Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti bevállalnátok ezt így?

Ti bevállalnátok ezt így?

Figyelt kérdés

A férjemnek van egy nyolc éves fia az előző házasságából. Most másodikos, és mivel vannak problémák a viselkedésével (verekszik, visszabeszél, agresszív, stb), ezért külön igazgatói engedéllyel hazaviheti az anyukája tanítás után minden nap, nem kell bent maradnia délután négyig.

A gond az, hogy az anyukájának változott a munkaköre és így az időbeosztása is, ezért nem tudja a gyereket délutánonként elhozni a suliból. Nincs aki vigyázzon rá. Mivel én itthon vagyok a 14 hónapos lányunkkal, így a férjem exe engem kért meg, hogy minden nap menjek el a fiáért, és ha van különórája (sport és angol) vigyem el, várjam meg a végét, majd szállítsam haza. Ez heti két délután, a maradék három délutánon pedig itt lenne nálunk, én tanulnék vele, az anyja meg jönne érte meló után.

A férjem nem szól bele a dologba, rám bízta a döntést. Én meg elég tanácstalan vagyok. Ha csak heti 1-2 délutánról lenne szó, akkor simán belemennék, de a heti 5 alkalmat őszintén szólva soknak és megterhelőnek tartom. Így is sok energiámat leköti a kislányom, meg egyébként is, túl nagy kérésnek érzem ezt az ex részéről. Pedig alapvetően jól kijövök a gyerekkel, de nem hiszem, hogy elég türelmem lenne hozzá heti 5ször 3-4 órában, plusz az apás hétvégék, szünetek, mindezt egy 14 hónapos mellett.

Ti mit tennétek, bevállalnátok a helyemben?

2015. márc. 8. 10:02
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
48%

Látszik, hogy nem dolgozol az oktatásban! Nincs elég gyógypedagógus, egyszerűen hiány van! Nevelési tanácsadó? Igen, elküldik, kb. 1 hónap múlva kap időpontot, amikor is kiderül, hogy a kedves szülő NEM VITTE ÁT, MERT ELFELEJTETTE! Új időpont kérése: Nem tudta átvinni ismét! Nem egy esetről beszélek!

Mi az, hogy benyal a szülő? Senki nem ezt várja, hanem azt, hogy kulturáltan beszéljük meg a dolgokat, és nevelje a SAJÁT gyerekét! Tudod, hogy mennyire lehet látni a gyerekeken, hogy kivel foglalkoznak otthon és kivel nem?

Az alsósok legtöbbje kis tündérke, jön oda, bújik, kérdez...és azt kell elviselnie, hogy a neveletlen gyerek megüti, sértegeti a szülő meg azt mondja, tudja, hogy ilyen a gyereke, de nem tud mit csinálni! Én legjobban a gyerekeket sajnálom, akiket az ilyenekkel kényszerítenek egy osztályba és ezt kell látniuk és átélniük!

Mi az, hogy a pedagógusok alja, az elmebeteg tanítónő? Te így beszélsz az embertársaidról? Te milyen értéket adsz át a gyerekednek ezzel a stílussal?

Ne haragudj, de ezek után nem csodálkozok, hogy probléma volt a gyerekeddel.

2015. márc. 8. 15:55
 22/30 anonim ***** válasza:
94%
Nos, te minek nevezned azt, aki kidobja a gyerek uzsonnajat, mert nem volt nála ruhaszalveta, csak papír, szintén a szemében landol a tisztasági felszerelése, mert leesett és a gyerek nem vette észre, szetszaggatja a füzetet, mert nem írt szépen, felpofozza, mert nem köszönt elég hangosan, és még sorolhatnam. Nem vagyok pedagógus, de dolgoztam iskolában és láttam, hogy a többi pedagógus hogy viselkedik a gyerekekkel. Nekem ez a nyomorult nem számít pedagógusnak, de még ember számba se veszem. Tudod sokáig azt hittem, hogy valóban, az én gyerekem a hibás, biztos igaz, mit a tanár mond. Aztán az egyik kisgyerek véletlenül elszolta magát. Tudod legszivesebben megvertem volna azt a hulladékot, mert azt érdemelte volna.
2015. márc. 8. 16:39
 23/30 anonim ***** válasza:
61%

Én elismerem, hogy vannak olyan emberek, akik nem megfelelően látják el a feladatukat. A te esetedet nem szeretném elemezgetni, mert nem ismerem a körülményeket, hogyan történt és itt csak az egyik oldal véleménye van. De éppen azért nem kell általánosítani!

Én sem írom azt, hogy minden szülő ilyen, hanem némelyik, nem általánosítok.

Minden jót kívánok nektek és remélem sikerült megoldani a problémát!

2015. márc. 8. 19:12
 24/30 anonim ***** válasza:
34%

ÓÓÓ Istenem... mennyi probléma is van ebből az ide csinálunk egy gyereket, meg odacsinálunk egy gyereket esetekből...

A végén meg mindig a jelenlegi szívja meg a párja előző kapcsolatából született gyerekéből adódó gondokat.

El ne vállald, nevelgesd csak a sajátodat. Azzal meg bajlódjon csak aki megszülte.

2015. márc. 8. 22:24
 25/30 anonim ***** válasza:
Bocs, de ahogy elnézem, a férjed elég lazán letudja ennek a srácnak az apaságát. Ha az anya nem tud érte menni az iskolába, akkor az apjának kellene. Ne lepődj majd meg, ha később a te gyerekedre is sz*rni fog a pasas.
2015. márc. 8. 23:48
 26/30 A kérdező kommentje:

"Bocs, de ahogy elnézem, a férjed elég lazán letudja ennek a srácnak az apaságát. Ha az anya nem tud érte menni az iskolába, akkor az apjának kellene. Ne lepődj majd meg, ha később a te gyerekedre is sz*rni fog a pasas."

Már ne is haragudj, de valakinek pénzt is kell keresnie, hogy eltartsa a srácot meg a lányunkat. Hidd el, a férjem nem sz*rja le, de nem rohangálhat el a gyerekért délután egykor munkaidőben, és nem őrizheti otthon, bármilyen meglepően is hangzik számodra.

2015. márc. 9. 07:58
 27/30 anonim válasza:
73%

Úgy gondolom, hogy ez egy ilyen probléma amit a gyerek anyjának és apjának kell megoldania. Nem könnyű dolog egy gyerekért elmenni a suliba, elvinni különórára, megvárni majd hazavinni. Még egyedül sem, de egy kisbabával pláne nem. Szerintem nem illendő dolog egy ilyen nagy dologra megkérni a volt férjnek a jelenlegi feleségét. Még akkor sem lenne az, ha neked nem is lenne gyereked. Ráadásul úgy, hogy a gyerek problémás, és aggresszív, pláne nem.

Fogadjanak fel egy babysittert, vagy kérjen meg egy nagyszülőt (ha van) erre, ha semmiképp sem akarják, hogy az iskolában maradjon a gyerek.

Mondd meg az anyukának, hogy nem tudod bevállalni, mert ez sok, így te sem tudod beosztani délután a szabadidődet, ráadásul - ha jól sejtem - a kisbabád délutánonként még alszik, tehát nem is tudnád kivitelezni.

Amúgy ne haragudj, hogy ezt mondom, de furcsának találtam, hogy az apuka ki akar maradni ebből az egész dologból, és rád hagyja a döntést. Gondolom neki sem mindegy, mit csinál a fia minden nap délután, az ő döntése is kell ehhez.

Mindenképp beszélned kell vele is, hiszen az ő fiáról van szó. Sőt, elsősorban úgy gondolom, neki és az anyukának kellene ezt megbeszélni, megoldani a problémát, és ebből téged ki kellene, hogy hagyjanak.

2015. márc. 9. 21:55
 28/30 anonim ***** válasza:
55%
Gondolom, az anyjának is pénzt kell keresnie, de van egy olyan érzésem, hogy továbbra is az ő nyakába fog szakadni a gyerekről való gondoskodás, mert a férjed elegánsan a te nyakadba tolja az ő reszortját.
2015. márc. 10. 22:46
 29/30 anonim ***** válasza:
51%
Nem megy az értő olvasás. ... Adott a kérdező, aki otthon van, apuka, aki dolgozik és anyuka, aki szintén dolgozik. Anyuka a munkabeosztas miatt nem tudja hazavinni a gyereket, apuka, mivel ő is dolgozik szinten nem. A kérdezőre azért bízta rá a döntést, mert őt terhelne feladat, nem azért, mert őt nem érdekli.
2015. márc. 11. 05:07
 30/30 anonim ***** válasza:
Az, hogy agresszív, jelenlétedben is megnyilvánult már? Milyen a kapcsolatod a kisfiúval?
2015. máj. 23. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!