Túl kicsi egy két szobás lakás egy gyerekkel?
Egy gyereket tervezünk. A számomra ideális lakásméret az 1 + 2 félszoba lett volna, a félszobák hálószobáknak, a sima nappalinak.
Viszont az ingatlanpiac úgy néz ki, hogy a két szobás és a megálmodott között óriási árkülönbség van, emiatt sajnos úgy néz ki, két szobást tudunk bevállalni a közeljövőben.
Persze, ha tovább gyűjtenénk, akkor egyszer az is összejönne, de jó lenne még idén lakást venni. Az albérletezésből elegünk van, és már szeretnénk gyereket vállalni, de ide az albérletbe nem.
Idén már fel tudok venni olyan lakáskölcsönt, ami teljesen kamatmentes. Ehhez gyűjtjük az önerőt, plusz vehetünk fel csokot hozzá (új szocpol, egy gyerekre 500.000 HUF).
Csak attól tartok, mi van, ha majd kevésnek érezzük a lakás méretét hárman? Egy pár évig nem lehetne nagyobbra cserélni a szerződés miatt. Meg nem is igen akarom azt, hogy beleölünk majd sok pénzt a felújításba, aztán megint cuccolni kelljen. Tartós lakóhelyet akarunk.
Mindegyik gyerekem különszobába aludt, ahogy hazahoztuk a kórházból. Nem attól lesz valaki jó anya, ha egy szobában alszik a gyerekkel.
Egyenlőre elég a két szoba, de pár év múlva elég szűkösen lesztek.
2: azért mert másnak nem telik jobbra ezért ő se akarjon jobbat hanem inkább fogja be a száját? nehogy már ne vágyhasson jobbra mert másnak nem lehet.
Az a gipszkartonos megoldás jónak tűnik, de szerintem azzal sincs baj ha gyűjtögettek még, hogy tényleg úgy élhessetek ahogy szeretnétek.
Teljesen normális a kezdetektől külön szobában lenni..
Nekem egy szobában nem menne..de enm ez volt a kérdés!!
Kamatmentes hitel nem létezik.
Látom, hogy júliustól szinte biztosra veszik, hogy majd így lesz a szocpol( legyen, mert ez sok ember helyzetén könnyítene) eddig még nem néztem utána.
Enenk ellenére szerintem kicsi, de mint írtam ennel kisebbe is neveltek már fel több gyereket is.
Ui.
Nem azt mondtam, hogy ti felelőtlenül mentek hitebe. Hanem altalánossagban értettem.
"Nem tudok olyan bankról, amelyik ad kamatmentes kölcsönt!
Fogyasztói Csoportok szoktak ilyesmit ígérni. De azok csak a pénzed szedik be, de kölcsönt nem fogsz tőlük kapni."
Nem, ez munkáltatói lakáskölcsön. :) Nem ejtettek a fejemre, ennek pontosan utánaérdeklődtem a gazdasági osztályon.
"Látom, hogy júliustól szinte biztosra veszik, hogy majd így lesz a szocpol( legyen, mert ez sok ember helyzetén könnyítene) eddig még nem néztem utána."
Én viszont utánanéztem, így tudom, hogy milyen esetekben jár.
Olyan jó, hogy máris szar vagyok, mert én nem akarok egy szobában aludni gyerekkel.
Annyit elismerek, előre nem tudhatok mindent. Nyilván, ha azt éreznénk helyesnek, átmenetileg lehetne velünk egy szobában, de a saját kiságyában a baba, de hosszútávon nem ez lenne a cél.
Esetleg azért nem vagyok szörnyeteg anyuka, mert egy ágyban nem akarok a babával aludni? Mondjuk, akkor lennék az, ha mindenáron akarnék, mivel mi forgolódós típusúak vagyunk, tutira agyonnyomnánk szegényt reggelre, vagy nem mernénk aludni, mivel ettől tartanánk.
Jaaaa.. Értem..
Ebben az esetben én annyival többet vennék fel, mint amennyivel több a nagobb lakás, addig meg még gyűjtögetnék.
A munkáltatód akkor is ad hitelt, ha babázol? Gondolom igen, hisz írtad utánanéztél, csak amiatt kerdezem, hogy véletlenül se legyen bukta..
Van egy felső keret, mennyit hiteleznek maximum. Ha az ingatlan 80%-a annál több (mivel a törvény által előírt 20% önerő ez esetben is fennáll), akkor azt már nekünk kell önerőben megteremteni pluszban.
Szerintem akkor is megadnák a lakáskölcsönt, ha épp otthon vagyok gyerekkel, legalábbis a BM rendelet ilyet nem ad meg kizáró oknak. Viszont nem is szándékoztam addig babázni, vagy terhes lenni, míg nem kapom meg, tehát biztosra megyek, ne legyen hátrány ebből. Tehát addig jegelve van a gyerektéma.
Egyedül az volt kérdéses, hogy akkor meg hogy vesszük fel a CSOK-ot, de aztán az újabb információkból tisztázódott, hogy alá lehet írni 1 gyerekre is, nem kell már megszületve lennie vagy úton lennie a felvétel pillanatában, elég 4 éven belül "teljesíteni" a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!