Anyunál lakunk a párommal, elég kicsi a lakás,
mostanában sokszor van én és anyu közt veszekedés.
25-hetes szomorú kismama vagyok. Mit csináljak? Van, vagy
voltatok ilyen szitúba?
1/27 anonim válasza:
Nehéz így válaszolni, hogy ismeretlen a veszekedés oka. Talán te sem ismered pontosan, csak azt látod, hogy megszaporodtak mostanában, talán a kicsi születése után. Nem lehet, hogy anyukád is kissé anya, és nem nagymama akar lenni? Ez is lehet konfliktus oka. Te így akarod, Ő meg másképp. Mindenesetre érdekes, hogy anya és lánya között, és nem pedig az anyó és vője közötti a konfliktus. Természetesen "nyaliznod" nem kell, de az együttélés bizony kompromisszumokkal jár, ami azt is jelenti, hogy mindkét fél saját rovására enged a béke kedvéért. Mindenesetre egy őszinte, békés. higgadt, és közben nem felturbózott beszélgetés nem ártana. Sajna Te vagy abban a helyzetben, hogy más lakásában élsz, és ezt tolerálni kell, de hangsúlyozom: ez nem egyenlő a nyalizással!!!
2009. márc. 4. 09:22
Én mondjuk addig nem is szülnék ameddig nincs saját lakásom. És ha arra nincs pénzetek, hogy legalább albérletbe költözzetek, hogy fogsz felnevelni egy gyereket????
2009. márc. 4. 09:29
3/27 A kérdező kommentje:
Az is a gond,hogy két tüz között vagyok!Anyám-párom.Ja és anyám befolyásolható!sajnos az apja is irányitani akarja.
4/27 A kérdező kommentje:
9:29-nek biztos te milliomos vagy!Jó neked!Gratulálok!de vannak szegányebbek is,meg akiknek van hitel stb...Külömben is nem a kérdésemre válaszoltál.akkorminek irkálsz fújjjjjjjjjjjjjj
Sajnos az együttélés ezzel jár.Midig lesznek problémák.Ha nem tudsz alkalmazkodni anyukád elvárásaihoz, akkor bizony előbb-utóbb költöznötök kell és az lenne a legjobb,ha még a baba születése előtt.Ha nekem nem lenne rá lehetőségem, hogy elköltözzek, bizony nyaliznék és meghúznám magam, nem pedig akadékoskodnék és nekem állna feljebb.Ha nem tetszik el lehet menni.Nem anyukád választotta, hogy éljetek vele, hanem te vagy nála.Örülj neki, hogy egyáltalán megtűr.
2009. márc. 4. 09:37
Most mit kell legorombítani a kérdezőt? Nem vagytok épek. Szerintem először is keressétek meg a veszekedések okát. Menjetek el egy kávézóba, ahol nyugodtan beszélgethettek, ott biztos nem csap át vagdalkozásba a dolog. Ha csak együttélésből fakadó dolgok, akkor remélhetőleg kompromisszumokkal előbbre juttok.
2009. márc. 4. 09:41
előző vagyok!
még annyit, hogy ezzel nem bántani akarlak, csak sajnos ezt el kell fogadnod, hogy a szülő és gyermek közt bizony felnőtt korban előjönnek a problémák, ha együtt élnek.én egy házban lakok a szüleimmel, csak külön házrész, minden külön van, de még így is nagyon sok a konfliktus.ezt sajnos csak úgy tudom kiküszöbölni, hogy én engedek az igazamból, mert bizony tudom, hogy anyu az nem fog, mert nehéz természetű.mivel én sem tudok innen elköltözni-nekem 9hónapos babám van-meg miért is mennék el a saját lakásomból, így bizony inkább csendben maradok, helyeselek, közben meg teszem a magam dolgát.megértelek, nagyon rossz helyzet.azért pedig ne érzed magad hibásnak, mert ilyen helyzetben állapotos vagy.gondolj inkább a babádra aki majd felvidítja a napjaidat és talán akkor majd nem is lesz időtök vitatkozni anyukáddal, na és persze ha befolyásolható, ki befolyásolhat jobban egy tündéri kisunokánál?
boldog babavárást kívánok neked!!!
2009. márc. 4. 09:43
9:37-es és 9:43-as voltam, csak időközben valaki még válaszolt.
2009. márc. 4. 09:47
Igen, voltam ilyen szituban. Én is a szüleimhez szültem a gyerekem és így 6 évig laktunk együtt. Sokszor én is úgy éreztem, hogy nem bírom. De bekellett látnom, hogy ők tettek nekem szívességet azzal, hogy ott lakhattunk míg összespóroltam egy lakásra. Tényleg 2 választásod van, az egyik, hogy megpróbálsz alkalmazkodni, a másik, hogy külön költöztök már most. Hidd el, ha meglesz a baba még több vita lesz. Erre könnyen rámehet a kapcsolatod is, később egyedül meg még nehezebb lesz.
2009. márc. 4. 09:49
10/27 A kérdező kommentje:
csak az van,hogy már el akartunk menni,annó és anyu érzelmileg zsarolt,hogy mi lesz akkor vele.igy maradtunk itt.de néha sok.
Kapcsolódó kérdések: