz majd,hogy így vagy TE és ha te nem tudod magad elfogadni akkor ki fog?? Ehhez kb még 4 évnek el kell telnie.Adddigis tedd azt ami boldoggá tesz! Lovagolj,sétálj sokat,nevess sokat (ha nem megy nézz filmeket vagy vicces videokat)Legyél gyerek ameddig csak lehet!
2010. febr. 22. 18:16
 4/37 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenki válaszát. első válaszoló: lehet hogy igazad van, és tényleg sajnáltatom magam. Én csak egy helyet szerettem volna ahol végre elmondhatom, és ahol idegen emberek véleményükből leszűrhetem ami rossz és jó.
2010. febr. 22. 18:21
 5/37 anonim ***** válasza:

Nekem olyan hajam van, ráadásul még hullámos is. Utálom mert húzza a fejem meg melegít, zavar! Két éve voltam fodrásznál és nem csinált vele semmit, csak levágta. De aztán a testvérem elvitt a másikhoz aki nagyon szépen levágta, megritkította meg ilyenek! Most is sok, de nem áll szét és puham és tök átlagos tépett frizura csak kicsit vastagabb a copfom mint másoknak. Te próbáltad már a fodrászt? Fontos hogy mit eszel, mennyit fésülöd, szárítod stb. És sosem szárítom meg mert akkor még szárazabb lesz, és szárazon keveset fédülöm.

A másik az hogy anyukámnak is ilyen haja volt mint nekem de mostmár megint puha neki és szép egyenes. Nekem is szép, selymes hajam volt mielőtt elkezdtem kamaszodni! Lehet hogy neked is el fog múlni ha felnőtt leszel.

18L

2010. febr. 22. 18:24
 6/37 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló: igen, épp most vágattam le, nyilván nem olyanra vágta, mint amilyenre szerettem volna. A ritkítás neki annyi volt hogy összetekerte a hajam egy coffba és kétszer átvágott rajta az ollóval.direkt kértem hogy tépje meg. nem tépte. a szüleim pedig nem engedik hogy többször járjak fodrászhoz. én sem szárítom, hagyom hogy megszáradjon, úgy legalább göndör lessz. de ígyis nagyon rossz.
2010. febr. 22. 18:26
 7/37 A kérdező kommentje:
ja, és sajnos nem fog elmúlni, mert örököltem, ínyukámnak máig ilyen haja van, csak neki rövid. de az is összevissza, tapintása mint a drót.sajnos ez van
2010. febr. 22. 18:27
 8/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem is tudom hol kezdjem, azok a dolgok amiket leírtál a külsőddel kapcsolatban, hidd el annyira, de annyira lényegtelen dolgok.... én csak azt javaslom, hogy próbálj ezzel nem ezen a szinten törődni:

- azért mert csak megutál a környezeted, a barátaid, mindenki (ahogy le is írtad hogy nem szeretik hogy állandóan depis vagy), akkor meg mire jó ez az egész?

- minden 13 éves lány egy nyakigláb, keze-lába hosszú, csontos, nem egy különösebb csinos teremtés, ami aztán nagyon gyorsan meg fog változni.

- és azért se, mert hidd el, ezek a dogok annyira lényegtelenek. Nekem nagyon sok barátnőm volt az évek alatt, akik nagyon szépek, csinosak, "menők" voltak, 99 %-uk szerencsétlen volt egyébként, mert mindenki a külsejük miatt kereste őket, nem voltak igazán értékes kapcsolataik. Én mindig átlag voltam, ma boldog házasságban élek. Ma az egész világ ezt sugározza, hogy az vagy, ahogy kinézel, de ez a legnagyobb hazugság ami létezik.

Nem tudom szebben leírni, de nagy ívben kakálni kell arra, hogy ki mit gondol rólad, és ha már nem ez lesz a központi kérdés az életedben, rögtön nem fogod annyira csúnyának látni magad - mert nem állandóan hasonlítgatni fogod magad másokhoz.

Amit én súlyosabb és valósabb problémának érzek az esetedben, az a családi háttered, hiszen ha apádtól félni kell... az nem lehet jó. Nem írod milyen Anyukád viszont, mert ha ő támogat, szeret és rá számíthatsz, az nagyon fontos lenne.

Az én válaszom is elég hosszúra sikeredett, befejezésül még csak annyit, és ezt nagyon komolyan írom, kérlek VEDD IS KOMOLYAN: az életed még csak most kezdődik, ez az egész jelenlegi állapot pár év (pár év nem nagy idő) és ÖRÖKRE EL FOG MÚLNI, akár már 18 évesen a saját lábadra állhatsz (az még 5 év), a külsőd is meg fog mindenképpen már hamarabb változni nőiesebbre, a hajdivat mindig változik... szóval semmiképpen ne érezd úgy hogy reménytelen a helyzeted, semmi okod depresszióra, az élet nagyon hosszú és nagyon szép, minden jó lesz, tessék pozitívan állni mindenhez, és örülj az életnek, érezd jól magad a barátaid társaságában, nevess sokat, és ne rágódj annyit a dolgokon, egyik kedvenc életmondásom, és ezzel már tényleg be is fejezem: "Úgy még sose volt, hogy valahogy ne lett volna!" (és ez nagy igazság)

2010. febr. 22. 18:28
 9/37 anonim ***** válasza:
100%

ÉN is rengeteget szenvedtem az önutálat miatt. Nem "rinyagép" voltam, hanem szó szerint depressziós, csúnyán fogalmazva "orvosi eset". Gyűlöltem magam, bár ez az állapot elsősorban nem a külsőmből adódott, de közrejátszott. Alacsony voltam, és kicsit pufók, csúnya volt a hajam, pattanásos voltam, slampos, a fiúk rám sem néztek. Önmagam elhatározásából aztán alig 3 év alatt olyan lánnyá váltam, aki után bizony megfordulnak a fiúk!

Ha gondolod, küldd el priviben a msn címed, beszélhetnénk, próbálnahnék adni 1-2 használható tippet^^

2010. febr. 22. 18:32
 10/37 anonim ***** válasza:
100%
Elmondom én is a tapasztalatom.Most 17 éves vagyok de 13-14 éves koromban folyton a körülöttem levők miatt kialakult bennem egy önértékelési zavar. Kövérnek éreztem magam, pedig nem voltam az csak a többiekhez képest erősebb csontozatú voltam.Azt hittem h mennyire ronda és szerencsétlen vagyok, és ez gyakran a szüleimet is érintette..mert nem értettem meg h nekem miért nincsenek 10 ezer feletti ruháim és stb...megromlott a viszonyom velük és nagyon nehéz volt helyre állítani...hidd el nekem minden ember egyenértékű.senki se több vagy kevesebb azért mert vékonyabb vagy szebb a haja..a belsőd a lényeg.hiába vagy modellszerű ha a belsőg egy rakat rohadalom.gyakran az olyanoknak is vannak ilyesmi problémái, olyankonak akik kivülről tökéletesek és példaképnek látszanak.pedig ők követik el a legtöbb hibát, valószínűleg. azt tudom tanácsolni h próbálj megbékélni magaddal..nehéz de menni fog. ha nem megy fordulj szüleidhez, vagy pszihológushoz...idővel jobbnak látod majd a helyzetet..öntsd ki szíved barátaidnak és lovagolj sokat :) ismerj meg egy helyes fiút és járjatok..hidd el a szerelem csodákra képes :) sok sikert =)
2010. febr. 22. 18:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!