Akik a párjukkal élnek kettesben! Mennyit költetek havonta ételre?
Heti kb. 15-20 ezer.
Ebben nincsenek benne a kajarendelések, az változó.
Kifejezetten csak kajára nehéz kiszámolni. Hó elején bevásárolunk az Auchanban, ez kb. 20 ezer Forint, de ebben benne vannak a tisztító-, tisztálkodó-, mosószerek, papírzsepi, wc papír, illetve a tartós ételek. Szerintem kb. a fele lehet az étel. Emellett a hóközi bevásárlásokra még kb. 25 ezret költünk, ez kb csak kaja.
Hétvégén nem főzök, olyankor étteremben eszünk, vagy rendelünk valamit, de sokszor megyünk a szülőkhöz is, szóval a hétvégi kajálások egy hónapban kb. még 15.000 Ft. Összességében kb. 50 ezer Ft-ot költünk egy hónapban ételre.
27N
Kb. heti 12000 Ft-ot költünk, de ebben a tisztálkodószerek/tisztítószerek is benne vannak (ami épp aktuálisan elfogyott, 1 sampon, máskor 1 szájvíz stb.).
Illetve a heti rendeléseken felül van még kb. havi 10000-es kiadásunk (nagyon max.), a kölest/zabpelyhet/teákat stb. és hasonlókat mindig hó elején rendeljük, nagyobb tételben, bioboltból.
Sokat. Úgy is, hogy a párom vendéglátásban dolgozik, és tud hozni haza ételt. Nekem ugyanis speciális étrendet kell követnem, és a hozzávalók nagyon drágák. Összességében nagyjából 60 000 ft-ot költünk havonta, kettőnkre étkezésre. Ebben benne vannak a gyümölcsök, az én alapanyagaim, a zöldségek, húsok, a páromnak a nasijai, a sütik, a készételek (török, kínai kajáldákból).
Nincs benne viszont az, amit ő a munkahelyén fogyaszt (napi1x) és amit alkalmanként hazahoz. Havonta egyszer étterembe is szoktunk menni, ez is plusz összeg.
Szóval szerintem sokat.
Nekünk is kb 40 ezer körül zöldséggel-alapanyagokkal, viszont szerencsések vagyunk, három hétvégén szülőknél eszünk és kajahegyekkel megpakolva jövünk haza, így még plusz 1-2 nap is meg van oldva.
Én épp diétázom, így nagyjából ugyanazt eszem most (rizs, sovány húsok), ritkán szoktam különleges dolgokat. Havi 1-2x eszünk étteremben. Nagyon ritkán rendelünk.
N 25 (F 30)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!