Ma mi lesz a vacsora?
Együttérzek veled. A kérdésed filozofikus részéhez tudok hozzászólni csak. Nagyon jó látod a helyzetet, ma Mo. eléggé kettészakadt azokra, akik hó végén nem biztos hogy esznek, és azokra, akiknek a luxusra is futja. Középen alig vannak valakik. Mi oda tartozunk, és ezerrel dolgozunk azon, hogy 4 gyerekkel felfele essünk ki a rostából, és ne lefele, ha lehet.
Az én ismeretségi-baráti körömben hasonlóak vannak, mint mi. De van egy barátnőm, akik minden fillért meg kell nézzenek hova tesznek, én nála szembesültem azzal, amit leírtál. 63 ezer lakáshitel havonta teljesen leszívja őket. Volt hogy tőlem kért 2 kg krumplit hogy legyen mit enni 3 napig hó végén.
Az iskolában az én gyerekkoromban mindenki kb. egyforma volt anyagilag, sőt kötelező volt köpenyt hordani, hogy a ruházatbeli különbségek még csak véletlenül se látszódjanak. Nem tudtuk hogy ezért van, mert nem is törődtünk a ruhákkal. Most meg a lányaim (8 és 10 évesek) beszámolnak róla, hogy őket megszólják az osztálytársak mert nem divatos ruhákban járnak. Mi sok ruhát kapunk ismerősöktől, mert tudják hogy sok a gyerekünk és szívesen elfogadjuk. Nekünk lenne pénzünk márkásra, de én direkt nem veszek, mert sajnálom rá a pénzt. Tanulják meg a gyerekeim is, hogy nem teszünk eleget mások hülye elvárásainak a saját pénzünkön.
Azt látom még, hogy vannak sokan, akik élik a színvonalas drága életüket, és hó végén ugyanúgy üres a kassza, mint a barátnőméknél. Na ezt nem tudom megérteni. Képmutatás, és nagyon kockázatos.
Amit a jövőre tudok tanácsolni, hogy tanulj egy piacképes szakmát, lehetőleg olyat amivel önállóan maszekolni is tudsz, és ha megteheted, legyen diplomád. A kettő együtt elég nyerő. És ne engedj a csábításnak, hacsak lehet, soha ne legyen hiteled!
Kitartást neked, és élj az előttem felajánlók adta lehetőséggel, fogadd el a ruhákat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!