Költözzek haza, ha a szerelem oda szólít?
Helyzet a következő. A fővárosban diplomáztam és itt is ragadtam. Dolgozni kezdtem és imádom a munkámat. Nem vagyok egy karrierista típus, de nem szívesen hagynám itt a biztos jót egy bizonytalan jövőért.
Van egy férfi, akibe évek óta szerelmes vagyok és az érzés kölcsönös. Volt egy időszak, amikor együtt voltunk, de végül a távkapcsolat nem nekünk valónak bizonyult. Egyszerűen feszeget belülről, hogy tudom, hogy ő az én nagy őm valószínűleg, még sem tudnék mellette boldog lenni, mert a másik felemet itt hagynám, ha hazaköltöznék.
Ő ugyanúgy van a munkájával, ahogy én. A szülőfalunkban él és a közeli kisvárosba jár dolgozni. Boldog így, szereti azt amit csinál.
Ő nem akar ide költözni, én nem akarok oda, ugyanis amíg ő itt biztosan találna a szakmájának megfelelő munkát, addig én otthon nem valószínű, hogy találnék az enyémben. Sokkal egyszerűbben gondolkodik, mint én és kevesebbre vágyik az élettől, azt is nehezen érti meg, hogy nem azért tanultam 5 évig, hogy utána ne dolgozzak, pedig ő szívesen "eltartana", nem lenne gond, hogy nincs munkám otthon.
Kompromisszumként szóba került egy harmadik város, ahova egyikünket sem köt semmi, előtte viszont együtt kéne élnünk, hogy tudjuk biztosan menne a közös jövő. Azt nem tehetjük meg, hogy hirtelen mindketten felszámoljuk az életünket és a nulláról közöset kezdünk mindkettőnk számára vadi új helyen.
Segítsetek! Ti mit tennétek?
elso jol irja.
nem vagytok egymasnak valok, ennyi.
Hagyd.
Te minek költöznél oda, ha ott nincs munka?
Ha ő Pesten biztosan találna munkát, akkor miért nem ő költözik? Azért mert ő nem akarja annyira ezt, mint te.
A kifogás a család és a barátok jelenléte. Az enyémek is ott vannak többségben, de már itt is sikerült új kapcsolatokat kialakítanom, új barátokat találnom, akikkel eljárhatok erre-arra. Ez neki sem lenne gond szerintem és Budapest nem a világ vége. Ha valami van, 2 óra alatt otthon vagyunk. Így is hazajárok majdnem minden hétvégén.
Megértem valahol, mert 30 éves és még nem élt távol a szülőfalujától, szóval értem hogy „odaragadt”, nekem is nehéz volt a váltás a két környezet között, de nekem a munkám miatt muszáj volt. Hajlik rá, hogyha tényleg úgy látja, hogy jók vagyunk együtt és megéri, akkor keressünk egy harmadik helyet. Én sem tudom hosszútávon elképzelni az életemet Budapesten és ő sem, csak ugye ehhez még is csak valamelyikünknek fel kell adnia önmagát, hogy kiderüljön van e értelme teljesen új életet kezdenünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!