SOS Mit csinálnátok egy ilyen apával? Valakinek volt már ilyen esete mit csináltatok?
Az apukad szeret teged, csak rosszul.Velhetoleg o ezt latta otthon ugyanis a latott viselkedesmintat visszuk bele a kapcsolatba ha nem is tudatosan, de nyilvan nem mindenki ilyen.
Az, hogy anyud nem valt el az az O dontese, tudta h mit vallal (ha anno nem akkor most tudja) es ennek ellenere kitart apud mellett amiert nem lehet elitelni. Viszont itt az ideje, hogy elkoltozz es elkezdd a sajat eletedet elni, legrosszabb esetben anyud is veled mehet ha ugy erzi.
Tulelt 18 evet apukaddal, felnott ember hidd el ha nagyon akarna elmenne, nyilvan nincs bezarva egy ketrecbe. A lenyeg az, hogy hatalmas dolog h megbocsajtottal, mert csak igy lehet feldolgozni magadban ezt a traumat es ugy, hogyha meglatod, hogy apukad csak egy szerencsetlen, szomoru oregember aki keptelen arra, hogy kiegyensulyozottan eljen. Ez nem mentseg a viselkedesere de magyarazat.
Hidd el nem azert bant mert utal, hanem azert mert iszik es magat utalja, azert mert o latja azt, h az elete egy darab trotty csak nincs ereje ezen valtoztatni. Neked viszont van valasztasi lehetoseged es muszaj elned vele, kulonben meg tobb fajdalmat es traumat kell atelned.
Szoval ne kovesd anyud peldajat, meg veletlenul sem. Evekkel kesobb talan meg bocsanatot is fog kerni toled, de a dolognak nem ez a lenyege hanem az, hogy ne hibaztasd magad semmiert, hidd el h egy vegtelenul szeretnivalo, ertekes ember vagy es ezek a dolgok erosebbe tesznek:-)
ha van rá lehetőséged, költözz el.
anyukád felnőtt, neki magának kell megoldania az életét, nem beléd kapaszkodva.
Hát sajnálom, hogy ilyeneken mész keresztül, de próbáld meg valahogy túlélni még pár hónapot, aztán ha betöltöd a 18-at költözz el. Szívtelennek tűnik, de ott kell vele hagyd az anyudat, ha ő nem akar elköltözni-ha elakarna, már megtehette volna. Neked a saját életeddel kell foglalkoznod. Ha most nem mászol ki belőle, tönkremész idegileg. Sajnos hasonlókon mentem én is keresztül. Én 24 éves koromig "voltam otthon", azért idézőjelbe, mert az utolsó 4 évet jóformán a fősuli koleszában töltöttem, hétvégente meg a barátomnál voltam, alig jártam haza, mert hasonlóan kellemes volt nálunk is a légkör. Aztán ahogy lediplomáztam, húztam otthonról a barátommal együtt.
Off: próbálj meg egy kicsit odafigyelni a nyelvtanra, mert van egy-két szó a szövegben, amire alig jöttem rá, hogy mit jelent, mert lehet én vagyok lemaradva, de néhány szót nem ismerek a szövegből. És a szöveg is nagyon ömlesztve van és zavaros. Idén, vagy jövőre érettségizel, ilyen (meg)fogalmazással nem fognak átengedni. Nem bántásnak szántam.
Amikor apád elmegy inni:
- Húzz el otthonról és csak akkor kerülj elő amikor kijózanodott.
- Ha lehet, a másik lehetőség, hogy pár haver eljön hozzátok, és ha kell, megvéd.
- Mindent vegyetek fel videóra, ahogy viselkedik, ahogy verekszik (vagy próbál), ahogy beszél. Az egész részeg jelenetet. Másnap reggel, amikor kijózanodott, mutassátok meg neki a teljes felvételt. Közöljétek vele, hogy most hogy látta, szembesülhetett vele hogy mekkora részeg disznó és elszégyellhette magát, van még egy utolsó dobása. A felvételt (biztonsági másolatot) helyezzétek el egy megbízható ismerősnél, akiről nem tud, és/vagy a család ügyvédjénél. Közöljétek vele, hogy ha még egyszer berúg és kezet mer emelni rád, egyszerre megy a felvétel a rendőrségre, a gyámügyre ÉS az interneten pár beégetős videómegosztó portálra, (napiszar, stb), hadd röhögjenek rajta a kollégái, a rokonság, meg azok a maradék rokonai, akik még tisztelték.
Ha megint berúg és botrányt csinál, legyél kész be is váltani a fenyegetést...
Basszus, tudod ki ment volna a dudvához vagy hova, hogy megkeressem a részeg agresszív férjem. Én anyád helyében már olyan rég elváltam volna, hogy el is felejtettem volna. Ez egy nagy szemétség, ami veled történik. Apád is és anyád is felelőtlen, szar szülők. Már megbocsáss. Mi az, hogy itt senki sem a gyerek érdekét nézi, és hogy a szerencsétlen alig várja, hogy 18 legyen, mert azt hiszi, akkor mehet. Amúgy 16 után gyámhivatali engedéllyel is mehetsz,nem kell várnod. De azt tudod-e, hogy hova?
Ja, és még valami. Hagyjuk már ezt a szülősajánálatot, hogy szegény apádnak rossz volt a mintája, ezért ilyen. Lószart! Azért ilyen mert önző. A kérdező és sajnos megannyi gyerek nő fel embertelen körülmények között, mégis sokkal értékesebb felnőttekké válnak mint a szülei. Lefogadom a kérdező is jobb szülő lesz, mint a sajátjai.
Ha több kettőnél, menj be a gyámhivatalhoz, és kérj segítséget. Nyilván szereted a szüleid, és félted anyud apádtól, de az, hogy anyád nem hajtja el apád a francba, az az ő döntése. Nem neked kell ennek a következményeit vállalnod. Nem vagy felelős anyukádért. Majd a saját gyerekeidért leszel az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!