Kik az esetek többségében a családon belüli erőszak elszenvedői?
Figyelt kérdés
Az utóbbi időben egyre több helyen olvashatók olyan vélemények, amelyek szerint a családon belüli erőszak áldozatai legalább fele arányban férfiak, azaz: a nők tettleg bántalmazzák - verik - a férjeiket és/vagy élettársaikat, akik szégyenükben nem tesznek feljelentést ellenük.
Mi a véleményetek erről? A falutokban, városotokban ismertek-e példát ilyen esetre, akár csak hallomásból is? A válaszokat előre köszönöm.
2015. márc. 11. 19:29
1/13 anonim válasza:
Ismerek példát rá. Pl. Itt nálunk a faluban van egy nagy darab nő aki állandóan veri a férjét. De szerintem ez nem nagyon igaz hogy sok a férfi akit nő ver. Mert ha a férfi behúz egyet akkor az a nagy valami
2/13 anonim válasza:
Ugyanígy családon belüli erőszak a pszichoterror is. ("ha nem lesz jó a szex elhagylak", vagy "ha nem kapom meg ezt, vagy azt, akkor elhagylak és viszem a gyereket")
Szóval nem szabad csak a fizikai bántalmazásra leszűkíteni a dolgokat.
3/13 A kérdező kommentje:
Kérlek Benneteket, maradjunk a kifejezetten fizikai bántalmazás véleményezésénél, mert a hivatkozott híradások is kizárólag arról szólnak.
2015. márc. 11. 19:44
4/13 anonim válasza:
Az esetek túlnyomó többségében a gyerekek az elszenvedők...
7/13 A kérdező kommentje:
Akkor szűkítsük méginkább a kört. Szorítkozzunk a párkapcsolatban élő felnőttekre?: férjre-feleségre, élettársakra.
2015. márc. 11. 20:33
8/13 poiu válasza:
A gyerekek és egyéb kis állatok. Utána a feleségek.
9/13 anonim válasza:
Szerintem nők. A férfiak átlagosan erősebbek, agresszívabbak. És nem tanítják meg őket kezelni az érzéseiket.
10/13 anonim válasza:
Egyértelműen a nők. Azért mert él néhány férfi is terrorban, attól még nem billen a mérleg. Szerintem 80/20 arányban a nők szenvednek (ha nem 90/10).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!