Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párkapcsolat! Várnál kitartóan...

Párkapcsolat! Várnál kitartóan, vagy inkább feladnád?

Figyelt kérdés
Történt már Veled olyan, hogy valamilyen okból kellett pár évet (2-3-4 évet) várni a párkapcsolatodban valamire?(Azt tegyük hozzá, hogy nagyon szeretted a párodat, és komolyan gondoltad vele a kapcsolatot!)Mondjuk összeköltözésre, közös albira, babára, valami másra?Mit csináltál? Vártál kitartóan és megérte? Vagy úgy láttad jobbnak ha feladod, mert reménytelen, vagy ez Neked "nem fér bele"? Mi volt ez a szituáció? Utólag megbántad? (28 N)
2015. márc. 18. 07:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Figyelj! te tudod te érzed hogy csak halogat kifogást keres vagy tényleg nyomós oka van a dolgokra.

Ülj le és őszintén beszélj az érzéseidről. ha biztosít afelől hogy ez nem csak kifogás, hogy komolyan gondolja veled stb. akkor nem lesznek kételyeid.

Néha szükség van megerősítésre ha az ember elbizonytalanodik. Nem kell számon kérni hisztizni vagy ilyesmi csak normális hangnemben beszél(get)ni.

ismertem olyat ahol csak azért lett eljegyezve a lány hogy be legyen fogva a szája mert a húga már férjhez ment. később szét is mentek. nagy értelme volt!

ennyi erővel egyébként ha meg elvenne feleségül akkor meg az lenne hogy csak kihasznál a hitele miatt???

2015. márc. 18. 11:33
 12/25 A kérdező kommentje:
Beszéltem már vele erről, ő is szeretné az összeköltözést, meg majd a babát. Megígérte, hogy amit tud, megtesz az ügy érdekében, csak lehet hogy én látok rémeket, mert annyi ilyet hallani hogy évekig hitegettek valakit, aztán koppant egy nagyot. 4 év nagyon soknak tűnik, főleg hogy sok a stressz a munkahelyen (neki is, nekem is), egymást kell támogatni egy nehéz helyzetben, tartani a lelket egymásban hogy kibírjuk valahogy....Én amúgy nem feltétlen szeretnék esküvőt, pláne nem nagyot,nekem nem számít a papír, csak vele szeretnék élni!
2015. márc. 18. 11:39
 13/25 anonim ***** válasza:

32 évesen még egyáltalán nem késő szülni! Sokan akkor se szülnek előbb ha megtehetnék, még többen pedig a végleges párjukat sem találják meg addig!

Szóval tartsatok ki, becsüld meg őt, lehet nem találsz mégegy ilyet ( meg ő se érdemelné meg hogy elhagyd ezért).

Csak ne vegyetek fel többé semmiféle hitelt...

2015. márc. 18. 11:39
 14/25 anonim ***** válasza:

Értem, hát az tényleg kevés egy gyerekhez. Persze van, aki kevesebből is megoldotta, de ebben az esetben tényleg a várakozás az ésszerű, illetve ha a kiadásokat nem lehet csökkenteni, akkor a bevételeket növelni: egy másik állásra pályázás valamelyikőtöknek, vagy akár indkettőtöknek? Tudom, hogy nehéz a helyzet, de azért próbálkozni lehet. Másodállás vállalása, ameddig félretesztek valamennyit, hogy le lehessen rövidíteni a várakozást? Esetleg az autótól és egyben a hitel egy részétől valahogy megszabadulni, ha nem kell a munkábajáráshoz, vagy olcsóbbra cserélni? A ház eladása, kisebbre cserélése, vagy albérletbe költözés nem opció esetleg? Tudom, Magyarországon nagyon sokan gondolják, hogy kell a biztos fedél, de nem mindig a tulajdonvásárlás a legcélravezetőbb, és anyagilag sem feltétlenül a legjobb.

Arról beszéltetek, hogy mi történne, ha becsúszna a baba? Gondolom, megtartanátok. Akkor mi lenne, hogyan jönnétek ki?

2015. márc. 18. 11:42
 15/25 anonim ***** válasza:
Most olvasom, hogy nem éltek még együtt, mióta vagytok egyébként együtt, és miért nem költöztök addig össze?
2015. márc. 18. 11:45
 16/25 anonim ***** válasza:
Azt megértem, hogy babát nem akarok így vállalni, de összeköltözni miért nem tudtok? Ha két helyen laktok, akkor két lakást tartotok fönt.
2015. márc. 18. 11:58
 17/25 A kérdező kommentje:
2 és fél éve vagyunk együtt, ez persze nem azt jelenti hogy már 2 és fél éve várok, mert bár nagyon szerelmes voltam az elején, de nem úgy gondolkodtam, mint sokan, hogy ha 1 év után nem kér meg, akkor nem szeret, ha 2 év után nem vesz el, akkor minek vagyunk együtt.... Sok ilyen véleményt is olvastam más kérdéseknél, hogy az emberek beskatulyázzák a kapcsolatokat, hogyha nem történik ennyi meg ennyi év után eljegyzés, akkor gáz van... Szóval én most, 2 és fél év után érzem azt, hogy eljött az ideje hogy kezdjünk valamit közösen az életünkkel....
2015. márc. 18. 12:11
 18/25 A kérdező kommentje:

Kedves 14-es válaszoló!

"Másodállás vállalása, ameddig félretesztek valamennyit, hogy le lehessen rövidíteni a várakozást?" Sajnos az összeg, és az évek száma fix, a 4 évig 160.000-et kell fizetni, az biztos, az a minimum. Sajnos nem lerövidíthető.

"Esetleg az autótól és egyben a hitel egy részétől valahogy megszabadulni, ha nem kell a munkába járáshoz, vagy olcsóbbra cserélni?" Sajnos nem ismerünk olyan dolgot, hogy "valahogy megszabadulni tőle".Gondoltunk rá, de a munkábajáráshoz kell. Sajnos a páromnak olyan munkája van, hogy nem tudna BKV-val bejárni...Olcsóbbra cserélni meg ugye a rajta lévő hitel miatt nem lehet, mert amíg a hitel tart, addig hiába is venne másikat, tudtommal a hitel akkor sem szűnne meg.... :(

2015. márc. 18. 12:18
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

És a másodállás, vagy másik állás keresése, hogy félre tudjatok tenni? A várakozás lerövidítését az összeköltözésre és a babavállalásra értettem, nem a hitel lerövidítésére. Ha félre tudnátok tenni a másodállásból bejövő pénzt, akkor lehetne egy kis tartalékotok, és hamarabb bele tudnátok vágni a gyerekvállalásba.

Az összeköltözést továbbra sem értem, hogy miért függ a hitel lejárásától.

A fő kérdésedre visszatérve, én biztosan nem hagynám el a párom, ha érezném rajta, ogy ő is tényleg velem tervez, és látnám a hajlandóságot rajta, hogy együtt kitaláljunk valamilyen megoldást. Bár 32 évesen ma már tényleg egyáltalán nem késő szülni, én már 26 évesen teljesen meg voltam kattanva, hogy mikor jöhet már a gyerek, úgyhogy biztosan azon járna az eszem, hogy hogyan lehetne ezt megvalósítani, és nem nyugodnék addig, ameddig nem találnánk rá valamilyen megoldást.

2015. márc. 18. 12:28
 20/25 A kérdező kommentje:
Az összeköltözés azért függ a hiteltől, mert amíg van hitel addig nem tudunk semennyit sem félretenni se egy majdani lakáskára, se egy kis "vésztartalék-pénzre". Ha albit fizetünk fixen nem maradna pénz, mert elviszi a bérleti díj, amit esetleg félrerakhatnánk... Bérelni egy lakást hosszú éveken át.... Tudom, hogy egyre gyakoribb, én mégis idegenkedem tőle. Sosem lennék nyugodt. Saját lakásnál nem baj ha pici, egy garzonban már boldog lennék, a leendő gyerek miatt egy max másfél szobás kéne, nagyobbat nem szeretnék...
2015. márc. 18. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!