Hogyan lehetnénk egy boldog család?
Sokak szerint azok vagyunk, de én másképp látom. Három gyermekünk van /13, 15, 17/. Én hivatalosan soha nem dolgoztam. Amíg lehetett, főállású anya voltam. A családot tudatosan vállaltuk. Midenünk megvan, semmiből nem szenvednek hiányt a gyerekek, kitűnő tanulók. Minden évben egyszer belföldön, egyszer külföldön nyaralunk /Erdély, Kárpátok/.
A férjem mérnök-igazgató, óriási felelősséggel. Eddig tőlünk 14 km-re dolgozott, ám újabban a munkája 80 k-re szólítja. Ezt az utat naponta oda-vissza megteszi. Teljesen bizonytalan, mikor ér haza. Általában nem nyolc órát, hanem többet dolgozik. Folyamatosan döntés helyzetbe hozzák, ami növeli a felelősségét. Szinte egyáltalán nem tudunk beszélgetni. Mindig fáradt. Azzal térek nyugovóra, hogy talán majd az ágyban tudunk egy kicsit beszélgetni. Mire elkezdeném, azt veszem észre, hogy már alszik.
Nagyon féltem. Félek,hogy egyszer a kocsiban munkába menet elvét valamit, rosszul veszi be egy kanyart, nem figyel eléggé, stb. A munkahelyi terhek mellett egy vallásban is felelős poziciót tölt be /az egész család gyakorolja ezt a vallást/, ahol hozzá fordulnak az emberek. A ő ügyeiket is intézi/intézzük, ami igen szerte ágazó. Vidéken is tart előadásokat, többször a lakóhelyünktől 3-400 km-re. Örökösen úton és mozgásban van a család. Képtelen vagyok megteremteni egy lassúbb életet, egy nyugodt légkört. Mit kellene másképp csinálnunk? A vallásunkat nem akarjuk feladni, mert hiszünk benne és erre neveljük a gyerekeinket is.
18.42 vagyok. Akkor meg nem értem, hogy a férjed miért nem dolgozik egyszerű beosztottként? Ha nem boldog vezetőként, mert aggasztja a felelősség? Akkor nincs más, mint lejjebb adni mindenben és kevesebb pénzt ad haza, viszont nem lesz feszült és többet is lesz veletek, beszélgetni is tudtok.
No azt meg végképp nem értem, hogy azért mert vallásosak vagytok és ott nem elfogadott a válás, illetve a környezetetekben senki nem vált el, akkor ti sem???? Inkább éltek boldogtalanul? Kifelé minden oké emberek vagytok?
Nem érted a kérdezőt. Nem boldogtalanok, semmi gondjuk egymással, szeretik egymást, megvan az az erkölcsi alapjuk, amivel működtetni tudják a kapcsolatukat, csak hosszasan óriási pszichikai teher nehezedik rájuk.
A vallás, amit követnek,pontosabban Jézus követése szív szerinti megtérés esetén biztosítja a boldog házasságot. Bármilyen hihetetlen, tudom, mert mi is tapasztaljuk, noha más felekezet vagyunk. Nem hiába mondja Jézus, hogy "én vagyok az út, az igazság és az élet". Nyilván nem az a megoldás ebben a helyzeten, hogy elválnak, hanem hogy valahogy meg kéne találni a módját a terhek csökkentésének. Erre kér tanácsot a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!