Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak spórolni, hogy lakásunk...

Csak spórolni, hogy lakásunk legyen, de közben alig élni. Ti ezt tudnátok csinálni?

Figyelt kérdés

Mindketten dolgozunk a férjemmel,még viszonylag friss házasok vagyunk és éppen lakásra gyűjtögetünk.

Komolyan kezdek belefáradni abba,hogy csak gyűjtögetünk,gyűjtögetünk és semmire sem tudunk költeni vagy csak nagyon keveset ahhoz,hogy x év múlva ingatlanunk legyen. Néha úgy érzem fel kell adnunk egy csomó mindent,keveset szabad költekezni,elmenni nyaralni se nagyon kell és szórakozni is csak ritkán.

Ti így tudnátok élni jó pár évig,hogy ingatlanotok legyen? Én már néha kezdek ebbe beleőrülni...

Folyamatosan nézni mire költök,írni a költségeket és közben elfelejtünk élni és szórakozni,szerintem ez sem jó.

2015. febr. 23. 17:09
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
76%
Lehet alberletben is lakni, nyugaton a tobbseg nem vesz sajat ingatlant soha...
2015. febr. 23. 17:28
 12/33 anonim ***** válasza:
92%

"Lehet alberletben is lakni, nyugaton a tobbseg nem vesz sajat ingatlant soha..."

Mindig ezzel jöttök! Csak pár fontos dolgot felejtetek el. Nyugaton lehet akár évtizedekre is lakást bérelni, és az életmódjuk is megkívánja a mobilitást.

Itt nagyrészt magántulajdonban adják ki az ingatlanokat, egy halom kikötéssel. Nem jöhet gyerek, nem jöhet állat, nem alakíthatod át. Hiába a rendes szerződés, egyik hónapról a másikra úgy dönt a tulaj, hogy eladja/valakije beleköltözik, már mehetsz is, legfeljebb marad 1-2 hónapod újat keresni.

Kétszer kellett már ripsz-ropsz kiköltöznünk albérletből, marha jó volt sietősen másikat keresni, főleg olyat találni, ami a mi igényeinknek megfelelő, és árban sem brutális. Most is csak azon parázunk, kiadó marad-e még addig, hogy meg tudjuk venni a saját lakásunkat...

2015. febr. 23. 17:39
 13/33 anonim ***** válasza:
60%

Esetleg önkormányzati lakás? Minimális a lakbér, és hosszú ideig is élhettek benne.

Én egyébként valószínűleg sem kocsit, sem lakást nem fogok venni, ez az ára, hogy normális életszínvonalon élhessek, ne csak vegetáljak. Nekem megéri, de nyilván nem mindenkinek jó ez a döntés.

2015. febr. 23. 18:08
 14/33 anonim ***** válasza:
54%
Èn nem tudok spórolni. Nincs èlettársam ès normális munkám sincs. Viszont nincs hitelem. Tulajdonkèppen elkèpzelèsem sincs a jövőmről. Ha lenne miből fèlreraknom akkor biztos raknèk fèlre. Nèha dolgozok nèha nem. Alig van pènze hogy bármit vegyek. Örülök hogy tudok kajálni meg nem fagyok meg a tèlen. Komolyan olyan nem tudom minek èlek.
2015. febr. 23. 18:16
 15/33 anonim ***** válasza:
30%
Mèg a telóm is egy f.s. nem tudok vele normálisan ìrni.
2015. febr. 23. 18:17
 16/33 anonim ***** válasza:
79%
En végig csináltam,spóroltam,hogy legyen lakásunk, nem jutott semmi másra.Ruhákat is turdában vásároltam, kocsit is vettünk.Közben a gyerekeinket is tanitattuk.A férjem megváltozott, ki tudja miért. Lehet a végén én mehetek a hid alá.Nagy barom voltam,hogy elhittem azt,ha mindenünk meg lesz milyen jó lesz.Albérletrõl,albérletre vándoroltunk, és most már,amiért én szenvedtem,talán más pályázik rá.Nincs igazság ezen a Földön.:(:(
2015. febr. 23. 18:26
 17/33 anonim ***** válasza:
36%
Lakásra spórolni,úgy,hogy havonta csak pár 10.000-et tudtok félretenni? Utána számoltál már,hogy meddig kell nyomorogni azért,hogy vehess egy lakást? Én 41 vagyok,30 voltam amikor házat vettünk hitelre,majd pár év mulva beláttuk,hogy abban a városban sosem fogunk olyan munkát találni,ami kicsit jobban fizetne,ahhoz,hogy ne fizetéstől-fizetésig éljünk.Úgyhogy elköltöztünk onnan 300 km-re nyugati határhoz,bejött a számításunk,itt nagyon jól élünk,viszont soha többet nem akarok házat venni,hisz fogalmam nincs meddig akarunk majd itt élni,ahol élünk Egy ház-lakás akkora kötöttség,hogy csak akkor éri meg,ha olyan helyen veszel,ahol életed végéig szeretnél,és tudnál is (meg) élni.Albérletben vagyunk 4 éve,ugyanabban a házban,két gyerekkel,kutyával,macskával.
2015. febr. 23. 18:30
 18/33 anonim ***** válasza:
88%

""Lehet alberletben is lakni, nyugaton a tobbseg nem vesz sajat ingatlant soha..." "

Lehet. Én 7 évig laktam. Az albi rezsi nélkül volt 60 ezer volt (7 évig, 3 helyen, mindig ennyi volt) . Ez 7 évre több, mint 5 millió Forint. Ha 60 ezret havonta hitelre törlesztesz, akkor legalább a végén a TIED lesz a lakás.

2015. febr. 23. 18:36
 19/33 anonim ***** válasza:
76%

Hát attól függ, hogy mennyi ideig kell így élni.

Aki írta, hogy:

"Nincsen nagy bérünk, de mégis albérlet mellett 100 ezret minimum félreteszünk havi szinten, hogy egyszer legyen saját lakásunk."

Az kicsit más világban él.

Ha valaki 100 ezret félretesz egy hónapban, az ugye jóval hamarabb össze tud gyűjteni, egy kis lyukra, mint a kérdező. (kb. 10-ed annyi idő alatt)

Csak spórolni hosszú távon lehet, hogy nagyon kikészíti az idegeket vagy hogy mondjam.

Tehát dolgoztok, dolgoztok, s bár tudjátok, hogy mi a cél, mégsem tehetitek meg, hogy havonta bulizzatok egy nagyot, vagy wellness-re menjetek, vagy étterembe bizonyos időközönként, vagy bármilyen olyan sportot űzzetek kikapcsolódás képen ami többe kerül mint a futás vagy biciklizés.

Mi a párommal is mindenféle munkát elvállalunk, így van, hogy akár 2-3 napig nem is találkozunk, és megjegyzem van, hogy sza....ért-hu...ért, de néha kell valami kikapcsolódás (ami a legtöbb esetben nem kevés pénzbe kerül), különben már megőrülnénk.

2015. febr. 23. 18:39
 20/33 anonim ***** válasza:
53%

"Ez 7 évre több, mint 5 millió Forint. Ha 60 ezret havonta hitelre törlesztesz, akkor legalább a végén a TIED lesz a lakás."

Ez ok, de ugye lakást nem lehet úgy venni, hogy odaadok 60-120-180 ezret és már költözhetek is be.

Ha meg össze akarok gyűjteni mondjuk 2-3 milliót amit alapból ki kéne fizetnem (hogy hitelt vegyek fel), addig élnem kell, tehát addig is fizetni kell az 50-60-at albérletre, plusz rezsi és a többiek, ami mellett már nem lehet annyit megspórolni.

2015. febr. 23. 18:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!