Miért fontos hogy a pároknak hasonló legyen az értékrendjük?
Egyértelmū a dolog, de itt egy példa.
Évekkel ezelõtt volt egy közeli fiúbarátom, vonzódtam is hozzá, kedves is volt velem, de soha soha nem jártam volna vele, mert olyan dolgokban különböztünk egymástól, amin barátokként nevettünk, de ha a párom lett volna az elsõ napon összevesztünk volna.
Õ sokat bulizott, ivott, cigizett, ezt én egy pàrkapcsolatban nem tudnám elviselni.
Emelett a jövõrõl is nagyon más elképzelésünk volt.
Esélytelen lett volna köztünk egy kapcsolat.
Csatlakozom az utolsóhoz!
Van egy lány a baráti társaságban, akivel gondolkodás nélkül lefeküdnék, de kapcsolatot nem akarok vele semmiképpen, mert számomra elviselhetetlen lenne a hétköznapokban. Barátként, maximum egy hetet haveri nyaralás alkalmával együtt eltöltve nincs gond, de tudom, hogy engem hosszú távon nagyon idegesítene a viselkedése :)
Na erre gondolunk, amikor hasonló értékrendről beszélünk.
Persze nem kell feltétlenül mindenben egyezni, csak nagyobb, alapvető, mindkettő ember életét érintő dolgokban.
Pl vallásosság, aminek nem feltétlenül kell szerintem egyeznie. Engem pl vallásosnak neveltek, aztán amint megszűnt a "kötelező" jelleg, kikopott belőlem ez a szellemiség. Ennek ellenére simán tudnék együtt élni egy vallásos nővel, ha el tudja fogadni, hogy én nem fogok vele templomba járni, és ő sem akar engem téríteni.
Mit kell ezen példálózni? :D
A párkapcsolathoz kompromisszumok kellenek ahogy írták, minél inkább eltérőek a felek, annál több, és annál kevésbé is viselik el egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!