Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl kicsi egy két szobás...

Túl kicsi egy két szobás lakás egy gyerekkel?

Figyelt kérdés

Egy gyereket tervezünk. A számomra ideális lakásméret az 1 + 2 félszoba lett volna, a félszobák hálószobáknak, a sima nappalinak.

Viszont az ingatlanpiac úgy néz ki, hogy a két szobás és a megálmodott között óriási árkülönbség van, emiatt sajnos úgy néz ki, két szobást tudunk bevállalni a közeljövőben.

Persze, ha tovább gyűjtenénk, akkor egyszer az is összejönne, de jó lenne még idén lakást venni. Az albérletezésből elegünk van, és már szeretnénk gyereket vállalni, de ide az albérletbe nem.

Idén már fel tudok venni olyan lakáskölcsönt, ami teljesen kamatmentes. Ehhez gyűjtjük az önerőt, plusz vehetünk fel csokot hozzá (új szocpol, egy gyerekre 500.000 HUF).

Csak attól tartok, mi van, ha majd kevésnek érezzük a lakás méretét hárman? Egy pár évig nem lehetne nagyobbra cserélni a szerződés miatt. Meg nem is igen akarom azt, hogy beleölünk majd sok pénzt a felújításba, aztán megint cuccolni kelljen. Tartós lakóhelyet akarunk.

2015. febr. 25. 21:29
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

A CSOK-nak feltétele lesz az energiaosztály is, bármilyen lakás nem lesz jó. Rendőrségi kolcsonrol van szó gondolom. Az szép és jó, amit írnak róla, de ha nem vagy nagykutya, akkor 1 milliónál többre ne számíts, ha nagyon nagy szerencséd van, de tényleg hatalmas, akkor 2 milliót kapsz, esetleg.

Fiunk másfél éves, még elég a másfél szobás lakás, de jövőre költözünk, nem akarok állandóan az ágy elrejtésével varázsolni nappalit, meg könnyebb lesz vendégeket is fogadni. Mi egyébként sokszor még most is együtt alszunk a fiunkkal, pedig mi az elején egyáltalán nem aludtunk együtt, de egy idő után elkezdte igényelni. Ember tervez, isten végez...

2015. febr. 25. 22:36
 22/37 anonim ***** válasza:
63%

a csok minden lakásra járni fog, csak ha magasabb az energiaosztály, akkor több. Úgy szeretem, mikor emberek úgy kommentelnek, hogy fogalmuk sincsen a dolgokról, de azért bele kell okoskodniuk...

Már miért ne lenne jó anya, ha különteszi a gyerekét? Jézusom, már megint honnan szeditek ezeket a blődségeket?

A kérdésre válaszolva, én gyűjtenék, vagy keresnék még, hogy minél olcsóbban találjak olyan lakást, amit szeretnék. Mi is 1 gyereket tervezünk, 63nm lakást vettünk, szintén 1 nagy, 2 kisebb szoba, szerintem a kisebb kevés. Gyűjtenék még.

2015. febr. 25. 22:51
 23/37 A kérdező kommentje:
Igen, azt én is bírom, mikor úgy beszél valaki, hogy semmit sem tud a dolgok hátteréről. :)
2015. febr. 25. 23:10
 24/37 anonim ***** válasza:

én keresnék olyat, amiben van nappali

nem kell leragadni egynél..

2015. febr. 26. 00:24
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen nem vennék kétszobás lakást, hiszen már most világos, hogy kicsi lesz. Egy lakás eladása, új vétele úgy, hogy még benne laksz az eladandóban, tehát szó szerint te is, meg a pénzed is áll benne, nagyon nehéz, ráadásul rengeteg járulékos költséggel jár, ami az árkülönbséget megdobja, a sok macerát, az újbóli igény szerinti felújítást nem is említve. Én a helyetekben inkább arra keresnék megoldást, hogy most meg tudjunk venni egy nagyobbat, még ha ez azzal is jár, hogy esetleg jobban meg kell húzni a nadrágszíjat, vagy nem lehet most rögtön igény szerint felújítani.
2015. febr. 26. 05:42
 26/37 anonim ***** válasza:
77%
Még annyit hozzátennék: ne hallgass azokra, akik szerint már most sz..r anya vagy, mert kapásból külön tennéd a babát. Később sokkal nehezebb lesz kiszoktatni, mintha eleve megszokja a közelséget, később meg nem biztos, hogy úgy reagálna, ahogy szeretnéd, és olyan egyszerű leszoktatni magadról, ha nagyon rád szokik, stb. Ismerősök is így kezdték, aztán mostanra eljutottak odáig, hogy anyuka a wc ajtót se tudja magára csukni, mert üvölt a kölök, és a gyerekkel alszik, nem a férjével, mert különben ha éjjel egyedül ébred, szintén üvölt Ugye mondani sem kell, hogy apukának már elege lett, és máshol keresett nyugalmat...Ok, sarkos példa, de sajnos nem egyedi...
2015. febr. 26. 05:47
 27/37 anonim ***** válasza:
jav. megszokja a saját helyet.
2015. febr. 26. 05:47
 28/37 anonim ***** válasza:
0%

Nincs olyan bank, amelyik kamatmentesen ad lakáskölcsönt. Sőt, semmilyen hitelt nem adnak kamatmentesen!

Leírnád, te melyik bankrol beszélsz?

2015. febr. 26. 05:51
 29/37 anonim ***** válasza:
Vállalati kölcsön 1 millió, ha adnak. De lehet ha nagyon csókos vagy, jó helyen ülsz megdobnak többel...van aki lakást is kap, nem csak kölcsönt...
2015. febr. 26. 05:55
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Mi Hárman lakunk egy 56nm-es két szobás lakásban. Amig nem volt gyerek a kisszoba volt a háló. Amielőtt Megszületett mi kiköltöztünk a nappaliba ő pedig megkapta a kisszobát.( mert én is szar anya vagyok és első perctől külön alszik). A nappalit térelválasztoval ketté választottuk,eddig jó is volt, de már egy éves a kislányom és kicsi lett a hely ugyhogy leszedtük a térelválasztot és kihúzható kanapén alszunk ( ő meg mindig egyedül a szobájában). Kicsi. Nagyon hiányzik egy saját kis hálófülke. Mi remélem nem sokára költözünk és csak olyan házakat nézünk ahol mindenkinek külön szobája lesz. És az okosoknak, a Férjem is kap vagy 5 millió kamatmentes hitelt, vagy 10 évig 40 ezerrel beszáll a munkáltató a hitelfizetésbe, és nem nagykutya. Attól mert nektek elkézelhetetlen még létezik.

Én a helyetekben tovább gyüjtenék. És mindenképpen 2 szoba+nappalis lakást vennék.

2015. febr. 26. 07:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!