Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl kicsi egy két szobás...

Túl kicsi egy két szobás lakás egy gyerekkel?

Figyelt kérdés

Egy gyereket tervezünk. A számomra ideális lakásméret az 1 + 2 félszoba lett volna, a félszobák hálószobáknak, a sima nappalinak.

Viszont az ingatlanpiac úgy néz ki, hogy a két szobás és a megálmodott között óriási árkülönbség van, emiatt sajnos úgy néz ki, két szobást tudunk bevállalni a közeljövőben.

Persze, ha tovább gyűjtenénk, akkor egyszer az is összejönne, de jó lenne még idén lakást venni. Az albérletezésből elegünk van, és már szeretnénk gyereket vállalni, de ide az albérletbe nem.

Idén már fel tudok venni olyan lakáskölcsönt, ami teljesen kamatmentes. Ehhez gyűjtjük az önerőt, plusz vehetünk fel csokot hozzá (új szocpol, egy gyerekre 500.000 HUF).

Csak attól tartok, mi van, ha majd kevésnek érezzük a lakás méretét hárman? Egy pár évig nem lehetne nagyobbra cserélni a szerződés miatt. Meg nem is igen akarom azt, hogy beleölünk majd sok pénzt a felújításba, aztán megint cuccolni kelljen. Tartós lakóhelyet akarunk.

2015. febr. 25. 21:29
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%
ismerős 44 nm-n lakik, 4 fiuk van, mind hat éven aluli.
2015. febr. 26. 07:37
 32/37 anonim ***** válasza:
Kérdező, szerintem célzottan olyan lakásokat nézz, ahol az alaprajz és a ház jellege lehetővé teszi az átalakítást. Ismerősök nemrég vettek elég olcsón egy lelakott kétszobás téglalakást, a megfelelő falakat kiszedették, így átalakíttatták 2 + félszobássá. Lett egy kisebb háló, egy nagyobb szoba és egy konyhás nappali. Persze a felújítás is sokba kerül, de így legalább minden olyan lett, amilyet szerettek volna, az alaprajz mellett a burkolatok, ajtók is.
2015. febr. 26. 07:40
 33/37 A kérdező kommentje:

"Vállalati kölcsön 1 millió, ha adnak. De lehet ha nagyon csókos vagy, jó helyen ülsz megdobnak többel...van aki lakást is kap, nem csak kölcsönt..."

Csakhogy ez nem vállalati kölcsön. Ez munkáltató által támogatott lakáshitel. A két dolog közel sem ugyanaz. A hitelt a bank adja, amelyikkel a munkáltató szerződésben áll, a kamatmentességet garantálja a munkáltató.

2015. febr. 26. 12:27
 34/37 anonim ***** válasza:
Kérdező ne foglalkozz a nagyokosokkal, nm kell nekik megmagyarázni hogy milyen kölcsön. Csak egy kérdés hány éves vagy, mennyit akarsz várni a gyerekvállalással? Én vagyok aki írta hogy nekünk ez kicsi. Mert ha van még időtök akkor tényleg érdemesebb lenne egy nagyobbra gyűjteni.
2015. febr. 26. 13:05
 35/37 A kérdező kommentje:

Két hónapon belül töltöm a 26-ot, a férjem 31 lesz a nyáron. Szerettünk volna egy éven belül gyereket vállalni, mármint úgy, hogy legyen legalább úton egy év múlva ilyenkorra a baba.

Tulajdonképpen lehetne időnk nagyobbra gyűjteni, csak már annyira babáznánk, viszont kötjük az ebet a karóhoz: csak sajátba jöhet a gyerek. :( Az a baj, annyival többe kerülnek az 1 félszobával nagyobb lakások (sőt, még annyival sem, mert nem 2 + 1 félszobáról beszélünk, hanem 1 + 2 félszobáról), hogy borzalom. Elkérnek értük 2-3 millióval többet, ami brutális. Közben négyzetméterben alig nagyobbak.

2 szobások felénk 6 millió alatt vannak, persze nem a fullra felújítottak, de olyat nem is akarunk. Úgyis apránként a saját elképzeléseink szerint szeretnénk átalakítani lakást, így azért nem adunk másfél millióval többet a lakásért, mert az előző lakó ocsmány csempeízlését tükrözi a felújított fürdőszoba...

A 1 + 2 félszobásak meg állapottól függetlenül közel 8 milliónál kezdődnek.

2015. febr. 26. 13:17
 36/37 anonim ***** válasza:
Értem. Hát akkor ezt jól át kéne beszélnetek a férjeddel, mert nyilván nem 1-2 évre veszitek fel a kölcsönt. Az a baj hogy ha már most úgy érzed hogy kicsi akkor szerintem nem lesz elég nektek. Ha te is külön szobába akarod majd tenni a kicsit akkor valószínűleg nektek is szükségetek van a magánszférára (mint nekünk), és amíg kicsi addig jó a nappaliban, de amint nagyobb lesz és mondjuk egyikőtök még tudna pihenni addig a különszoba ajtót be lehet csukni, míg a nappaliban garázdálkodik a gyerek és nálunk mindig az az érdekes aki még alszik :D. Az én kislányom például alig van a szobájában mindenhova jön utánunk, úgyhogy pihenni nem lehet mellette. Én már vágyom a nagyobbra, de még megvárjuk amíg lejár a hitel ezen.
2015. febr. 26. 13:32
 37/37 A kérdező kommentje:

10 évre terveztük felvenni, és 5. év után előtörleszteni, ami hátra van.

A férjem elégnek érzi a két szobát. Én meg olyan határeset vagyok. Ha anyagilag mindegy lenne, nyilván a nagyobb kéne, de túlzásnak tartom az árkülönbséget. Ha esetleg józanabb áron találnánk egy 1 + 2 félszobást, inkább spórolnánk rá, de jelenleg egyszerűen sajnálok plusz milliókat rááldozni.

Amit kinéztünk, két szobást, olyan elérhető közelségbe került, hogy nehéz várni. :(

2015. febr. 26. 15:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!