Járt úgy hogy elvesztette a lakását és anyagilag nagyon visszaesve kellett kicsi gyerekeket nevelni?
Figyelt kérdés
Saját történetet szívesen vennék, amiből erőt meríthetnék. Úgy néz ki elveszítjük az otthonunkat (már minden úton túl vagyunk) és még úgy is marad tartozás amit a fizetésünkből fognak vonni évekig.Albérleti díj rezsi, másik hitel,és alig marad evésre. Tudjuk mit rontottunk el és hol de kétségbe vagyok esve és nagyon aggódom.2012. júl. 19. 15:18
1/4 anonim válasza:
Túl lehet élni, bár ilyen téren szerencsére nincs tapasztalatom! De ha én a helyetekben lennék, a fő célom az lenne, hogy a tartozást ami fent marad mihamarabb visszafizetni, például a párod vállaljon külföldi állást, rendes korrektet, a tartozás nem évül el hanem kamatos kamattal kamatozik sajnos, te is vállalj munkát, van bölcsi, óvi, suli ahová a gyerkőc mehet. Vállalhatsz+ munkát takarítás, bébiszitterkedés,idős gondozás stb. Én nem mennék albérletbe segítséget lehet kérni a szülőktől, hogy míg talpra nem álltok addig had lakhassatok ott, bár ez nem jó megoldás, de a kényszer nagy úr! Ha ez nem megy, én azt tenném semmi képen nem albérlet, hanem egy olcsó kis felújításra szoruló,de azért beköltözhető kis parasztházat vennék a tulajdonostól havi részletre, mert már falukon sokan adnak el így házat, amit lehet csinosítgatni, de legalább a saját lenne, persze lehet menni albérletbe is, jó házba szép házba, de az sosem lesz a tied, én meghúznám magam, és ezt tenném! Lehetne egy kis kert az udvarba megtermelni ezt azt benne, illetve pár állat: csirke, malac, tyúk, nyúl, ami a megélhetésben rengeteget segítene. A férjed itthon is dolgozhat nem kell külföldön, + lehet vállalni alkalmi munkákat: fűnyírás stb. Kívánom nektek sikerüljön talpra állni, ne adjátok fel, Kitartás!
2/4 A kérdező kommentje:
Nincsenek szülők. Ha lennének nekem se lenne ekkora a bajom. Itt errefelé nincs parasztház amit így meg lehetne venni.
Ha meg valahol lenne ilyen akkor a munkába járás lesz a problémás. Tudom hogy nem évül el. Külföldre nincs esélyünk menni.
kertünk minimális, eddig is műveltem. Eztán már nem fogom. (mert nem a miénk lesz ugyebár).
Már most is elvállalom amit csak tudok a kicsi gyerek mellett de az embereknek alig van pénzük alig tudnak fizetni ilyen kisegítő munkákért.
2012. júl. 19. 16:58
3/4 Heiszenberger Márta válasza:
Albérlet helyett idős ember gondozása ottlakás fejében?
Tudom pici gyerekkel nehéz,de hátha?
4/4 anonim válasza:
Nekünk a vérrel verejtékkel felépített családi házunk veszett oda, mikor 10 éves voltam... szörnyű volt. Nagyon leadtuk a színvonalat, és azóta se jöttünk ki a guánóból. Nehéz lesz, de túlélhető. Engem az zavar, hogy hiába mentünk vissza meglátogatni a házat később (megengedték az új lakók, nagyon rendes nyugdíjas pár) már nem volt ugyanolyan, sőt. Nagyon szépen átfestették, meg ugye az új bútorok de már azt se éreztem otthonnak. Nagyon sajnálom ami veled történt tényleg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!