Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együtt élő fiatal párok...

Együtt élő fiatal párok (gyerek nélküliek), mit szoktatok csinálni hétközben délutánonként?

Figyelt kérdés

Meddig dolgoztok, ki végez hamarabb?

És aki előbb végez mit csinál?

Mit csináltok miután mindketten hazaértek?

Magam példáját tekintve, párom 2-kor végez, én 5-re érek haza. Akkor nekiállok főzni, takarítani, aztán fürdés, vacsi. Valahogy a tv-zés is alig fér bele.

Ti miket szoktatok csinálni?

(22N,25F)

2015. ápr. 29. 12:24
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
31%
A párom dolgozik csak, én nem. Mikor du 3 körül végez hazajön, eszik, netezik, tanul vagy olvas, néha filmezünk vagy konzolon játszunk együtt, este sétálunk, vacsi meg minden és alvás. Én kb egész nap netezek amíg egyedül vagyok. Főzni nem igazán kell, általában rendelünk vagy félkész kaját csinálunk, együtt. Takarítani csak hétvégén szoktunk, azt is együtt.
2015. ápr. 29. 16:52
 22/25 anonim ***** válasza:

A férjem 4-kor végez ill. pénteken 12-kor, én fél 5 fél 6 között változóan, illetve egyszer a héten 7-fél 8 között továbbképzés miatt.

Ebből kifolyólag a férjem teszi rendbe a lakást, hiszen minden nap legalább fél-1 órával előbb hazaér, péntek meg akár 6 órával is...

olyan sok munka nincs, van robotporszívó ami minden nap megy, szóval általában amit elintéz az a portörlés, fürdőszoba-és wc takarítás, konyha takarítása, mosogatógép kipakolása, elindítása.

Nekem cserébe hosszabb ebédszünetem van, ilyenkor elmegyek heti 1x vagy 2x bevásárolni, és általában a főzés is az enyém (bár ő is szeret és szokott is, de azért olyan 80%-ban én inkább, mert nekem egyenesen a hobbim). Plusz a mosást én indítom el és a száraz ruhákat én rendezem el (mert azt ember nem akarja látni, ahogy a férjem elpakolja a ruhákat :D).

Na mindegy, a lényeg hogy mikor mindketten otthonvagyunk vacsorázunk, általában közösen fürdünk egy jót (habfürdő vagy masszázs, gyertyafény meg minden ami kell, heti legalább 3-4x együtt), sokszor nézünk filmet vagy 1-1 részt egy sorozatból, foglalkozunk a macskáinkkal, heti 1x kimozdulunk minimum, emellett néha sétálunk egyet, biciklizünk, elmegyünk fagyizni most hogy jobb az idő vagy hasonlók. Télen forrócsoki, kávé... kiülünk az erkélyre vagy a kertbe, néha grillezünk, néha csak élvezzük a szép időt és pl. olvasunk. Tehát elsősorban kikapcsolódunk. Ha azt nézem, amikor nem továbbképzésen vagyok mondjuk hazaérek legkésőbb 6-ra és addigra már kész a házimunka, és csak 11 körül megyünk aludni, így van még bőven időnk vacsorázni, fürdeni, pihenni, jól érezni magunkat. Főzni hétköznap 2 naponta szoktunk és olyasmit, ami vagy megsüti magát és nem babrálós, vagy hamarabb megvan. Így több időnk marad egymásra.

Heti 1x rendelni is szoktunk.

2015. ápr. 29. 20:16
 23/25 anonim ***** válasza:

Én tanulok és dolgozom, mindketten kb 5re érünk haza.

Ezek szoktak lenni:

- elmegyünk edzeni (külön, máshova járunk)

- ő itthonról dolgozik tovább, én tanulok

- ő mosogat, én főzök

- együtt elmegyünk bevásárolni

- átjön valaki (pl egyikünk egyik testvére)

- összekötjük a gépeket és egymás ellen játszunk valami lövöldözőset

- netezünk

Összefoglalva semmi extrát.

L24, a barátom 27 és 7 éve vagyunk együtt, 2 éve élünk együtt.

2015. ápr. 29. 22:47
 24/25 anonim ***** válasza:

Mi most munkahelyváltás kellős közepén vagyunk, ez jól fel fogja borítani az eddigi rendet... :P Leírom azért mindkettőt.

Eddig kb. egyszerre értünk haza, fél 8 körül, mert mindketten ingáztunk a közeli városba. Ennek következtében épp egy zuhanyzásra és kajamelegítésre jutott idő, sőt, ha épp valamit gyorsan össze kellett dobni, akkor az még megtoldotta az estét. Takarítás hétvégenként, akkor volt egy kis felszusszanás is. Kimerítő program volt.

Az új munkahelyen 5-ig leszek, szóval marad idő élni is, a páromnak meg változó munkarendje lesz, hol éjszaka, hol nappal... Emiatt félek, hogy kevesebbet fogunk találkozni, mire mondjuk hazaérek addig neki indulni kell, viszont a pozitív, hogy már nem ingázunk :)

A házimunkát közösen végezzük, akinek épp szabadideje van az főz, ha mindketten itthon vagyunk, akkor együtt. Takarítás szintén közösen megy. Szerintem nagyban hozzájárult ehhez az, hogy így nevelték a szülei, plusz az is, hogy együttélésünk első napjaitól dolgoztam én is, tehát nem volt időnk elkényelmesedni :D

2015. ápr. 30. 06:34
 25/25 anonim ***** válasza:

Dolgozni..

Leghamarabb negyed 7re érk haza, de van, hogy csak ekkor indulok

Féjem is 6-ig dolgozik, de van hogy plusz munkát bevállal, akkor csak 7-8-ra ér haza.

Főzünk, netezünk, filmet nézünk, együttvagyunk.. Prőbáljuk a rendet szintentartani..

2015. ápr. 30. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!