Hány évesek voltatok mikor először egyedül hagytak éjjelre a szüleitek?
Én elsős voltam amikor a 10 éves tesómra simán ráhagyott anyukám mikor ő éjszakás volt,vagy volt h egész napra.
Ha délelött nem volt otthon,akkor reggelire a kenyeret levágta,mert azt nem tudtunk vágni. DE a szendvicset meg tudtuk mi is csinálni. Tesóm a gázon tudott ételt melegíteni.
Az udvarra is le mehettünk ketten,akkor is ha nem volt otthon anyukám.
Egyedül nevelt,segitsége nem volt,és bébiszitterre se futotta.
Nem tudom,hogy anyukám volt olyan bátor h egyedül mert hagyni minket,vagy mert voltunk nevelve h meg merte tenni,vagy akkoriban nem volt annyi veszély mint most. De nekem annyira furcsa mikor itt a gyakorin meg olvasom h pl 9 és 13 éves gyereket ne hagyjon egyedül éjszakára az anyjuk,kell még nekik a bébiszitter mert kicsik.
éjjelre 10-11éves kor után…
délelőtt viszont gyakran hagytak már kicsit korábban, csak amiatt nem, mert én voltam az idősebb, és 10 évesen nem hagytak rám egy 6 éves gyereket éjjelre, még ha ekkor én már aktívan besegítettem a főzésbe, sőt van amit egyedül készítettem
és hoztam-vittem a oviba a tesómat már korábban is
Elsős gyereket nyugodtan otthon lehet hagyni, ha már tudja, hogy miért nem szabad csak úgy bekapcsolni a gázt, kimászni az ablakon vagy elhagyni a lakást, illetve tárcsázni a vészhívó számokat, ha baj van.
Aki 13 évest sem mer magára hagyni, az vagy paranoid vagy a gyereke mentálisan sérült.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__66..
Itt olvastam ma amugy ezt h nem kéne egyedül hagyni a 9 és 13 évest. De már régebben is sokszor olvastam hasonlót itt az oldalon,és nekem ez tök furcsa.
Ezt nem bátorságnak hívják, hanem felelőtlenségnek.
10 éves gyerek nem úgy reagál váratlan dolgokra, mint egy 16 éves, vagy egy felnőtt. Gyerekre gyereket pedig nem bízunk, ez alap. Az csak szerencse kérdése, hogy nem történt soha baj, vagy baleset. El sem tudja képzelni az ember, mennyi minden előfordulhat, amire kisgyerekek nem tudják, hogy reagáljanak. Pl mentőt kell hívni valami miatt, lehet egy hirtelen lázgörcs, amitől tudjuk, hogy nem kifejezetten magas láz esetén léphet fel, lehet egy zárlat, és tűz, fulladás, esés, bármi, amikor a gyerek nem tudja eldönteni, mit kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!