Házassagban történő gyerekvallalas esetén ki a fontosabb szamotokra a születendő gyerek vagy a hazastarsatok?
Amikor vrandos voltam eleve nagy es furcsa elmeny volt, hogy novekszik bennem egy masik elet. Az elejen semmi kulonos a ferjem irant is minden ugyanolyan volt bar nagyszeru erzes megismerni egy masik oldalarol ahogy o is varta a babat, a hasam puszilgatta es engem es rajtam keresztul a gyermeket is szeretgette (kulon-kulon:-)).
Aztan amikor mar elnehezultem akkor jo volt azt is latni hogy a masik elkezd tobbet vallani a haztartasbol, a testemben meg teljesen nyilvanvaloan mar masvalaki is elt (aki veletlen se akkor aludt vagy pihent amikor en, aki megijdet ha nagy zajt hallott vagy epp csuklott eves utan stb.) Lassan de elkezdi erezni az ember a kotodest azirant akit meg nem is lat csak erez, kozben meg el is melyul a szeretet a ferj irant.
A szules utan azert eleg idegen volt meg nekem az uj helyzet...a kotodes a gyermekhez fokozatosan alakult ki es faraszto nagyon az elelje fizikailag es lelkileg is. De valahogy minden osszekovacsolodott, rendezodott folyamatosan alakult.
Az teny hogy amikor egy anya de akar az apa is latja hogy teljesen tole fugg egy kis eloleny aki a sjat vagy nem sajat vere de hozza kerult hatalmas erzlmek szabadulnak fol. Igen atrendezodik/etertekelodik minden, de nem lehet osszehasonlitgatni. A gyerek gyamoltalan es artatlan ot szeretni lehet csak es kotodni hozza. A hazastars irant szerelem van nem szeretet vagy a szeretet es szerelem is gazdagodik egy ujabb oldalaval amikor egymast szulokent is tisztelhetik, szerethetik.
Talan az termeszetes hogy amig a gyerek kicsi "o lesz a legfontosabb", de normalis esetben a szulok emelett megtartjak azokat a "fontossagokat", hogy egymasra szannak idot, odafigyelest hogy fontosak tudjanak a masiknak maradni minden szempomtbol es ne csak pusztan szuloi szerepkorben es az is fontos lenne, hogy mikozben foglalkozunk es teszunk a gyerekeinkert magunkra is szanjunk figyelmet (legalabb belsoleg, lelkileg).
Egy gyerk erkezese utan a csalad teljesedik/het ki es a fontossagi tenyezok sulypontot valthatnak. De amit te feszegetsz hogy valoban a gyerek lesz mar csak fontos es a masik mar nem, annak nem szabadna bekovetkeznie, de sajnos megesik es nem is kevesszer. az ilyen parok allnak ott majd a kamaszkoru gyerekeik mellett vagy miutan azok egyetemre/dolgozni mennek egymassal szemben mint ket idegen es kezdik csalni egymast vagy hagyjak el maguk vagy valnak vagy pozitiv esetben kemenyen dolgoznak hogy ujra fontosak legyenek egymasnak es egymasra talaljanak.
Nagyon jók ezek a válaszok elméletben, és a legtöbb esetben valóban nem is kell választani szerencsére. De azért vannak (voltak) kivételek, ha az feleség és a magzat is halálos veszélyben van, akkor az apa a feleségét fogja választani az esetek nagy részében, az anya meg maga helyett a gyereket. (Tudom ez régen gyakoribb volt, meg a filmekben, de a nagypapám testvérével pl. ez történt).
Sok olyan kérdés van ezen az oldalon, hogy a férj és a feleség megbeszélnek valamit, hogy nem lesz több gyerek, védekezés mellett becsúszik, és a nő meg akarja tartani, akár annak árán is, hogy a férj elhagyja. Ebben az esetben is a nő a gyereket tartja fontosabbnak.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a férfi nem kötődik a gyerekhez, dehogyis nem, de ez inkább később alakul ki a többségüknél szerintem, amíg magzat, addig az anya a fontosabb számukra.
Természetesen a házastárs a fontosabb! A gyerek egy másik ember, aki felnevelek, segítem az előbbre jutását, de aztán ő majd saját családot alapít.
A férjem ezzel ellentétben az életem párja, és velem lesz, amíg a halál el nem választ. :)
(Persze ezért tenni kell.. Például nem szabad, hogy a gyerek legyen a legfontosabb.. )
Sokaig ugy gondoltam hogyy a hazastarsnak kell fontosabbnak lenni, de miota gyermekunk van mar ez nem olyan egyertelmu...
A kisgyerek artatlan, nem tud magarol gondoskodni, s vigyazni, a hazastars pedig tud...
Szoktak kerdezni, hogy kit mentenék ki a süllyedő hajorol, a hazastarsat vagy a gyereket... A hazastars ki tud jonni, en meg hozom a gyereket...
Addig amig nem csalodsz a gyerekedben, kozelebb áll hozzád, mert ha a hazastars beszól vagy eppen osszekaptok vmin, a gyerek sokkal fontosabb lesz szamomra....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!