Ki legyen a keresztszülő? Bonyolult családi kapcsolatok.
... illetve a helyzet nehéz. A feleségem húga (19) jelezte, hogy Ő akar az lenni. Ígéretet nem tettünk neki de mondtuk hogy "lehet" de ez még messze van. Közben a baba megszületett és a feleségem nővére (akiről nem gondoltam) nagyon jól kijön a babával, eteti ha kell, tisztába rakja, dajkálja, játszik vele, míg a húga még csak szeretgetni de nem igazán tud mit kezdeni a babával... A nővér korábban (egyéb okokból) szóba sem került, de most, hogy látjuk mennyire szereti a kicsit, alkalmasnak látszik.
Ami részemrol aggájos hogy egyiknek sincs férje vagy legalább vőlegénye. Az én elképzelésem az volt hogy egy PÁR legyen a keresztszülő. Akik már hivatalosan is egy párt alkotnak. Unokatesómék vagy a feleségem unokatesói (de ők nem vallásosak így lehet el sem vállalnák?)
Nehezíti a helyzetet hogy a Húgnak korábban mondtuk hogy lehet róla szó hogy Ő lesz, és ha most felkérnénk a nővérét abból hatalmas sértődés lenne (hiába a baba érdeke most az lenne hogy olyan keriszülő legyen aki tud vele mit kezdeni ha velünk bármi történik) ami viszont (szerintem) gyerekes dolog. Hisz a nővér idősebb is, felelőségteljesebb is, racionálisabb választás is. De ha Ő lenne akkor abból hiszti lenne a húg által (picit joggal).
Akkor egyik se legyen, legyen egy 3.? Unokatesók közül? De velük meg évente 4x 5x találkozunk.... (egyelőre)...
Nehéz ügy. Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!