Lehet így még boldogan élni?
A családommal sosem volt jó a viszonyom, apukám szadista, és vert, terrorizált lelkileg, anyukám meg hagyta. Nem egyszer anyu megmondta nekem, vissza ne merészeljek szólni, mert apu egyszer úgy üt meg, hogy nem kelek fel többet, ne csináljak nekik problémát.
Leléptem otthonról, amikor apu el akart vitetni a pszichiátriára, hogy megszabaduljon tőlem.
Azóta a családom kb kitagadott, és terjesztik rólam a szennyet.
Külföldön élek és dolgozom, de a párommal nem jövünk ki jól, állandó veszekedés a pénz miatt, mivel ő nem akar dolgozni, én meg nem keresek eleget. Nem tudok itt külön menni, ahhoz kevés, amit keresek. Augusztusig tanulok, utána mehetek teljes állásra.
Nincs végzettségem, mert nem sikerült az egyetem. Az egész gyerekkoromat szegénységben töltöttem, most van az első eset, hogy van pénzem, mégha kevés is.
1 év alatt 3szor lettem majdnem hajléktalan.
Több kezelhetetlen betegséggel is küzdök, hol jobb, hol rosszabb.
Barátaim nincsenek, csak ismerőseim.
Próbálok apró dolgokra koncentrálni. Imádom a munkám, a napsütést, a színeket, az illatokat, a zenét...
A nehézségeim ellenére pozitív a kisugárzásom, állandóan hülyéskedek, nevetek, munkában nagy mosollyal húzom le a 3-6 óráimat, pedig nem könnyű, amit csinálok.
Ennek ellenére sokaktól hallom (itt az oldalon is), hogy a probléma nem itt kezdődik, mégis milyen problémája lehet egy 21 évesnek. Meg hogy aki életképtelen, az megdöglik, ez az evolúció rendje, és így van jól.
Hogy legyek hosszú távon boldog és kiegyensúlyozott?
21L
Felszolgáló vagyok. A párom munkanélkülin van, ő abból megél egyedül (állami albérlet). Persze ha élni akar, nem csak vegetálni, ahhoz kell az én keresetem is.
De sajna az enyémből egy szoba bérlése nem fedezhető.
Kedves kérdező!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen gyerekkor jutott neked osztályrészül! Ezt semmivel nem lehet kiérdemelni, ezért te EGY CSEPPET SEM VAGY HIBÁS, NEM VAGY AZ OKOZÓJA! Beteg, torz lelkű emberek áldozatává váltál, rettenetesen sajnálom!
Viszont, öröm olvasni a második részt: "Imádom a munkám, a napsütést, a színeket, az illatokat, a zenét...
A nehézségeim ellenére pozitív a kisugárzásom, állandóan hülyéskedek, nevetek, munkában nagy mosollyal húzom le a 3-6 óráimat, pedig nem könnyű, amit csinálok. "
ÍGY! Pontosan így lehet boldogan élni! A történtek ellenére nem nyomorodtál meg, nem lettél lelkibeteg, nem törtek meg, nem ölték ki belőled az erőt, az élet szeretetét... aki a kis dolgoknak tud örülni, egy napsugárnak vagy a szép színű gyepnek, az kiegyensúlyozott, erős lelkű ember, akinek több jutott a lelkébe, mint sokaknak.
Egy ritka kincs jutott neked: az öröm, az érdek nélküli öröm képessége, s az, hogy tudod értékelni a szépséget.
Biztos vagyok benne, hogy hosszú és boldog életed lesz, hiszen az elején vagy még, de tele erővel, s olyan hozzáállással, ami kincs az életben, s mind előre visz!
Sok sikert kívánok az utadon! És soha ne felejts el egy percre sem örülni egy szép felhőnek! Addig nem lehet baj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!