Párkapcsolat! Várnál kitartóan, vagy inkább feladnád?
Figyelj! te tudod te érzed hogy csak halogat kifogást keres vagy tényleg nyomós oka van a dolgokra.
Ülj le és őszintén beszélj az érzéseidről. ha biztosít afelől hogy ez nem csak kifogás, hogy komolyan gondolja veled stb. akkor nem lesznek kételyeid.
Néha szükség van megerősítésre ha az ember elbizonytalanodik. Nem kell számon kérni hisztizni vagy ilyesmi csak normális hangnemben beszél(get)ni.
ismertem olyat ahol csak azért lett eljegyezve a lány hogy be legyen fogva a szája mert a húga már férjhez ment. később szét is mentek. nagy értelme volt!
ennyi erővel egyébként ha meg elvenne feleségül akkor meg az lenne hogy csak kihasznál a hitele miatt???
32 évesen még egyáltalán nem késő szülni! Sokan akkor se szülnek előbb ha megtehetnék, még többen pedig a végleges párjukat sem találják meg addig!
Szóval tartsatok ki, becsüld meg őt, lehet nem találsz mégegy ilyet ( meg ő se érdemelné meg hogy elhagyd ezért).
Csak ne vegyetek fel többé semmiféle hitelt...
Értem, hát az tényleg kevés egy gyerekhez. Persze van, aki kevesebből is megoldotta, de ebben az esetben tényleg a várakozás az ésszerű, illetve ha a kiadásokat nem lehet csökkenteni, akkor a bevételeket növelni: egy másik állásra pályázás valamelyikőtöknek, vagy akár indkettőtöknek? Tudom, hogy nehéz a helyzet, de azért próbálkozni lehet. Másodállás vállalása, ameddig félretesztek valamennyit, hogy le lehessen rövidíteni a várakozást? Esetleg az autótól és egyben a hitel egy részétől valahogy megszabadulni, ha nem kell a munkábajáráshoz, vagy olcsóbbra cserélni? A ház eladása, kisebbre cserélése, vagy albérletbe költözés nem opció esetleg? Tudom, Magyarországon nagyon sokan gondolják, hogy kell a biztos fedél, de nem mindig a tulajdonvásárlás a legcélravezetőbb, és anyagilag sem feltétlenül a legjobb.
Arról beszéltetek, hogy mi történne, ha becsúszna a baba? Gondolom, megtartanátok. Akkor mi lenne, hogyan jönnétek ki?
Kedves 14-es válaszoló!
"Másodállás vállalása, ameddig félretesztek valamennyit, hogy le lehessen rövidíteni a várakozást?" Sajnos az összeg, és az évek száma fix, a 4 évig 160.000-et kell fizetni, az biztos, az a minimum. Sajnos nem lerövidíthető.
"Esetleg az autótól és egyben a hitel egy részétől valahogy megszabadulni, ha nem kell a munkába járáshoz, vagy olcsóbbra cserélni?" Sajnos nem ismerünk olyan dolgot, hogy "valahogy megszabadulni tőle".Gondoltunk rá, de a munkábajáráshoz kell. Sajnos a páromnak olyan munkája van, hogy nem tudna BKV-val bejárni...Olcsóbbra cserélni meg ugye a rajta lévő hitel miatt nem lehet, mert amíg a hitel tart, addig hiába is venne másikat, tudtommal a hitel akkor sem szűnne meg.... :(
És a másodállás, vagy másik állás keresése, hogy félre tudjatok tenni? A várakozás lerövidítését az összeköltözésre és a babavállalásra értettem, nem a hitel lerövidítésére. Ha félre tudnátok tenni a másodállásból bejövő pénzt, akkor lehetne egy kis tartalékotok, és hamarabb bele tudnátok vágni a gyerekvállalásba.
Az összeköltözést továbbra sem értem, hogy miért függ a hitel lejárásától.
A fő kérdésedre visszatérve, én biztosan nem hagynám el a párom, ha érezném rajta, ogy ő is tényleg velem tervez, és látnám a hajlandóságot rajta, hogy együtt kitaláljunk valamilyen megoldást. Bár 32 évesen ma már tényleg egyáltalán nem késő szülni, én már 26 évesen teljesen meg voltam kattanva, hogy mikor jöhet már a gyerek, úgyhogy biztosan azon járna az eszem, hogy hogyan lehetne ezt megvalósítani, és nem nyugodnék addig, ameddig nem találnánk rá valamilyen megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!