Kedves ügyvédek, hozzáértők, tapasztaltak és bárki! Tartásdíjjal kapcsolatban segítséééég?
Figyelt kérdés
Idézést kaptam tartásdíj módosítására mivel az utolsó óta eltelt a két év,akkor 15000-ről 22000-re módosítottuk a tartásdíjat,most januárban munkahely váltásom volt,tény,hogy keresetem jobb lett,arra gondoltam ha kimászom a hitelemből én jelzem a munkáltatóm felé,hogy 30000-re emeljék mert a fizetésem nem fix összeg,ingadozó de átlagban kb a bevált 20%-os összeg így alakulna.Gyermekem anyja előadta,hogy 40000-ért dolgozik havonta,családi pótlék+gyerektartás a z össz bevétele amit tudok jól,hogy nem felel meg a valóságnak mert a még meg nem szűntetett közös tulajdonrészű ingatlanunkat kiadta albérletbe és onnan is folyik be valamennyi,valamint akivel együtt él jómódú vendéglőt vezet,nincs vele bajom,korrektnek mondható,most voltak Spanyolországban több mint egy hónapot,a gyerek addig nem volt isibe,közben két láthatási hétvégénk kimaradt,ezzel gyámügyön hiába voltam mert egy eljárás jelenleg is folyamatban van,azt mondták várjuk meg a végét,szóval tudom,hogy nem nélkülöznek,egyébként előtte egy munkahelyünk volt csak más részlegen ahol jól keresett és ő mondott fel,hogy a párja vendéglőjében dolgozhasson,gondolom ott ennyivel van bejelentve,de akkor is sokallom a 35000-et amit kért és a különbözetet is visszamenőleg 6 hónapra amit nem szeretnék kifizetni mivel nem szólt arról,hogy a gyereknek pénz kell.Egyébként még így a végén ha kérek egy éves fizetéskimutatást az átlag még lehet,hogy 30000 sem lesz mivel múlt évben azért volt pár széklet fizetésem attól függetlenül,hogy hajtottam rendesen.Ezekre a panaszaimra várok pár jótanácsot,gondolatot,amit köszönök szépen!2015. ápr. 23. 20:12
1/5 anonim válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=tart%E1sd%ED..
KERESS ÜGYVÉDET! De ne itt,hanem a valóságban,mert szopni fogsz!
3/5 anonim válasza:
1. Az teljesen lényegtelen a tartásdíj megállapításánál, hogy az anya jövedelme mennyi és mennyi a párjáé.
2. A tartádíj megállapításánál csak a te nettó jövedelmedet veszik alapul.
3. Ha jelentösen emelkedett a jövedelmed, akkor emelhetik a tartásdíjat, ha csökkent, akkor csökkenthetik.
4. Visszamenöleg nem valószínü, hogy pluszban kellene fizetned, mert csak a megítélt összeget követelheti rajtad.
5. Mindenesetre keress egy ügyvédet, mert különben ráfizethetsz.
4/5 anonim válasza:
Az előző hozzászólónak nincs igaza, ugyanis a Ptk. kimondja, hogy a gyermektartásdíj meghatározása során figyelembe kell venni mindkét szülő jövedelmi viszonyait és vagyoni helyzetét, úgyhogy nyugodtan hivatkozhatsz az anya jó vagyoni helyzetére! A tartásdíj összege általában a tartásra kötelezett átlagos jövedelmének tizenöt-huszonöt százaléka, ennél magasabbat nem szokás megállapítani, és mindig ez előző évi összes jövedelmet veszik alapul! És azt is figyelembe kell(ene) venni, hogy nem fix összegű a fizetésed. Egyébként én is azt javaslom, hogy mindenképpen fordulj ügyvédhez!
5/5 anonim válasza:
Ha az anya barátjának, élettársának jó a vagyoni helyzete, az SEMMIT nem számít a tartásdíjnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!