Akik a párjukkal élnek kettesben! Mennyit költetek havonta ételre?
22es, nem tudom, hogy te hol vásárolsz dollárért, de ahol én, ott a tejen-kenyéren kvül minden élelmiszer olcsóbb, mint otthon.
Amúgy mi kéthetente szoktunk nagyobb bevásárlást tartani, az kb 100-150 dollár. Plusz van amikor 3-4 napig nem is főzünk, hanem rendelünk vagy beülünk valahova és szerintem még így is alulról súroljuk a 400 at.
ha szigorúan a főznivaló, itthoni kaját veszem, olyan 50.000 körül, ha beleveszem a csipsz-csoki-kajarendelést, akkor olyan 60-65.000ft
(de ehhez hozzátartozik, hogy husiból csak csirkemellet és combot veszek)
20-as, azért annyira ne sajnálj, mert az 50 ezerből rengeteg mindent ki lehet hozni :D Ebben van hétvégente étterem vagy kajarendelés, húst csak akkor nem eszünk, ha nem akarunk, gyümölcs, zöldség mindig van, nasi, csoki is, a nutella pedig alap a háztartásban :P
Sörből a Staropramen az alap, de inkább különlegesebbeket veszünk.
Az viszont tény, hogy egyikünk sem nagyétkű, 2 napra kettőnknek kb. 75 dkg hús elég. Én reggelire 3-4 szem kekszet eszem (nem azért, mert nem futja többre, hanem mert ennyi elég).
Azért tudom ennyiből kihozni, mert a közelben van piac, illetve kínai, ahol a csoki, nutella, stb. negyedáron van a bolthoz képest.
Ha mindent a Sparban vennék, tuti én is 100 ezret költenék egy hónapban.
Én már írtam, nem is tudom hányadik válaszadó vagyok. Most voltam piacon. Összesen kb. 4000 ft-ot hagytam ott, ebben volt csirkecomb, szárny, zöldség a püréhez, oldalas, és hozzávaló a sütihez. Azt mondom, kb. tényleg ki tudnánk jönni egy 10-esből heti szinten szerintem, max 12, de képtelen vagyok nyomon követni.
Havonta egyszer elmegyünk Auchanba, kb. 20-25-öt hagyunk ott: tészták, konzervek, üdítő, kutyakaja, liszt, stb, tehát a nem romlandó ételek.
Van, hogy egyszerre vásárolom be a havi húskészletet, kb. 13-14.000 Ft, ez eddig alaphangon 35-40.000 Ft. Ugye ebben még nincs benne mondjuk a kenyér, felvágottak, bár néha azt is veszek nagyobb kiszerelésben és pl. az extra cuccok, ha olyan ételt csinálok, amihez külön kell venni hozzávalót. + néha a külön megkívánt dolgok. Néha pizza, múltkor lángost sütöttem, bár ahhoz nem kell sok minden. A lényeg, hogy tényleg olyan 50-60 körül jön ki.
vendeglatasban dolgozunk mind a ketten...
nekem specko etrendem van ( cukorbeteg vagyok,nem ehetek akarmit) a volegenyem pedig az etteremben eszik ritkan eszik otthon....
Hat nezzuk csak. Eu-ban irom mert Olaszban vagyunk.
naponta 4 eu a reggeli ( 2 kv 2 brios)
kb 130 eu csak a reggeli kv es brios.
azon kivul pl 1 csomag teszta ( teljes kiorlesu) 3 eu,de az nekem sokaig eleg mert nem vagyok tesztas...
kb 300 -400 eu megy el ezekre. es minden van benne. zoldseg,gyumolcs,hus,tartos dolgok stb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!