Ti bevállalnátok ezt így?
A férjemnek van egy nyolc éves fia az előző házasságából. Most másodikos, és mivel vannak problémák a viselkedésével (verekszik, visszabeszél, agresszív, stb), ezért külön igazgatói engedéllyel hazaviheti az anyukája tanítás után minden nap, nem kell bent maradnia délután négyig.
A gond az, hogy az anyukájának változott a munkaköre és így az időbeosztása is, ezért nem tudja a gyereket délutánonként elhozni a suliból. Nincs aki vigyázzon rá. Mivel én itthon vagyok a 14 hónapos lányunkkal, így a férjem exe engem kért meg, hogy minden nap menjek el a fiáért, és ha van különórája (sport és angol) vigyem el, várjam meg a végét, majd szállítsam haza. Ez heti két délután, a maradék három délutánon pedig itt lenne nálunk, én tanulnék vele, az anyja meg jönne érte meló után.
A férjem nem szól bele a dologba, rám bízta a döntést. Én meg elég tanácstalan vagyok. Ha csak heti 1-2 délutánról lenne szó, akkor simán belemennék, de a heti 5 alkalmat őszintén szólva soknak és megterhelőnek tartom. Így is sok energiámat leköti a kislányom, meg egyébként is, túl nagy kérésnek érzem ezt az ex részéről. Pedig alapvetően jól kijövök a gyerekkel, de nem hiszem, hogy elég türelmem lenne hozzá heti 5ször 3-4 órában, plusz az apás hétvégék, szünetek, mindezt egy 14 hónapos mellett.
Ti mit tennétek, bevállalnátok a helyemben?
Nem vállalnám, és az igazgatót is jól felvilágosítanám, hogy nem megoldás hazaküldeni a gyereket, hanem épp akik arra valók, hogy neveljék a gyereket iskolaidőben, nekik lenne a feladatuk segíteni őt. Egy gyerek igen is képes a változásra, de ha senki nem ül le mellé, hanem mindenki (még a szülők is) inkább félretolják a problémát, így igen is ilyen marad a gyerek.
Szerintem nem a te feladatod lenne a kissrác helyrerakása, hanem a saját szülőké, vagy a nevelőtanároké. Egy 14 hónapos még rengeteg figyelmet igényel, nem lehet szem elől veszteni 5 percre sem..
Nem vállalnám.
Mondom ezt úgy, hogy z én gyerekem is "problémás " volt. Nálunk az osztalyfonok találta ki hogy jobb a gyereknek, ha tanítás után haza megy, így behivatott az igazgatohoz, aki közölte, hogy ez mindenki érdeke. Én meg mondtam, hogy a gyerekemnek nem érdeke, nekem sem, így Köszönöm nem, ellenben ha erősködik, és a gyerek bármi pnsszal jön haza ez ügyben, a jegyző kap tőlem egy szép kis levelet erről. Érdekes módon meg tudták oldani a dolgot
Ja, persze oldják meg a pedagógusok, kedves egyik válaszoló, azt amit te nem tudtál megoldani a saját gyerekednél, mégpedig a nevelést! Lehet, hogy a te gyerekednek érdeke, hogy bent maradjon a suliban, de a többi gyereknek egyáltalán nem érdeke, sőt árt nekik, ha az agresszív viselkedést látják és meg is ijedhetnek, mert nincsenek hozzászokva!
Régen az ilyen típusú gyerekek mentek a kisegítőbe, most meg majd oldják meg a pedagógusok! Csak azt felejtik el a legtöbben, hogy sok eset már gyógypedagógia, amit nem tanulnak a pedagógusok, csak ha kifejezetten azt választják.
Kedves utolsó!
Le Merném fogadni, hogy pedagógus vagy. Kapaszkodj meg: a gyerekem csak és kizárólag az iskolában volt problémás, ott is csak a kedves osztalyfonoke számára. Egy idő után ugyanis kiderult, hogy tanitoneni ki nem allhtta valamiért így aztán nonstop bele kötött, büntette, fizikailag is bántalmazta. Ez z egyik. A masik: a szülő osztonbol nevel, a pedagógus pedig szakképzett, esélyes, hogy vannak olyan eszközei mivel képes egy gyereket kordában tartani. Ha nem, minek megy TANÁRNAK? Kisegítő iskolába az értelmi fogyatékosokat szoktak küldeni, köszönöm szépen, az enyém nem volt z soha. Ha érdekel, elmeselem, hogy osztalyfonokot és igazgatót is elbocsatottak, miután kiderult, hogy nem csk az én gyerekemmel történtek ezek.
Miért megy valaki tanárnak? Pl.: azért (meglepő módon), hogy tanítson. Nem pedig azért, hogy a problémás, kezelhetetlen gyerekekkel foglalkozzon, akiket a szülő inkább bent hagy az iskolában délután 4-5 óráig, mert nem bír a saját gyerekével. Ezek konkrét, megtörtént esetek, ja és a szülő otthon van!
Nem a többség érdekét szolgálja, hogy a kezelhetetlen gyerek miatt a tanár nem tudja úgy tartani az órát, ahogy kellene, nem tud a többi gyerekkel úgy foglalkozni, mert azt a néhány renitenst kell fegyelmezni!
Bejön a szülő ordítozni, hogy meglökték a gyerekét? Közben az ő gyerekére panaszkodik a többi szülő, de az nem érdekli, hanem ordít a folyosón, a gyerekek közül volt olyan, aki ezután nem mert kijönni a teremből, mikor jöttek érte.
Hagy ne folytassam...A szülőknek kellene megnevelni a gyereket, mert az iskola arra tud alapozni, amit a gyerek otthonról hoz!
18!
Persze, biztosan szülő nem neveli a gyereket, aki egyébként minden környezetben megfelelően viselkedik, említett osztalyfonokon kívül soha, senkinek semmi gondja nem volt vele, pedig volt bölcsődes és óvodás is, sőt, járt különböző foglalkozasokra is. Biztosan a többi pedagógus és én voltam a hülye, nameg a gyerek, nem az elmebeteg tanítónő. Biztosan azért őt rúgták ki az iskolából, nem az én gyerekemet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!