Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párok/házaspárok ti hogyan...

Párok/házaspárok ti hogyan gyűjtöttétek össze egy lakás árát itthon?

Figyelt kérdés

Mindketten dolgozunk a férjemmel,de havi szinten nem sokat tudunk félretenni sajnos,éves szinten nincs meg az 1 millió ft megtakarításban.

Most jelenleg van 4 millió ft-unk,abból 1 millió ft-ot nászajándékba kaptunk,a maradék 3 millió ft meg a párom örökségének egy része.

Nézegettük lakáshirdetéseket az interneten.

Persze lehet 10 millió alatt is lakást venni Budapesten,panelt,de nem is ez lenne a legnagyobb probléma,hanem a hely,ahol található. Pl. Csepel ahol rengeteg a cigány és nem annyira jó a közbiztonság sem.

Nekem van Fundamentám,de még 3 év mire lejár.

Nem tudom,hogy ilyen feltételek mellett van-e esélyünk 5 éven belül lakást venni. Amúgy az igényeink nem magasak,csak egy kis 2 szobás lakát szeretnénk,mert ha gyerek is lesz,akkor kell még 1 plusz szoba.

Sajnos ezt a kis lakást is olyan nehéz itthon megteremteni.

Külföldi munkavállaláson is gondolkozunk,hogy akkor kb. 3 évre kimennénk dolgozni,hogy összeszedjük a lakás árát. Sajnos örökölni belátható időn belül nem fogok,szóval erre semmiképpen nem akarok várni,nekünk kell megteremtenünk valahogy a feltételeket.

Még annyi,hogy albérletben lakunk és emellett is sajnos nehezebb félretenni,de sajnos nincsen más választásunk,valahol laknunk kell.

Ti hogy voltatok ezzel?

2015. febr. 11. 10:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

7-8 M-ért igenis lehet a belvárosban kapni garzont, csak körül kell nézni. Ha nagyobb kell, 2-3 szobás, az már neccesebb, eléggé felmentek az ingatlan árak, 15 M alatt nem fogtok kapni.

4 M persze semmire sem elég, mindenképp hitelt vennék fel.

2015. febr. 11. 12:05
 12/13 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom hogy milyen végzettséggel rendelkeztek, és hogy mennyire beszélitek a nyelvet, de külföldön se olyan könnyű spórolni. Ugyanannyi munkával magasabb életszínvonalat el lehet érni, de ha azért mentek ki hogy csak dolgozzatok, pénzt gyűjtsetek, tehát semmi szórakozás (mert az elég drága) akkor én nem vállalnám be, vagy pedig úgy mennék hogy ott is maradok.

Mi is kijöttünk pénzt gyűjteni. Évek teltek el azzal hogy csak meló, persze néha 1-2 buli, de nem éreztem magam jól a bőrömben. Közben rájöttünk hogy nem is szeretnénk Magyarországon élni, mert a legapróbb pénzt szórják az embereknek. Tehát én megbántam ezt a gürizést, hogy most évekig rohanjak a pénz után... életünk meg alig volt...

Azóta kint vagyunk, kialakítottuk a kis életünket, persze dolgozni kell így is, de mostmár tudjuk hogy mit akarunk. Nekem az az időszak nagyon bizonytalannak tűnt, és minden nagyon drága, az albérlettől kezdve a kajákig, tehát az egy dolog hogy többet keres az ember, de a költségei is nőnek.

De ismétlem magam, nem tudom hogy ti mivel foglalkoztok, mi a végzettségetek. hogyha külföldön találtok olyan munkát amit meg is becsülnek, és ottani viszonyokhoz képest is sokat fizet, akkor miért ne.

2015. febr. 11. 16:40
 13/13 anonim ***** válasza:

Mi a LTP, de az is kb. 5-6 év múlva jár le, + életbizti, így lesz meg egy lakás kb. 1/3-a. Ez van.

De bocsi, én csepeli vagyok, itt nőttem fel, semmivel sem rosszabb környék, mint 20-19-18 vagy bármi más. Mindenhol vannak rossz arcú emberek, és csepelnek is vannak "Rózsadombjai". Én is így nőttem fel, soha semmi gond nem volt ebből, 3-4 munkatársam is most költözött ki csepelre. Semmi baj vele.

2015. febr. 17. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!